• Etusivu
  • Talo

Millaiset trendit näkyvät keittiöissä vuonna 2021?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Power Finland Oy
Päivitetty 28.04.2021
20213_69265.jpg

Luonnonläheiset materiaalit ja värit luovat tilaan raikkaan ja harmonisen tunnelman.

Lisääntynyt kotonaolo on tuonut yhä enemmän painoarvoa keittiön toiminnallisuudelle. Luonnonmateriaalit ja pehmeän murretut värisävyt ovat nyt suosittuja.

Vuoden 2021 keittiötrendeissä ovat vahvasti läsnä luonnonläheisyys sekä pehmeä värimaailma.

Powerin Parma-keittiösuunnittelijaKatja Grönros-Seppäsen mukaan tällä hetkellä suosiossa ovat muun muassa kivi- ja massiivipuutyötasot sekä puuterimaiset ja pastillityyppiset värisävyt, kuten greige, beessi ja vaaleanvihreä.

Ajankohtainen värimaailma näkyy Parma-keittiöiden myöhemmin keväällä tapahtuvassa mallistouudistuksessakin, jossa markkinoille tuodaan uusia ovimalleja kauniin murretuissa värisävyissä.

Omia lempitrendivärejä voi tuoda keittiöön myös tyylikkäillä pienkoneilla.
Omia lempitrendivärejä voi tuoda keittiöön myös tyylikkäillä pienkoneilla.

Myös vallitseva koronatilanne näkyy suomalaisten keittiöhaaveissa. Lisääntynyt kotona vietettävä aika on tuonut selvemmin esiin vanhan keittiön epäkohtia ja luonut uudenlaisia tarpeita keittiön toiminnallisuudelle.

Yhä useammin keittiöön halutaan esimerkiksi etätyöpiste ja toimivat edellytykset suurempienkin ruokamäärien kokkaamiseen ja säilytykseen. Matkustelun vähentyessä myös mökkikeittiöitä remontoidaan nyt tavallista enemmän.

Lue myös:Muista nämä, kun keittiöremontti tulee ajankohtaiseksi

Parma-keittiöiden elegantissa Ragnessa yhdistyvät monet pitkäaikaiset keittiötrendit.
Parma-keittiöiden elegantissa Ragnessa yhdistyvät monet pitkäaikaiset keittiötrendit.

Keittiötrendit, jotka ovat tulleet jäädäkseen

Mustia ja vetimettömiä kaapinovia, avonaisia tilaratkaisuja sekä kokonaan yläkaapittomia keittiöitä on näkynyt suomalaiskodeissa viime vuosina paljon, ja näiden trendien suosio jatkuu Katja Grönros-Seppäsen mukaan edelleen.

Myös aamiaiskaapit alkavat olla vakio erityisesti isommissa avokeittiöissä, joissa ruokailutila ja olohuone kuuluvat samaan yhtenäiseen tilaan. Aamiaiskaapin avulla keittiön ilme pysyy levollisena ja siistinä, kun työtasoille helposti kertyvä tavarapaljous saadaan kätevästi piiloon ovien taakse. Kun aamiaiskaappi varustetaan pistorasioilla, esimerkiksi kahvinkeitin ja leivänpaahdin sopivat sinne hyvin.

Valtaosa myytävistä keittiökaapistoista on yhä valkoisia, mutta täysin kokovalkoiset keittiöt ovat Grönros-Seppäsen havaintojen mukaan nykyisin harvinaisuuksia.

Neutraalin vaaleisiin keittiöihinkin kaivataan kontrasteja, joita saadaan luotua, kun esimerkiksi kaapistoihin ja työtasoihin valitaan sävyltään tai kiiltoasteeltaan toisistaan eroavia materiaaleja.

Lue myös:Näin valitset keittiöön sopivan työtason

Vaikka keittiön värimaailman haluaisi olevan hillityn vaalea, sen ei tarvitse olla kokovalkoinen – eikä tylsä. Harkitut sävy- ja materiaalivalinnat tekevät harmonisesta kokonaisuudesta mielenkiintoisen.
Vaikka keittiön värimaailman haluaisi olevan hillityn vaalea, sen ei tarvitse olla kokovalkoinen – eikä tylsä. Harkitut sävy- ja materiaalivalinnat tekevät harmonisesta kokonaisuudesta mielenkiintoisen.

Oma maku ratkaisee – trendeistä riippumatta

Koko keittiön uusiminen on iso projekti, jota ei toteuteta kerran vuodessa eikä välttämättä edes kerran vuosikymmenessä. Siksi trendien seuraamisessa kannattaa käyttää harkintaa, ja valita joukosta omaan keittiöön ne, jotka aidosti miellyttävät omaa makua.

