Viikon sisustusidea: Näin sisustat tuhlaamatta euroakaan

Aurinko alkaa paistaa ja korkeammalta ja jotain olisi kiva muuttaa sisustuksessa. Vaan rahaa tähän ei saisi mennä yhtään. Mitkä siis neuvoksi? Tässä viisi kukkaron nyörejä hivelevää ideaa.

Tapetoi hyllyn tausta, sijoittele kalusteet uudelleen tuo makuuhuoneen koristetyynyt olohuoneeseen.Tapetoi hyllyn tausta, sijoittele kalusteet uudelleen tuo makuuhuoneen koristetyynyt olohuoneeseen.

1. Järjestele huonekalut uudelleen. Älä mieti, mitä sisustusneuvojat sanovat huonekalujen paikoista. Käytä mielikuvitustasi ja mieti, mitä itse haluat sisustukseltasi. Siirrä tuoli keittiöstä olohuoneeseen kukkapöydäksi. Löydä etätyöpisteelle uusi paikka keittiöstä. Sisusta lukunurkka eteisaulaan. Anna mielikuvituksellesi mahdollisuus. Jos idea ei toimi, sen voi aina muuttaa takaisin entiselleen.

Tee löytöjä kierrätyskeskuksista tai mummon vintiltä.Tee löytöjä kierrätyskeskuksista tai mummon vintiltä.
Siirrä työpöytä keittiön nurkkaan ja sisusta ihanan romanttiseksi.Siirrä työpöytä keittiön nurkkaan ja sisusta ihanan romanttiseksi.

2. Vaihda huonekalun tai sisustuselementin käyttötarkoitusta. Itse sahasin turhaksi jääneestä työpöydästä jalat lyhyemmäksi ja tein siitä mainion sohvapöydän olohuoneeseen. Nyt kaukosäätimelle ja pienelle sälälle on oma paikkansa pöydän laatikossa.

Tee vanhoista purkeista ja astioista kukka-asetelmia kattoonTee vanhoista purkeista ja astioista kukka-asetelmia kattoon
Työpöydästä kahvipöydäksi muutamassa minuutissa.Työpöydästä kahvipöydäksi muutamassa minuutissa.

3. Järjestä valokuvat ja taulut uudelleen. Voit myös käyttää vanhat kehykset ja vaihtaa kuvan uuteen. Pari uutta naulanreikää ei haittaa. Hyvä syy maalata huone uudelleen sitten tulevaisuudessa.

Sommittele seinälle yllättävistäkin tavaroista uusi katseenvangitsija.Sommittele seinälle yllättävistäkin tavaroista uusi katseenvangitsija.

4. Siirrä huonekalut pois seinän vierestä. Suurempia huonekaluja, kuten sohva tai hyllykkö, ei missään tapauksessa tarvitse aina sijoittaa seinän viereen. Sohvalla voit myös jakaa huoneen erilaisiin alueisiin tai laittaa sohvan melkein keskelle lattiaa ja sijoittaa hyllykön sohvan taakse. Hyllyköstä saat myös mukavan laskutilan.

Siirrä sohva niin, että näet ikkunasta suoraan ulos.Siirrä sohva niin, että näet ikkunasta suoraan ulos.
Hyllykkö sohvantaakeHyllykkö sohvantaake

5. Vaihda tavaroiden paikkaa hyllyillä ja tyhjennä turhalta tuntuvat tai aikansa eläneet tavarat pois. Järjestä kirja värijärjestykseen. Etsi esille keittiönkapeista kauniita lasitavaroita tai maljakoita ja ruukkuja ja tee niistä asetelma.

hylly-422x933

Lisää sisustusartikkeleita:

Lue lisää

Jätä oma sisustuskysymyksesi Eevalle

Onko sinulla kysymyksiä sisustukseen liittyen? Jätä kysymyksesi sisustussuunnittelija Eeva Hauta-Heikkilälle Kysy, vastaamme -palvelussa. Eeva vastailee kysymyksiin viikottain.

Jätä sisustuskysymys  


 
Julkaistu
16.3.2021