Miten saada paras mahdollinen hyöty lämmityssaneerauksesta?

Lämmityssaneerauksen ollessa edessä, on kaikkein tärkeintä valita oikea seuraaja vanhalle lämmitysjärjestelmälle. Lämpöpumppu ei ainoastaan säästä rahaa lämmityskuluissa, mutta myös aiheuttaa huomattavasti vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin öljylämmitysjärjestelmät. Mitä nykyajan vaatimukset ja tämän päivän olosuhteet vaativat lämpöpumpuilta?

whywait_vaiDE20037_IMG_3425_RGB_3rh x

Lämmityssaneerauksen merkitys kasvaa

Jo vuoden kestänyt pandemia on lisännyt etätyöskentelyn määrää, ja saanut muutenkin ihmiset oleskelemaan enemmän kodeissaan, minkä myötä asumismukavuus ja sisäilman laatu ovat tulleet entistä merkityksellisimmiksi.

Kevät on pian tuloillaan, mikä monille tarkoittaa erilaisten remontti- ja rakennusprojektien aloittamista kodin ja asumismukavuuden parantamiseksi. Siinä yhteydessä on hyvä pohtia niitä useita etuja, jotka sopivan lämmitysmuodon valinta tuo mukanaan.

Alhaisempi energiantarve = alhaisemmat lämmityskustannukset

Lämpöpumppua valittaessa ja niitä vertaillessa on hyvä huomioida itse laitteen energiatehokkuus; vaikka lämpöpumppu vähentää lämmityskuluja, on olennaista, että myös itse laitteen sähkönkulutus on alhainen.

Energiatehokkuuden rinnalla myös ympäristöystävällisyyden merkitys kasvaa, joten markkinoilta kannattaa etsiä lämpöpumppuratkaisua, jonka ympäristökuormitus on mahdollisimman vähäinen. Lämpöpumppuja löytyy yhä useammasta taloudesta, ja ne ovat usein jatkuvassa ympärivuotisessa käytössä – sekä lämmitykseen että viilennykseen –, ja näin ollen laitteen vaikutukset ympäristöön nostavat merkitystään yhä enenevissä määrin.

Ratkaisu talven ja nykyajan haasteisiin

Talven sää on ollut vaihteleva, ja sitä myötä aiheuttanut myös ennalta-arvaamattomia energiakustannuksia. Ankarat pakkaset ovat laittaneet lämmitysjärjestelmät koville, mutta Vaillantin uusin ilma-vesilämpöpumppu aroTHERM plus suoriutuu erinomaisesti kylmässäkin säässä. Se on kehitetty toimimaan myös pohjoisen kylmissä olosuhteissa, ja pystyy hyödyntämään tehokkaasti ulkoilmaa jopa -25 asteeseen saakka.

Erityisesti talvikuukausien aikana Vaillantin lisävarusteena hankittava etäohjausjärjestelmä tulee tarpeeseen. Etäohjaus mahdollistaa ihanteellisen sisäilman lämpötilan, silloinkin kun ei itse ole kotona. Etäohjausjärjestelmän avulla voi säätää ja ohjata lämmitystä tarpeen mukaan milloin tahansa suoraan mobiililaitteesta.

Etäohjausjärjestelmällä voi säätää ja ohjata lämmitystä mobiililaitteellaEtäohjausjärjestelmällä voi säätää ja ohjata lämmitystä mobiililaitteella

Sekä nousevien energiahintojen että ennalta-arvaamattoman sään vuoksi on tärkeämpää kuin koskaan, että lämmitysratkaisu hyödyntää käyttämänsä energian mahdollisimman tuottavasti. Vaillantin aroTHERM plus on erittäin energiatehokas. Se kykenee kilpailukykyiseen huippusuoritukseen, ja samanaikaisesti alentaa lämmityskuluja ja varmistaa lämpimän veden käyttömukavuuden. Näin aroTHERM plus ilma-vesilämpöpumppu luo perustan lämmitysjärjestelmälle, joka on täydellinen myös saneerauskohteisiin.

aroTHERM plus on markkinoiden ensimmäinen lämpöpumppu, jossa käytetään luonnonmukaista ja ympäristöystävällistä kylmäainetta. Uuden kylmäaineen käyttö takaa alhaiset hiilidioksidipäästöt tehokkuudesta tinkimättä.

  • Lue täältä, miten aroTHERM plus pärjäsi Folksamin suorittamassa lämpöpumppuvertailussa.

Vaillant aroTHERM plus

  • Edistyksellinen luonnonmukaista kylmäainetta hyödyntävän uusimman lämpöpumpputeknologian ansiosta - pienentää hiilijalanjälkeä.
  • Sopii myös lämmitysjärjestelmän saneeraukseen
  • Hiljainen käyntiääni – voidaan käyttää myös tiheään rakennetuilla asuinalueilla.
  • Erinomainen laatu ja kestävyys – kehitetty ja valmistettu Saksassa
  • Energiamerkintä A+++

Vaillant aroTHERM plusVaillant aroTHERM plus

Saksalaista laatua jo 1800-luvulta

Vaillant on laadustaan tunnettu saksalainen yritys, jolla on yli 140 vuoden kokemus alalta. Kaikki Vaillantin tuotteet on kehitetty ja valmistettu Saksassa, ja ne testataan ääriolosuhteissa Vaillantin omassa testausyksikössä. Tämä takaa lämpöpumppujen toimintavarmuuden ja pitkän käyttöiän, ja antaa edellytykset järkevästi toteutetulle lämmityssaneeraukselle.

  • Lue lisää aroTHERM plus ilma-vesilämpöpumpusta täältä.

Yhteyshenkilö:
Mikko Isokorpi
Myynti-insinööri
mikko.isokorpi@vaillant.com
+358 44 982 6939

 
Julkaistu
22.3.2021