Muista tämä, kun harkitset öljylämmityksestä luopumista

Viime syyskuun alusta alkaen pientalojen omistajat ovat voineet hakea tukea öljylämmityksen vaihtamiseen, kun on vaihdettu kestävämpään lämmitysmuotoon. Avustuksen suuruus oli 2500–4000 euroa. Hakemuksia on tähän mennessä jo tullut huimat yli 11 000 kappaletta. Vuodelle 2021 määrärahaa on varattu lisää 9,4 miljoonaa euroa, jolla kannustetaan pientalojen asukkaita siirtymään ekologisempaan lämmitykseen ja samalla osallistumaan hiilineutraali Suomi vuonna 2035 tavoitteeseen.

Lämmitysjärjestelmä on aika vaihtaa, kun vanha järjestelmä tulee tiensä päähän tai energiakustannuksia halutaan pienentää. Tällöin kannattaa harkintaan ottaa varsinkin maalämpö- tai ilma-vesilämpöpumppu. Suurimman 4000 euron avustuksen saa, kun vaihtaa öljylämmityksen edellä mainittuihin lämpöpumppuihin. Avustuksen lisäksi lämpöpumpulla lämmität kotisi varmasti ja energiatehokkaasti ympäri vuoden.

Lue lisää avustuksesta >>

Bosch ilmavesilämpö 1920x1080

Öljylämmityksestä luopumisen tuella tavoitellaan monia asioita, kuten hiilineutraali Suomi 2035 -tavoitetta, mutta samalla pyritään myös luomaan työtä kaikkialle Suomeen. Maalämpöön tai ilma-vesilämpöön siirryttäessä saadaan lämmityskuluista suuria säästöjä sekä parannetaan talon energiatehokkuutta.

Lataa ilmainen lämmitysjärjestelmän vaihtajan -opas >>

Muista! Tuki on tarkoitettu omakoti- tai paritalon omistajille. Talon tulee olla ympärivuotisessa asuinkäytössä. Tukea saa yhden lämmitysjärjestelmää kohden, eli esimerkiksi paritalossa yhteiseen lämmitysjärjestelmän vaihtoon voidaan tukea hakea vain kerran. Avustusta ei myöskään myönnetä, jos samaan remonttiin on saatu jotain muuta avustusta tai remonttiin haetaan kotitalousvähennystä.

Katso tuen pääkohdat videolta!

Lämpöpumpun valintaan vaikuttavat tietenkin asennustapa, investointikulut sekä vanha lämmitysjärjestelmä. Pumppua valittaessa kannattaa miettiä myös tulevaisuuden tarpeita, jos joskus haluaisi esimerkiksi aurinkopaneelit lämpöpumpun lisäksi. Myös käyttöveden tarvetta kannattaa miettiä, koska veden tarve vaihtelee perheissä. Lämpöpumppuun integroitu lämminvesivaraaja riittää hyvin peruskäyttöön. Jos käyttöveden tarve on kuitenkin suuri, voidaan järjestelmään liittää lisävaraaja.

Erityisen tärkeää valintaa tehdessä on käyttää ammattitaitoista asennusyritystä. He osaavat auttaa sinua lämpöpumpun mitoituksessa ja valinnassa. Näin saat juuri sinun tarpeisiisi sopivan lämmitysjärjestelmän. Ammattitaitoinen asennus varmistaa myös lämpöpumpun toimivuuden sekä pitkän käyttöiän. Oikea mitoitus ja asennus on yksi tärkeimmistä asioista lämpöpumppua ostettaessa!

Lue myös: Vinkit lämpöpumpun hankkijalle – muista oikea mitoitus ja asiantunteva asennus >>

Kiinnitä huomiota myös takuuseen, keston lisäksi takuun kattavuuteen. Boschin Lämpömestarilta saat lämpöpumpun ammattitaitoisella asennuksella. Lämpömestareilta saat lämpöpumpulle 6 vuoden takuun sekä maa- ja ilma-vesilämpöpumpuille 10 vuoden kompressoritakuun.

Pyydä lisätietoa Bosch-lämpöpumpuista!


 
Julkaistu
26.3.2021