Oletko valmis mökkikauteen?

Mökkikausi alkaa mahdollisimman aikaisin keväällä ja kesällä se on kuumimmillaan. Peruslämmöllä tai kylmillään olleelle mökille kaivataan pikaista lämpöä. Tulikiven tehokkaiden ja näppärien pikalämmittäjien ja kiertoilmatakkojen ansiosta mökin saa nopeasti lämpimäksi.

Vaikka kesä on vilkkainta mökkeilyaikaa niin tulisijan valintaa kannattaakin miettiä koko vuotta silmällä pitäen. Oikealla valinnalla mökkeilykautta voidaan jatkaa pitkälle syksyyn tai alkutalveen saakka. Myös talvella kamiina tai kiertoilmatakka antaa lämmön nopeasti ja vaivatta.

Lieko Nobile-pinnalla.Lieko Nobile-pinnalla.

Tulikiven uudistunut kamiinamallisto

Suomessa lähes jokaisessa mökissä on tulisija. Se luo tunnelmaa ja toimii usein päälämmönlähteenä tai lisälämmönlähteenä sähkölämmityksen rinnalla. Kesä- tai syysmyrskyn tai talven tykkylumien seurauksena sähkönjakeluun voi tulla pitkiäkin katkoksia. Usein sähkökatkokset vaikuttavat voimakkaasti juuri mökkeihin ja tulisija on silloin ainoa sähköstä riippumaton lämmönlähde.

Kamiinat ovat olleet suosiossa juuri nopean lämpönsä ansiosta ja ne on helppo sijoittaa osaksi sisustusta mökillä. Kevyen painonsa ansiosta ne voidaan asentaa myös rakennuksen ylempiin kerroksiin. 

Tulikiven uudistuneessa kamiinamallistossa on kuusi uutta harmonisen pelkistettyä ja ovaalinmuotoista kamiinaa. Nopeaan lämmitykseen sopivilla kamiinoilla huonetila lämpenee hetkessä ja kamiinamallit tarjoavat myös vaihtoehtoja ruoanlaittoon.

Palsa Grafia-pinnalla.Palsa Grafia-pinnalla.

Suuret luukut ja kaunis muotoilu

Suuret ja kaarevat lasiluukut antavat tulen loimua laajalle alalle huonetta, kamiina on pieni mutta näyttävä huoneen katseenvangitsija. Muotokieleltään Tulikiven kamiinat ovat moderneja ja muotoilussa korostuvat sirous sekä puhdaslinjaisuus. Kamiinoiden pintamateriaaliksi on valittavana mallista riippuen vuolukivi eri tavoin käsiteltynä sekä musta peltiverhoilu. 

Kamiinat lämmittävät konvektion avulla, jolloin ylöspäin nouseva lämmin ilma saa huoneilman kiertämään ja lämmön leviämään tilaan.

Kamiinat eivät siis varaa lämpöä samalla tavalla kuin Tulikiven varaavat takat johtuen niiden kevyemmästä painosta. Vuolukiviverhous tasaa kamiinoiden pintalämpötiloja ja varaa pienen määrän lämpöä muutamaksi tunniksi.

Uusia käyttötapoja ja pintavaihtoehtoja

Tulikiven kamiinat eroavat muista sillä että osalla niistä voidaan valmistaa myös ruokaa. Palsa- ja Louru-kamiinan tulipesäluukun yläpuolella on ruostumattomasta teräksestä valmistettu kompakti ja energiatehokas paistouuni, joka sopii hyvin nopeaan ruoanlaittoon. Kamiinan lämmön voi hyödyntää ruoan valmistuksessa myös silloin, kun sähköä ei ole käytettävissä. 

Vuolukivinen struktuuripinta on ainutlaatuista tulisijamarkkinoilla ja sitä on saatavana vain Tulikiveltä. Mukka, Rova-, Lieko-, Siljo ja Palsa-kamiinoiden pintaverhoilun sileässä Classic-vuolukivessä kiven luonnolliset värisävyt tulevat kauniisti esiin. Struktuuripintaista Grafia-vuolukiveä koristavat epäsäännölliset ja vesileikatut kuviot. Nobile-vuolukiveä on kevyesti karhennettu tummemmaksi vesikäsittelyllä. Näissä molemmissa erikoiskäsitellyissä vuolukivissä vesikäsittely saa kiven pinnan hillitysti kimmeltämään. Sileän vuolukivipinnan saa myös valkoiseksi käsiteltynä. Louru kamiinassa on mattamusta peltiverhoilu.

Tutustu kamiinoihin 

Tutustu Tulikiven uutuustuotteisiin: Jero-mallisto

Pienen tilan suuria ihmeitä ovat Jero-malliston uudet takat. Liian usein keskusteluissa käy ilmi, mitenkä etenkin vanhemmat takat valtaavat tilaa asuin- ja oleskeluneliöiltä. Suomen leveysasteilla takan tarpeesta harva lähtee kiistelemään, mutta voisiko takka olla kooltaan kompaktimpi ja tehoiltaan täysikokoisten takkojen kaltainen?

Vastaus esitettyyn kysymykseen on kyllä.

Uuden Jero-malliston tulisijat muistuttavat kooltaan perinteistä kamiinaa, mutta tuottavat miellyttävää lämpöä ympärilleen perinteisemmän kokoluokan takan tavoin. Puro- ja Korpi-mallit varaavat itseensä lämpöä ja luovuttavat sen ajan kuluessa lempeästi ympärilleen. Nyt on mahdollista hankkia takka myös niihin koteihin ja mökkiolosuhteisiin, joissa suurelle tulisijalle ei vain löydy tarvittavaa tilaa.

Jero -mallisto ensiesittelyssä Loviisan asuntomessuilla kesällä 2023.

Tutustu Jero-mallistoon lisää

Muodoiltaan pyöreä Puro-malli. Mallistosta löytyy myös kulmikkaampi Korpi-malli.Muodoiltaan pyöreä Puro-malli. Mallistosta löytyy myös kulmikkaampi Korpi-malli.

Sauna kuuluu mökkeilyyn

Sauna on monille tärkeä osa rentouttavaa mökkielämää. Kiuas, joka toimi hyvin ja oikein, tekee myös saunomisesta mukavampaa ja rentouttavampaa. Kun kiuas ei anna tarpeeksi lämpöä on aika suunnata kiuasostoksille.

Hyvän löylyn antajana Tulikiven kiukaat ovat täydellinen valinta mökkisaunaan. Vuolukivi antaa omanlaisen saunakokemuksen, löylyttelyn lisäksi se kuivattaa saunan saunomisen jälkeen. 

Tulikiven Hile -puukiuas on vuolukiviverhoiltu perinteinen puukiuas, joka antaa pehmeät ja kosteat löylyt. Siron kokonsa ja selkeälinjaisen muotoilunsa ansiosta Hile-kiuas on helppo sijoittaa hyvin monenlaisiin löylyhuoneisiin. Luukun kätisyys on vaihdettavissa, mikä antaa lisää vapautta kiukaan sijoituspaikan valintaan. 

Kinos-takkakiuas antaa yhdellä lämmityksellä sekä miellyttävän pehmeät löylyt saunaan että tunnelmallisen takkatulen oleskelutiloihin. Kiukaan suuren lasiluukun ympärille voidaan asentaa vuolukivinen takkakiuasmantteli, jolloin tulipesä toimii samalla modernin selkeälinjaisena takkana.

Tulikiven puukiukaiden pinta ei kuumene polttavan kuumaksi. Kiukaan pohjassa ja kyljissä on säteilysuojapellit vakiona, joten erillisiä palosuojalevyjä ei seiniin tai lattiaan kiukaan ympärille tarvitse asentaa. Tulikiven puukiukaat polttavat puut tehokkaasti, joten tuhkaa syntyy vain vähän. Savusaunan ystäville Tulikiveltä löytyy myös oma mallinsa.

Lue lisää savusaunasta Tulikiven blogista.

Tutustu Tulikiven kiukaisiin!

Hile uritetulla pinnalla.Hile uritetulla pinnalla.

Kiinnostuitko?


 
Julkaistu
15.3.2021