Viikon sisustusidea: Voiko pienen wc-tilan sisustaa tummilla väreillä?

Suurin osa suomalaisista sisustajista pitää vaaleista väreistä seinillä. Tummista väreistä ajatellaan myös, että ne pienentävät huonetta niin, että seinät tuntuvat kaatuvan päälle. Onko kuitenkaan näin? Voiko tummilla seinäväreillä kuitenkin sisustaa pienen huoneen?

Tässä sinulle viisi vinkkiä, miten tumma väri toimii.

Laatta: Pukkila, Habitat 20x20 cm.Laatta: Pukkila, Habitat 20x20 cm.

1. Tummat seinät korostavat muuten vaaleaa sisustusta. Esimerkiksi wc tiloissa kalusteet tulevat kauniisti esille. Tumma tausta ohjaa katseen kaikkeen vaaleaan.

2. Neutraali tai vaalea tausta ei nosta metallisia vesikalusteita esille samalla tavoin kuin tumma. Tumma tausta luo myös ylellisyyden tuntua yhdistettynä esimerkiksi kultaan.

Laatta: Pukkila, Heritage Hexagon.Laatta: Pukkila, Heritage Hexagon.
Laatta: Pukkilan mallistoa.Laatta: Pukkilan mallistoa.

3. Muista panostaa tummien seinien kanssa kunnon valaistukseen. Nyt voit revitellä valojen kanssa oikein kunnolla.

4. Valoisuuden puutteen takia maalaamme pienet tilat vaaleiksi – turhaan! Valkoiseksi maalaaminen ei tee tilasta yksin valoisaa. Miksi ei siis voisi käyttää myös tummia värejä?

Laatta: Artisan Green, ATV ja Värisilmä liikkeet.Laatta: Artisan Green, ATV ja Värisilmä liikkeet.
tumma sisustus-2-422x422

5. Pieneen tilaan on helppo kokeilla uskaliaampia värejä. Ei ole suuri työ maalata seinät uudelleen, jos tumma ei miellytäkään.

Lisää sisustusartikkeleita:

Lue lisää

Jätä oma sisustuskysymyksesi Eevalle

Onko sinulla kysymyksiä sisustukseen liittyen? Jätä kysymyksesi sisustussuunnittelija Eeva Hauta-Heikkilälle Kysy, vastaamme -palvelussa. Eeva vastailee kysymyksiin viikottain.

Jätä sisustuskysymys  


 
Päivitetty
23.9.2021