Saunan lämmittämisestä aiempaa helpompaa

Perinteinen saunan lämmittäminen on oma prosessinsa sytyttämisen, puiden lisäämisen, odottelun ja sopivan lämpötilan tarkkailun suhteen. Sähkölämmitteiset kiukaat toivat kehityksen myötä helpotusta saunomishetkien sovittamiseen arjen keskelle. Käyttömukavuutta on nyt parannettu entisestään kiuasohjaimella, jonka ansioista saunaan voi astella suoraan lämpötilan ollessa sopiva.

Tahko E musta_3_1920x1080

Kiuas kuumaksi ohjaimesta

Kotimaisen kiuasvalmistajan Mondexin uusi kiuasohjain E2 tekee ”saunan päälle laittamisesta” aiempaa nopeampaa ja kätevämpää. Ohjain on sijoitettavissa pesutiloihin, saunaan tai niiden ulkopuolelle, kuten pukeutumistilaan, ja siitä voi kytkeä kiukaan päälle napin painalluksella sekä määrittää halutun lämpötilan asteen tarkkuudella. Ajastustoiminto puolestaan takaa, että kiuas on päällä silloin kun tarvitaan ja valmiina antamaan täydelliset löylyt.

Olipa kiuas siten sijoitettu löylyhuoneen nurkkaan, sivuun tai keskelle, helpottuu sen päälle kytkeminen huomattavasti, eikä lauteiden välissä tarvitse enää kyyristellä. Ohjaimen digitaalisesta numeronäytöstä voi myös tarkistaa lämpötilan ilman käyntiä saunatilassa.

Erillisohjainta on saatavana mustan- sekä valkoisen värisenä. Mondexin E2-mallin kiukaiden mukana tulee 10 m ohjainkaapeli asennusta varten.

mondex_tahkoe_ohjain-1040_585

Näyttävällä kiukaalla tyyliä saunomiseen

Löylyhuoneen tunnelma on varsin keskeinen osa saunomiskokemusta. Laadukas ja omaan tyyliin sopiva kiuas varmistaa nautinnolliset löylyt sekä tuo oikeanlaisen fiiliksen saunaan.

Ainutlaatuinen Rakka-designkiuas on Mondexin erikoisuus. Patentoidussa rakenteessa ei ole ulkovaippaa lainkaan ja ulospäin kiuas näyttää koostuvan ainoastaan kivistä. Sen salaisuus piilee uloimman kivikerroksen muodostavissa reikäkivissä, jotka pudotetaan rosteritankoihin. Näin uloimmat reikäkivet pysyvät tukevasti paikallaan, muodostaen kiukaalle ulkokuoren.

Rakan massiivinen kivimäärä ja rakenne mahdollistavat samanlaiset löylyt kuin puukiukaassa. Kiukaan teholuokkia on useita, joten Rakka soveltuu niin pieniin kuin suurempiinkin saunoihin.

Kiukaan älykäs ja helppokäyttöinen ohjain lämmittää saunan energiatehokkaasti. Rakka-kiukaassa on nykyään E2-mallin ohjain, mutta saatavilla on myös Rakka M –kiuas perinteisellä mekaanisella ohjauksella.

Rakka_1920x1080
  • Rakan voi upottaa lauteisiin tai jättää kokonaan näkyviin.
  • Keskellä vastustilassa olevat kiuaskivet sekä ulommat reikäkivet ovat vaihdettavissa.
  • Kiuas on turvallinen valinta pienten suojaetäisyyksien vuoksi
  • Massiivinen kivimäärä varaa tarpeeksi lämpöä, jotta saunatila kuivuu itsekseen löylyistä nauttimisen jälkeen.

Ahkeran saunojan valinta

Saunomista arvostavalle ovat Mondex-kiukaat oikea valinta. Niissä yhdistyvät käytännöllisyys, design ja korkea laatu. Kotimaisen muotoilun vähäeleisyys ja selkeät linjat miellyttävät vaativampaakin esteettistä silmää. Kiukaat suunnitellaan ja valmistetaan huolella kestämään aikaa ja käyttöä.

Kaikki Mondexin kiukaat ovat suunniteltu niin, että niistä saa löylyt moneen makuun. Apua oikean teholuokan kiukaan valintaan saat kätevästä kiuasvalitsimesta – syötä vain saunan mitat sekä käytetyt materiaalit ja valitsin näyttää mitkä kiukaista sopivat juuri sinun saunaasi.

Valitse sopiva kiuas saunaasi kiuasvalitsimella.

Tutustu malleihin ja tilaa omasi verkkokaupasta

teras_lattiakiuas_Mondex_1920x1080
 
Julkaistu
2.9.2021