Persoonallisuutta pihalle

Kun jokavuotinen kuraralli jälleen pihalla alkaa, kannattaa pysähtyä miettimään, että jos tekisikin pihasta helppohoitoisen, persoonallisen sekä mukavan käyttää. Miten olisi pihakiveys?

750 mud-2689923_1920

Perinteistä vai jotain erilaista

Ruduksen valikoimasta löytyy jokaiseen makuun jotakin. Perinteisen pihakiveyksen ystäville löytyy betonikiviä sekä erilaisia betonilaattoja pihan kulkuteiden kiveämiseen. Vielä perinteisemmän kivimallin ystävälle löytyvät luonnonkivipäällysteet sekä erilaiset noppakivet. Mutta jos haluat pihaasi jotain tasaista harmaata perus-betonikiveystä kiinnostavampaa, se onnistuu kyllä.

Löytyisikö sinun pihaasi sopiva kiveys näiden ehdokkaiden joukosta:

Rustiikkista ja luonnonmukaista

Luotokivi luo illuusion perinteisestä liuskekivestä. Se hakee muotonsa suomalaisesta maisemasta ja luonnosta. Kivi on helppo asentaa ja se soveltuu erinomaisesti maaseutupihalle kuin myös kaupungin humuun asuinalueelle. Tämän kiven muotokielen avulla on helppo pehmentää ehkä muuten kovin teräviä sekä graafisia linjoja.

Omistatko vanhemman pihan, joka kaipaisi hellää ja ympäristöön sulautuvaa uudistamista? Luonnollista rosoisuutta tarjoaa Luotokiveä pienemmässä mittakaavassa myös Louhikivi. Tämä kivi sulautuu helposti niin mökkimaisemaan kuin myös kaupunkikotien seinustoille, luiskiin ja niin edelleen. Louhikivin toteutettu kiveys koostuu L-mallisista betonikivistä. Tiesitkö, että myös Luotokivi soveltuu hulevesiratkaisuihin?

Luonnonläheisyyttä Luotokivellä. Asuntomessukohde vuodelta 2020: Honka Huomen.Luonnonläheisyyttä Luotokivellä. Asuntomessukohde vuodelta 2020: Honka Huomen.

Geometristä ja särmikästä

Mikä herättäisikään paremmin huomiota, kuin pihalla kiemurteleva ja mielenkiintoa herättävä geometrinen tai luonnosta lainattu orgaaninen kuvio. Ilmeikäs sekä ladontamahdollisuuksiltaan monipuolinen Riimukivi on mitä parhain valinta silloin, kun suunnittelet aluetta, jossa huleveden tarvitsee päästä maaperään tai haluat myös nurmikkoa näkyviin. Kivi ei suotta ole nimeltään Riimukivi, vaan se kuvastaa kiven luomaa kuviota täydellisesti.

Vinoneliön muotoinen Romba-kivi sallii hauskojen geometristen kuvioiden kanssa leikkimisen. Luo hiutalemaisia kuvioita, muodosta pihallesi ”kuutioita”, vain mielikuvitus on rajana ladontojen käytössä. Voit korostaa kolmiulotteista vaikutelmaa valitsemalla useita sävyjä.

Roomalaisin kivin toteutettu roomalainen ladonta antaa mielenkiintoisen vaikutelman epäsäännöllisestä ladonnasta. Kivisarjaan kuuluvien kuuden eri kokoisen kiven avulla saa tasaisesta ja kulmikkaasta piha-alueestakin huomiota herättävän sekä näyttävän. Kivimallista on saatavilla joko sileä, hiekkapuhallettu tai profiloitu vaihtoehto.

Rombakivien avulla voi luoda aivan uusia ulottuvuuksia. Asuntomessukohde vuodelta 2020: Jämerä Salmiakki.Rombakivien avulla voi luoda aivan uusia ulottuvuuksia. Asuntomessukohde vuodelta 2020: Jämerä Salmiakki.
Luo oma kuviosi: Riimukivellä.Luo oma kuviosi: Riimukivellä.

Huolehdi sadevedet pihalta helposti

Oletko kuullut vettä läpäisevästä betonista? Hule-Kartanokivi on nimittäin valmistettu kyseisestä materiaalista. Kivi on suunniteltu käytettäväksi kohteissa, joissa halutaan imeyttää sadevesiä.

On kuitenkin huomioitava, että myös alusrakenne kyseisen kiven alla on oltava myös läpäisevää.

Läpäisevä pihakiveys soveltuu oikeastaan mihin tahansa kotipihalle. Erityisen hyvänä kohteena ovat pienet tontit sekä tiiviisti rakennetut alueet. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että talon rakenteisiin on pidettävä ainakin viiden metrin etäisyys, jotta läpi imeytyvä vesi ei pääse kostuttamaan talon pohjarakenteita.

Hule-kartanokivi läpäisee vettä.Hule-kartanokivi läpäisee vettä.

Hassuttele halutessasi

Luo pihallesi vaikka räsymattokuvio käyttäen Kartanolankkua. Luo pihallesi vaikka räsymattokuvio käyttäen Kartanolankkua. 

Ruduksen pihakiviuutuus, Kartanolankku, antaa aivan uuden mahdollisuuden pihan kiveämiseen. Hetki sitten oli muodikasta maalata pihalleen räsymatto, mitäpä jos tekisit sen tällä kertaa pihallesi huomattavasti paremmin säätä kestävästä kivestä. Kartanolankku täydentää jo olemassa olevaa Kartanokivi-sarjaa antaen mahdollisuuden muodostaa erilaisia ladontoja hyödyntäen kivien eri kokoja. Varastoväreissä Kartanolankkua löytyy sekä sileänä mustana että harmaana, mutta sitä on mahdollista saada tilauksesta myös hiekkapuhallettuna väreissä kulo, autere ja kuru.

Kurkista Kartanolankun ladontamalleja täältä!

Hei sinä pihaasi laittava/suunnitteleva!

Perinteinen pihakivikampanjamme on nyt parhaillaan käynnissä!
Luvassa jälleen mahtavia tarjouksia ja pihakivien toimitus pihallesi, kun niitä tarvitset. Tänäkin vuonna haluamme tarjota sinulle pihakivet suoraan edulliseen hintaan ilman perinteistä tarjouspyynnön jättämistä ja odottelua.

Kampanjasivustollamme kivetpihaan.fi, pääset keräämään tarvitsemasi tuotteet helposti ostoskoriin. Halutessasi voi noutaa tuotteet myös ne valmistavalta tehtaalta.

Inspiraatiota pihatöihin voit hakea vaikka täältä!

Tervetuloa kanssamme laittamaan pihasi kuntoon!


Tilaa itsellesi esite

 
Päivitetty
6.5.2022