Korjauksen hallinta
- Rakentamispäätös

6. Korjauksen hallinta


Nyt on edetty vaiheeseen, jossa rakentamispäätös tehdään ja työt voivat alkaa. Suurimmalle osalle talonkorjaajista kokemukset tästä eteenpäin ovat suurta tuntemattomuutta, mutta mielihyvää tuottavia, onhan kysymys asumisviihtyisyyden parantamisesta. Me pyrimme kaiken aikaa opastamaan ja toivottavasti saamme myös palautetta. Kannattaa käydä läpi sivuillamme olevat yli tuhat artikkelia, jotka auttavat Teitä erityisesti nyt alkavan korjausvaiheen ongelmissa ja valinnoissa. Painotamme sitä, että tämä kirjoitussarja on laadittu kaikille korjaajille, olipa kyse isosta monivaiheisesta korjauksesta tai pienestä yksittäisestä työstä. Kaikkeen löytyy sivuiltamme aiheeseen liittyvää apua.

6.3 Rakentamispäätös
Rakentamispäätös on arvokkain päätös korjauksen prosessissa. Siksi se kannattaa harkita tarkkaan. Tähän mennessä suunnitteluun käytetty rahan määrä on marginaalinen todelliseen rahan menoon, joka nyt alkaa. Korjauksessa pyritään usein itse tekemään mahdollisimman paljon ja sillä voi ainakin vähän säädellä rahan kulumista. Aikaa vain kuluu enemmän ja se saattaa vaikuttaa muihin rahoituskuluihin.
6.3.1 Varmistamisia
Onko kaikki nyt kunnossa? On hyvä vielä kertaalleen käydä läpi kaikki se lähtöaineisto, joka tämän runsaan puolen vuoden aikana on käyty läpi Talokorjaamo -kirjoitussarjassamme. Aika on ollut todella pitkä ja todellisuudessa tuon kaiken käy läpi nopeastikin. Kuitenkin harkintaa pitää käyttää ja monesti asioiden uudelleen läpikäynti auttaa asioiden selkiytymisessä. Siksi kaikki tavoitteet kannattaa kerrata ja verrata niitä suunnitelmiin. Rakentamispäätöksen tarkoituksena on varmistaa edellytykset korjaustöiden aloittamiselle. Vaikka kysymys olisikin vain pienestä osasta kokonaisuutta, voi kuitenkin ensimmäisestäkin urakasta vetää johtopäätöksen, onko kaikki kohdallaan.

6.3.2 Rakentamispäätöksen valmistelu Rakentamispäätöksen asiakirjoja ovat kustannusarvio, urakkahinnat, rakennusl...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

 
Päivitetty
22.3.2013