Rautakaupan vinkki: Millä tiivistän kiukaan hormiliitoksen?

Vanhan saunan kiukaan vaihtaminen sujuu helposti. Hommataan uusi kiuas tai vaihdetaan kiuasmallia kokonaan. Kiuas asentuu paikoilleen muitta mutkitta, mutta millä puilla lämpiävän kiukaan hormi pitäisi tiivistää niin, että se on tehty oikein?

tiivistä kiukaan hormi oikein-750x422

Kittiä, villaa, nauhaa vai kuitua?

Rautakaupoista tullaan pyytämään milloin mitäkin materiaalia kiukaan hormiliitoksen tiivistykseen: kovaa palovillalevyä, keraamista tiivistettä tai palokittiä. Palovillalevyä revityillä paloilla ei aina saa tiivistettyä hormiliitosta kunnolla. Palokitti taas ei ole tarkoitettu tähän touhuun laisinkaan. Se kovettuu kivikovaksi, eikä jousta samaa tahtia metallisen putken kanssa. 

kiukaan hormin tiivistäminen palokuidulla-422x500

Kaikilla näillä tuotteilla on kuitenkin oma paikkansa ja käyttötarkoituksensa, mutta ei välttämättä hormissa. Se millä helpoimmalla ja varmimmalla tavalla tiivistät kiukaan hormin juuren, on palokuitu.

Tytan B1 Palokuitu on joustava erikoismateriaali, joka soveltuu erinomaisesti takkaluukkujen ja uunien sekä hormiliitosten tiivistykseen. Palokuitunauha on riittävän paksua, että se tiivistää suuremmatkin raot ja on lisäksi helppo asettaa paikoilleen.

Palokuitu kestää myös kivivillaa enemmän lämpöä (+1250°C ). Pakkauksen palokuitunauhan leveys on 25 x 48 mm ja pituutta 600 mm, joten sillä tiivistää helposti yhden hormiliitoksen.

Palokuidun asennus

Täytä hormiliitos palokuidulla työntämällä palokuitua hormiliitoksen rakoon. Palokuidusta voidaan helposti tarvittaessa irrottaa ohuita kerroksia esim. takkaluukkujen tiivistämiseen. Tuotetta voidaan leikata tavallisilla saksilla.

tytan-b1-palokuitu-422x422

Tytan B1 Palokuidun edut

  • Valkoinen ja joustava peittomainen materiaali
  • Ei reagoi muiden materiaalien kanssa
  • Päästötön
  • Tiheys 128 kg/m³
  • Rajaton säilyvyys (säilytyslämpötila > +5°C
  • Palonkesto max 1250°C

 

Tytan B1 Palokuitu
 
Päivitetty
3.5.2022