Näe lopputulos jo ennen remonttia – hyödynnä kätevää AR-tekniikkaa

AR-tekniikan avulla niin kuluttajat kuin alan ammattilaiset voivat tarkastella älypuhelimellaan, miltä esimerkiksi tietty wc-istuin näyttäisi kylpyhuoneessa.

AR-tekniikkaa käyttäen voit katsoa, miltä esimerkiksi IDO Glow -wc-istuin näyttäisi omassa kylpyhuoneessa.

AR-tekniikkaa käyttäen voit katsoa, miltä esimerkiksi IDO Glow -wc-istuin näyttäisi omassa kylpyhuoneessa.

Valitsisinko lattia- vai seinä-wc:n? Pesuallas alakaapilla vai ilman? Kylpyhuoneen rakennus- tai remontointiprojekti vaatii useita päätöksiä. Saniteettialan kotimainen tuotemerkki IDO haluaa helpottaa projektia tuomalla mahdollisuuden AR-tekniikan (Augmented reality) käyttöön.
 

"Lisätty todellisuus on älykästä teknologiaa, joka tekee vaikeista päätöksistä helpompia."

AR:n eli lisätyn todellisuuden avulla tilaan saadaan luotua ylimääräinen ”kerros”, jonka katsoja voi nähdä älypuhelimen kamerallaan. Tekniikka on monille tuttu Pokémon Go -pelistä tai Snapchat-sovelluksen filttereistä.

− Lisätty todellisuus on älykästä teknologiaa, joka tekee vaikeista päätöksistä helpompia. IDO on valinnut yksinkertaisen ratkaisun, joka vaatii vain älypuhelimen kameran – uutta sovellusta ei tarvitse ladata, toteaa Geberit Oy:n tuotepäällikkö Tapio Aalto.

AR-tekniikka vaatii toimiakseen älypuhelimen kameran. Uutta sovellusta ei tarvitse ladata.AR-tekniikka vaatii toimiakseen älypuhelimen kameran. Uutta sovellusta ei tarvitse ladata.

AR-työkalun saa käyttöön QR-koodilla

AR-tekniikka on hyödyllinen paitsi kuluttajille myös asentajille, rakentajille ja saniteettituotteiden jälleenmyyjille. Tekniikan avulla on helpompi havainnollistaa, miltä uudet elementit tai yksityiskohdat näyttäisivät kylpyhuoneessa.

− Ennen kylpyhuoneen suunnitelmia piirrettiin käsin tai ammattilaisen tietokoneella, mutta nyt vaaditaan vain älypuhelin tai tablettitietokone, jonka melkeinpä kaikki omistavat, Aalto selvittää.

Hän korostaa, että lisätyn todellisuuden ratkaisu on kehitetty IDOlle erityisesti asentajien toiveesta, sillä he ovat kaivanneet työkalua, jonka avulla olisi helpompi keskustella valinnoista asiakkaiden kanssa.

Verkkopohjaiseen AR-työkaluun pääsee käsiksi QR-koodilla, joka on IDOn kuvastoissa. Koodi löytyy helposti myös IDOn kotisivuilla esiteltyjen tuotteiden tiedoista.

Skannaamalla QR-koodin voi nähdä, miltä wc-istuimet, pesualtaat, kalusteet, peilikaapit, ammeet tai suihkuratkaisut näyttäisivät omassa kylpyhuoneessa. AR-tekniikan avulla voi tarkastella kymmeniä IDO-tuotetta.

qr-koodi.JPG
 
Julkaistu
15.3.2021