− Trendejä tulee ja menee. Itselle mieluisista asioista ei kannata luopua, vaikka ne eivät olisi tällä hetkellä trendikkäitä, Katja Grönros-Seppänen muistuttaa.

Hän neuvoo huomioimaan keittiöremontissa erityisesti talon rakennusaikakauden ja arkkitehtuurin, kun tavoitteena on saada aikaan pitkäikäinen keittiö, joka näyttää hyvältä vielä vuosienkin päästä. Kun keittiö on sopusoinnussa talon muun tyylin kanssa, ristiriitaista vaikutelmaa ei pääse syntymään.

− Tyyliltään ajattomaan keittiöön on helppoa ja edullista tuoda ajankohtaisia trendejä esimerkiksi tekstiileillä, seinän maalaamisella tai vetimien vaihtamisella, keittiösuunnittelija vinkkaa.

Lue myös:Uusilla vetimillä päivität keittiön ilmeen helposti ja edullisesti

Seinän maalaaminen ja vetimien vaihto ovat edullisia keinoja keittiön ilmeen päivittämiseen. Suosittuja ovat tällä hetkellä mm. erilaiset lanka- ja nahkavetimet sekä huomaamattomat listavetimet.
Seinän maalaaminen ja vetimien vaihto ovat edullisia keinoja keittiön ilmeen päivittämiseen. Suosittuja ovat tällä hetkellä mm. erilaiset lanka- ja nahkavetimet sekä huomaamattomat listavetimet.
Info

Info

Varaa ilmainen aika keittiösuunnitteluun

Voit suunnitella unelmiesi keittiön yhdessä Parma-keittiösuunnittelijan kanssa, ja suunnittelu voidaan halutessasi tehdä etänä!

Power Finland Oy
Talo
keittiö
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20238_82812.jpg
Huolellinen suunnittelu on onnistuneen keittiön perusta
Uuden keittiön suunnitteluun liittyy paljon huomioitavia asioita. Sinulla saattaa olla selkeä mielikuva täydellisestä keittiöstä, mutta ennen kuin unelmat voivat käydä toteen, suunnitelmat on syytä tehdä tarkkaan. Hyvällä suunnittelulla varmistetaan, että keittiö on paitsi kaunis ja toimiva myös budjettisi mukainen.Seuraavilla vinkeillä pääset kohti uutta unelmakeittiötäsi.
202110_72959.jpg
Näin teet keittiöstä käytännöllisemmän
Käytännöllisen keittiön peruspilareita ovat riittävä työskentely- ja säilytystila, optimaalisesti sijoitetut paikat vesipisteelle, tärkeimmille kodinkoneille, pistorasioille ja valaistukselle sekä oikein valitut materiaalit, jotka on helppo pitää puhtaina. Kun varaat kunnolla aikaa keittiön toiminallisuuden suunnitteluun, säästät aikaa myöhemmin.
20233_81202.jpg
Onko jääkaappisi lämpötila oikea?
Voisinko pihistää sähkölaskussa säätämällä jääkaapin lämpötilaa? Ehkä voisit, mutta älä kuitenkaan nosta lämpötilaa liikaa sillä silloin saat aikaan ruokahävikkiä. Varmistat elintarvikkeiden säilyvyyden, kun pidät huolta, ettei jääkaappi ole liian lämmin tai kylmä. Tuotteita sijoitellessa kannattaa muistaa, että jääkaapin lämpötila vaihtelee sen eri kohdissa.Lue neuvot!
20194_57130.jpg
Onko aika päivittää vanha talotuuletin? - tutustu ratkaisuihin
Talotuuletin on erityisesti 80- ja 90-luvulla rakennetuissa taloissa käytetty poistoilmalaite, jolla toteutetaan asunnon koneellinen poistoilmanvaihto. Käytännössä se on puhaltimella varustettu liesikupu, johon on yhdistetty poistoilmakanava esim. kylpyhuoneesta. Se poistaa ilmaa liesikuvun kautta keittiöstä sekä asunnon muista tiloista. Korvaava ulkoilma virtaa asuntoon ulkoseinissä sijaitsevista raitisilmaventtiileistä.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20187_54072.jpg
Aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön
Aamiaiskaappi on se yksittäinen ominaisuus, jota harkitsee varmasti jokainen tänä päivänä keittiötään uusiva rakentaja tai remontoija. Aamiaiskaapista on puhuttu jo useamman vuoden, eikä suosiossa näy laskua. Eikä ihme, sillä aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton