• Etusivu
  • Sisustus

Viikon sisustusidea: Voiko pienen wc-tilan sisustaa tummilla väreillä?

Rakentajan toimitus
Päivitetty 23.11.2023
20213_69257.jpg

Laatta: Pukkila, Habitat 20x20 cm.

Suurin osa suomalaisista sisustajista pitää vaaleista väreistä seinillä. Tummista väreistä ajatellaan myös, että ne pienentävät huonetta niin, että seinät tuntuvat kaatuvan päälle. Onko kuitenkaan näin? Voiko tummilla seinäväreillä kuitenkin sisustaa pienen huoneen?

Tässä sinulle viisi vinkkiä, miten tumma väri toimii.

1. Tummat seinät korostavat muuten vaaleaa sisustusta. Esimerkiksi wc tiloissa kalusteet tulevat kauniisti esille. Tumma tausta ohjaa katseen kaikkeen vaaleaan.

2. Neutraali tai vaalea tausta ei nosta metallisia vesikalusteita esille samalla tavoin kuin tumma. Tumma tausta luo myös ylellisyyden tuntua yhdistettynä esimerkiksi kultaan.

Laatta: Pukkila, Heritage Hexagon.
Laatta: Pukkila, Heritage Hexagon.
Laatta: Pukkilan mallistoa.
Laatta: Pukkilan mallistoa.

3. Muista panostaa tummien seinien kanssa kunnon valaistukseen. Nyt voit revitellä valojen kanssa oikein kunnolla.

4. Valoisuuden puutteen takia maalaamme pienet tilat vaaleiksi – turhaan! Valkoiseksi maalaaminen ei tee tilasta yksin valoisaa. Miksi ei siis voisi käyttää myös tummia värejä?

Laatta: Artisan Green, ATV ja Värisilmä liikkeet.
Laatta: Artisan Green, ATV ja Värisilmä liikkeet.
20213_69255.jpg

5. Pieneen tilaan on helppo kokeilla uskaliaampia värejä. Ei ole suuri työ maalata seinät uudelleen, jos tumma ei miellytäkään.

Lisää sisustusartikkeleita:

Info

Info

Jätä oma sisustuskysymyksesi Eevalle

Onko sinulla kysymyksiä sisustukseen liittyen? Jätä kysymyksesi sisustussuunnittelija Eeva Hauta-Heikkilälle Kysy, vastaamme -palvelussa. Eeva vastailee kysymyksiin viikottain.

Sisustus
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
20153_42590.jpg
Hongan huvila- ja laajennusilta Jyväskylässä 1.4. 2015
Onko haaveissasi uusi lomakoti vai kaipaatko kenties lisätilaa nykyiseen mökkiisi?Honka toivottaa sinut tervetulleeksi Jyväskylän myyntikonttorilleen keskiviikkona 1.4. klo 15-19 tutustumaan erilaisiin vapaa-ajan ratkaisuihin. Tapahtuma on maksuton.Paikalla Hongan laajennussuunnittelija, pystytysryhmän edustaja sekä muita hirsirakentamisen ammattilaisia.Tarjolla on virvokkeita sekä pientä suolaista.
20124_30555.jpg
Tulikiven valmistakka on lämmitysvalmis jopa kahdessa tunnissa
Tulikiven kehittämä valmistakka mullistaa takan hankinnan, asennuksen ja käyttöönoton. Valmistakkaratkaisun ansiosta takan asennus on ennätyksellisen nopeaa ja vaivatonta – uuni ja hormi tehdään valmiiksi tehtaalla, toimitetaan kerralla ja asennetaan toimituspäivänä. Uusi takka on lämmitysvalmis jopa kahdessa tunnissa. Tulitikut käteen -palvelu säästää aikaa entisestään ja vapauttaa asiakkaan vaivannäöltä.Lisätietoa Tulikivi-uuneista
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Asunto-osakeyhtiö
Asunto-osakeyhtiö on osakeyhtiö, jonka tarkoituksena on omistaa ja hallita yhtä tai useampaa rakennusta, joiden yhteenlasketusta lattiapinta-alasta yli puolet on yhtiöjärjestyksessä määrätty osakkaiden hallinnassa oleviksi asuinhuoneistoiksi. Lisäksi vaaditaan, että yhtiön jokainen osa-ke yksin tai yhdessä toisten osakkeiden kanssa oikeuttaa hallitsemaan määrättyä huoneistoa tai muuta osaa yhtiön omistamasta rakennuksesta tai hallitsemasta kiinteistöstä. Jos edellä olevat edellytykset eivät täyty, osakeyhtiö ei ole asunto-osakeyhtiö.Asunto-osakeyhtiöihin sovelletaan asunto-osakeyhtiölakia (17.5.1991 / 809) sekä pääsääntöisesti vanhan osakeyhtiölain (734/1978) säännöksiä. Kuitenkin esim. asunto-osakeyhtiön sulautumisessa sovelletaan uuden osakeyhtiölain (624/2006) sisältöä.Asunto-osakeyhtiön osakepääoman tulee olla vähintään 8.000 euroa, joka on jaettava osakkeisiin. Osakkeella ei tarvitse olla nimellisarvoa, mutta se voidaan kuitenkin määrätä yhtiöjärjestyksessä.Osakkeiden vähimmäismäärä on kolme, ja niiden tulee olla saman mää-räisiä. Tietyn huoneiston hallintaan oikeuttavat osakkeet kuuluvat samaan osakeryhmään.Osakkaat eivät ole henkilökohtaisesti vastuussa asunto-osakeyhtiön vel-voitteista. Osakas on kuitenkin velvollinen maksamaan yhtiölle yhtiö-vastiketta, jonka määräämisperusteet on merkittävä yhtiöjärjestykseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton