5 vinkkiä remontoijalle – näin voit säästää remonttikustannuksissa

Kotimaisen lainavertailupalvelu Sortterin yksi suosituimmista lainatuotteista on remonttilaina. Koostimme 5 vinkkiä, joilla remontoija voi säästää selvää rahaa remontin kustannuksissa.

Sortter

Suomalaiset ovat keväisin ahkeria remontoijia niin kotona kuin mökillä. Remontin suunnitteluvaiheessa kustannukset voivat kuitenkin tuntua yllättävän suurilta. Remonttilaina on joustava tapa rahoittaa remontin kustannuksia.

1. Rahoitus kannattaa selvittää ajoissa

Kun suunniteltu remontti ja sen kustannukset ovat suurin piirtein selvillä, on ajankohtaista pohtia remontin rahoitusta.

Yksi vaihtoehto on remontoida kohdetta vähän kerrallaan. Remontin kustannus onnistuu säästämällä omasta palkasta. Remontti voi kuitenkin venyä kohtuuttoman pitkälle ajanjaksolle, mikä verottaa pitkään remontoijan taloutta ja jaksamista.

Remonttilaina on nopea ja helppo tapa kustantaa tarvittava remontti. Remonttiin tarvittava budjetti on heti käytettävissä eikä mikään työvaihe jää odottamaan seuraavaa tilipäivää. Oma talouskin pysyy paremmin hallinnassa, kun lainan lyhennykset ovat tasasuuruiset ja mitoitettu omaan talouteen sopivaksi.

2. Edullisempi laina rinnakkaishakijan kanssa

Remonttilainaa kannattaa hakea mahdollisuuksien mukaan yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi avo- tai aviopuoliso.

Laina on mahdollista saada edullisimmilla lainaehdoilla rinnakkaishakijan kanssa, sillä lainan takaisinmaksusta vastaa kaksi ihmistä yhden sijaan. Rinnakkaishakijuus poistaa siis riskejä lainanantajan näkökulmasta, jolloin he voivat myöntää lainaa helpommin suurempiin remontteihin. Lisäksi muut lainaehdot, kuten korko, voivat olla olennaisesti pienempiä.

3. Muista verovähennykset

Kun remontoit omassa käytössä olevaa asuntoa tai kiinteistöä, kannattaa verovähennykset hyödyntää. Peruskorjaukseen tarkoitettu laina on verovähennyskelpoinen, ja lisäksi tarvittavien ammattilaisten työn osuudesta saa tehdä kotitalousvähennykset.

Verovähennyksillä voi siis saada selvää säästöä remontin kustannuksissa.

4. Kilpailuta lainat – jopa 1038 euron ero

Lainanantajia on nykyään runsaasti, ja lainojen hakeminen on tehty todella yksinkertaiseksi. Lainojen ehdoissa, koroissa ja kustannuksissa on kuitenkin paljon eroja, joten lainatarjoukset kannattaa aina kilpailuttaa.

Remontoija voi itse kilpailuttaa lainat eri lainantarjoajien sivuilla, mutta usein tämä on todella työläs tapa. Kotimainen Sortter tarjoaa ilmaisen lainanvertailupalvelun parhaan koron takuulla.

Vuonna 2021 Sortter selvitti asiakkaidensa säästävän tyypillisesti noin 1 038 euroa luottokustannuksissaan, kun lainatarjouksen kilpailutti Sortterin lainavertailussa.

Laskelma perustuu kalleimman ja edullisimman lainatarjouksen vertailuun keskenään, kun vertailtavana lainasummana oli 8 000–10 000 euroa. Erot edullisimman ja kalleimman lainan välillä ovat suuria.

5. Vertaa lainoja todellisen vuosikoron mukaan

Kun lainatarjouksia vertailee, pelkkä lainan korko ei ole lainan kannalta olennaisin ja ratkaisevin tekijä määritellessä onko laina edullinen vai ei.

Nimelliskorko voi olla hyvin edullinen, mutta lainanhoitokustannukset ja nostopalkkio voivat tuoda yllättävän paljon kuluja lainan päälle. Kaikki lainan kustannukset on laskettu mukaan todelliseen vuosikorkoon.

Kotimainen Sortter vertailee lainoja aina todellisen vuosikoron mukaan huomioiden kaikki lainaan liittyvät kustannukset. Vertailupalvelu kattaa jopa 20 lainanantajaa, mikä tekee Sortterin vertailupalvelusta yhden Suomen laajimmista. Lisäksi remonttilainaa on mahdollista hakea jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia.

Toteuta remonttihaaveesi ja säästä remonttikustannuksissa – täytä lainahakemus Sortterin lainavertailussa.

 
Julkaistu
9.3.2021