Hankeohjelman laatiminen
- Investointipäätöksen valmistelu

4. Hankeohjelman laatiminen


Hankeohjelman tekeminen alkaa olla lopuillaan. Se on aiheuttanut paljon mietittävää. Monia kysymyksiä olemme tähän asti kartoittaneet ja selvittäneet. Eri osioita on mietitty toivottavasti riittävän monipuolisesti. Varsinaisia päätöksiä ei ole tehty. Nyt on päätöksen aika. Kaikki tarvittavat elementit on tutkittu. Tarvittavat korjaukset on luetteloitu ja laatutaso on mietitty. On haettu käyttökustannuksia ja aikataulutettu hanketta. Rahoituskin on alustavasti kunnossa, kun kustannustavoite on luotu.

4.8 Investointipäätöksen valmistelu
Nyt pitää tiedostaa, mitä hankkeen aloittaminen tarkoittaa. Tämän jälkeen aloitetaan suunnittelu. Teillä on koossa kaikki se tieto, jonka suunnittelijat tarvitsevat ja joisat he kyselevät sitten lisää. Vielä kerran:

- tarkistetaan korjaustoimenpiteiden sisältö
- tarkistetaan toteutusmuoto ja ajoitus
- tarkistetaan kustannustavoite
- tarkistetaan rahoitussuunnitelma ja sitten
- tehdään investointipäätös
4.8.1. Investointipäätösasioiden läpikäynnin tarkoitus
Tämän osion tarkoituksena on ratkaista toteutetaanko oman talon korjaustoimenpiteet vai palataanko lähtöruutuun. Nyt tutkitaan aikaansaatu materiaali ja katsotaan onko korjausten sisältö oikea sekä onko ajoitus varmasti hyvä. Tässä vaiheessa on vielä helppo mennä takaisin alkuun. Pitää uskaltaa tunnustaa itselleen, jos kokonaisuus tuntuu liian isolta tai muuten sopimattomalta. Varsinkin, jos rahoitus näyttää vievän perheen talouden liian ahtaalle, on tarkoituksenmukaistamiettiä korjaustarve uudelleen. Nyt se ei maksa mitään.

4.8.2. Investointipäätöksen valmistelu on tärkeää Päätöstä valmisteltaessa kootaan kaikki syn...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

 
Päivitetty
22.3.2013