• Etusivu
  • Talo

70-luvun vessan upea muodonmuutos – ripaus kultaa tuo luksusta arkeen

Rakentajan toimitus
Päivitetty 13.01.2022
20213_69583.jpg

Kahden neliön kokoinen wc on aiempaa avaramman ja tilavamman oloinen, vaikka saneerauslevytys ja laatoitus todellisuudessa pienensivät tilaa muutamilla senteillä.

Porilaisen omakotitalon lähes alkuperäiskunnossa ollut wc koki remontissa huikean aikamatkan 70-luvulta tähän päivään. Nykyaikaisessa wc:ssä käytännöllisyys yhdistyy ajattoman klassiseen tyylin ja harkittuihin yksityiskohtiin.

Ruotsalaisen perheen kodin kompakti wc oli ennen remonttia lähes alkuperäisessä kunnossa. Vuonna 1975 rakennetun tiiliverhoillun omakotitalon vessasta puuttuivat ilmettä raikastavat ja keventävät elementit, eivätkä pinttynyt wc-pönttö, epäkäytännöllisen matala allastaso ja vuonna 2006 tehdyn putkiremontin jäljiltä pinnassa olleet putket osaltaan parantaneet tilan viihtyisyyttä.

20213_69587.jpg

Lähes kauttaaltaan puukuosinen vessa haluttiin uudistaa aikaa kestäväksi kokonaisuudeksi, joka miellyttää silmää ja toimii käytännöllisesti nelihenkisen perheen arjessa. Toiminnallisuuden kannalta keskeisiä olivat riittävä säilytystila, hyvä valaistus ja helppo siivottavuus.

Wc ennen ja jälkeen vuodenvaihteessa 2021 toteutettua remonttia. Sisustussuunnittelun lähtökohtana oli tuoda tilaan valoisuutta, raikastusta ja messinkisiä yksityiskohtia.
Wc ennen ja jälkeen vuodenvaihteessa 2021 toteutettua remonttia. Sisustussuunnittelun lähtökohtana oli tuoda tilaan valoisuutta, raikastusta ja messinkisiä yksityiskohtia.

Marmori ja messinki ovat trendikäs mutta klassinen yhdistelmä

Sisustussuunnitelman wc:hen laati sisustussuunnittelija Eeva Hauta-Heikkilä asukkaiden toiveiden pohjalta. Seinille valikoituivat marmorikuvioidut suurikokoiset kaakelit, jotka yhdessä kapeiden saumausten kanssa tekevät seinäpinnoista kauniin yhtenäiset. Neutraali ja luonnollinen värimaailma jatkuu kivimäisissä 14,5 x 14,5 cm kokoa olevissa lattialaatoissa.

Ylellistä kullanhohtoa vaaleaan wc-tilaan tuovat messinkiset yksityiskohdat, kuten pesualtaan hana, seinä-wc:n huuhtelupainike, pyyhekoukut sekä allaskalusteen lippavetimet ja jalkoihin asennetut messinkiholkit.

− Wc:ssä näkyvät tämän hetken trendit, mutta se on silti materiaaliensa osalta hyvin klassinen ja ajaton, Hauta-Heikkilä luonnehtii.

Optimaalisesti mitoitettu allaskaluste kätkee sisäänsä tarpeelliset tavarat, mutta ei tee pienestä wc:stä ahtaan tuntuista.
Optimaalisesti mitoitettu allaskaluste kätkee sisäänsä tarpeelliset tavarat, mutta ei tee pienestä wc:stä ahtaan tuntuista.

Ajattoman elegantin kokonaisuuden täydentävät linjakas seinä-wc ja siro allaskaluste.

− Tilaan saatiin ilmavuutta ja keveyttä isolla pyöreällä peilillä ja allaskalusteella, joka on mitoitettu niin, ettei se ulotu aivan seiniin asti. Vaikka peilikaappia ei ole, asukkaiden tarpeisiin nähden säilytystilaa on kuitenkin riittävästi. Seinä-wc:n asennuselementin päällä on laskutilaa, ja sen yläpuolelle voidaan myöhemmin asentaa kaappi, jos säilytystilaa tarvitaan enemmän.

Lue myös:Turha pelko – seinä-wc:n huolto ei tarkoita seinän purkamista

Halkaisijaltaan 80-senttisen peilin ulkoreunoja kiertää integroitu tehokas led-valo, joka valaisee miellyttävästi häikäisemättä. Lisäksi allaskaapin alareunassa lähellä lattiaa on liiketunnistimella varustettu led-nauha.

− Tehokas valo on wc:ssä ehdoton, mutta liiketunnistimella toimiva maltillisempi valo on kätevä erityisesti yöllä vessassa käydessä, Hauta-Heikkilä vinkkaa.

Lue myös:Vältä kylpyhuoneen valaistuksen sudenkuopat – huomioi nämä seikat

Wc-istuimeksi valittiin IDO Glow 65 sen tyylikkään ja siivousta helpottavan designin vuoksi. Seinä-wc:n asennuselementtinä on Geberit Duofix, jonka päälle saatiin kätevää tasotilaa.
Wc-istuimeksi valittiin IDO Glow 65 sen tyylikkään ja siivousta helpottavan designin vuoksi. Seinä-wc:n asennuselementtinä on Geberit Duofix, jonka päälle saatiin kätevää tasotilaa.
Info

Info

Wc-remontti maksoi kokonaisuudessaan noin 9 500 euroa, josta työn osuudesta saa hyvityksenä kotitalousvähennyksen. Vuonna 2021 ja 2022 kotitalousvähennys on 40 % työn osuudesta ja maksimissaan 2 250 euroa henkilöä kohden.

Talo
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20224_77604.jpg
Milla Alftanin kylpyhuoneessa jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu
Sisustussuunnittelija Milla Alftan rakennutti kakkoskotinsa Hämeen sydämeen, keskelle kauneinta luontoa. Suurista ikkunoista maisema tulvii myös kodin kylpyhuoneeseen, jossa huippuunsa hiottu käytännöllisyys ja monipuolinen toiminnallisuus yhdistyvät saumattomasti ylelliseen ja luonnon inspiroimaan tyyliin.
20206_65284.jpg
Tuusulan messukotien ihanat kylpyhuoneet - löydä ajankohtaisen inspiroivat ideat
Luonnollista puunväriä, suurikokoisia laattoja ja särmikkään mustia yksityiskohtia nähdään tänä vuonna monien uusien asuntomessukotien kylpyhuoneissa. Useaan Tuusulan messukohteeseen on valittu myös laadukkaita kotimaisia tuotteita, kuten ainutlaatuisella designilla ihastuttavia Vieser-kaivonkansia.
201811_55290.jpg
Kylpyhuoneen hyvä valaistus vaikuttaa moneen asiaan
Monessa kodissa kylpyhuone on paikka, jossa talon naisväki viettää aikaansa ja meikkaa. Tästä syystä kylpyhuoneen valaistukseen kannattaa kiinnittää erityishuomiota. Oikeanlainen valaistus nimittäin vaikuttaa suuresti meikkauksen lopputulokseen.
20228_79341.jpg
7 parasta säilytysideaa kylpyhuoneeseen
Tyylikkäät, käytännölliset ja tilaa säästävät säilytysratkaisut tekevät arjesta sujuvaa ja pitävät kylpyhuoneen yleisilmeen siistinä. Inspiroidu IDOn tuotevinkeistä, joilla voit tehdä säilytyksestä entistä kauniimpaa ja toimivampaa.
20216_71187.jpg
Osallistu mökkiäänestykseen - voit voittaa Oraksen mökkihanan!
Kesä on monelle suomalaiselle se vuoden kohokohta. Auringonlämpö hellii talven jäljiltä ja voi rauhassa viettää aikaa perheen kesken esimerkiksi mökillä. Miten ihanaa onkaan valmistaa ruokaa ulkosalla ja vielä nauttia siitä kesätuulen vienossa huminassa ja hyvässä seurassa. Mikään ei estä nauttimasta mökin rauhasta ja tunnelmasta myös syksyllä.
20081_8477.jpg
Makuuhuonetekstiilit
Finlaysonin kevään ja kesän 2008 tekstiilimallisto jakautuu vuodenaikoja mukaillen kolmeen erihenkiseen teemaan, joiden yhteisinä nimittäjinä ovat luonto, vesi ja saaristo. Alkuvuosi on hiljaisuudesta nauttimisen, rauhoittumisen ja neutraalien värien aikaa. Keväällä luonto herää kylväen aurinkoa ja energiaa sekä vitamiinivärejä myös sisustukseen. Kesä tuo mukanaan veden äärellä puuhastelun ja lokoisat lomapäivät elämästä nautiskellen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton