• Etusivu
  • Sisustus

Viikon sisustusidea: Millainen on Bohotyyli?

Rakentajan toimitus
Päivitetty 28.06.2022
20213_69024.jpg

Bohotyyli on runsasta ja pehmeää, joka leikittelee luonnon materiaaleilla.

Boho sisustus on ehdottomasti kodikasta boheemilla tvistillä. Boho sisustuksessa näkyy luonnollisuus niin rottinkikalusteina, meriheinälamppuna kuin vanhan puun ja laudan uusiokäyttönä.

Boho sisustuksessa käytetään paljon vanha ja myös tuunataan vanhat huonekalut ja sisustuselementit uuteen uskoon. Vanhat mummon tai äidin kutomat räsymatot ovat sulassa sovussa uuden itse virkkaamasi maton rinnalla. Mattoja voi asetella vaikka kerroksittain.

Bohotyyli:

20213_69025.jpg
  • terrakotta, vanha keramiikka
  • olki, meriheinä, bambu
  • pellava, puuvilla
  • patina
  • käsittelemätöntä puuta niin kalusteissa kuin sisustuselementeissä
  • messinkiä ja vanhaa metallipintaa
  • makrameet ja unisiepparit
  • viherkasvien runsas käyttö
  • itse tehtyä ja tuunattua
  • runsasta tekstuurien käyttöä

Bohossa yhdistyvät elämäntapana käsityöläisyys ja taiteellisuus. Voit asua pienemmässä asunnossa, vanhassa mummon mökissä ja tuoda sinne joitain moderneja mukavuuksia, mutta kaikessa on kuitenkin itsetehdyn leima.

Makramee
Makramee
Messinki ja kupari
Messinki ja kupari
Vanhat huonekalut
Vanhat huonekalut
20213_69029.jpg
  • Lisää tyynyihin erilaisia koristenauhoja
  • Vaihda tuolin päällinen kuvan mukaisesti narupunokseksi
  • Tee löytyjä vaikka Tori.fi:stä
  • Kuivaa kukkia ja heiniä maljakkoihin
  • Opettele makramee sidontaa
  • Tee harmaantuneista laudoista avohyllyjä ja asettele niille itsetehtyä taidetta
  • Vaihda lasivitriinin lasit rottinkiin
  • Uskalla käyttää myös värejä
  • Istuta vanhoihin pieniin purkkeihin vaikka yrttejä
Lapsen itse koulussa nikkaroimat pöytä ja tuoli ovat bohoa parhaimmillaan.
Lapsen itse koulussa nikkaroimat pöytä ja tuoli ovat bohoa parhaimmillaan.

Bohotyyliä voit yhdistää myös muihin tyyleihin. Lisää yllätyksellisiä, tuunattuja elementtejä omaan sisustukseesi. Bohotyyli tuo runsautta askeettisiin sisustuksiin.

Kasvit kuuluvat olennaisena osana boho sisustukseen.
Kasvit kuuluvat olennaisena osana boho sisustukseen.
Info

Info

Lisää sisustusartikkeleita:

Sisustus
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Keittiön välitilalaatoitus?
Kysymys:Aikomuksena on vaihtaa nykyiset välitilalaatat eli irrottaa ensin vanhat, jotka on kiinnitetty kipsilevyyn. Kuinka on mahdollista saada ne irti mahdollisimman siististi ilman että seinä murenee käsiin?
20074_4659.jpg
Nuoret hakivat innokkaasti
– Uuteen rakennusalan työnjohdon koulutukseen neljässä ammattikorkeakoulussa pyrki yhteishaussa 1200 henkilöä, joista 500 piti ensisijaisena valintana haettavana olleita 120 aloituspaikkaa. Lähivuosina rakennusmestarikoulutuksen aloituspaikat on nostettava ainakin 500:aan vuodessa, sillä ensivaiheen aloituspaikat eivät riitä korvaamaan kunnolla edes eläkkeelle siirtyvien rakennusmestareiden ja teknikoiden määrää, Rakennusteollisuus RT:n johtaja Risto Pesonen painottaa.Hakijoista lähes puolella oli toisen asteen ammatillinen perustutkinto, eli rakennusmestareiksi hakeutuu käytännön rakentamisesta kiinnostuneita ammattilaisia. Muutenkin kiinnostus rakennus- ja LVI-tekniikkaan oli suurta, sillä uutta nuorisoasteen työnjohdonkoulutusta järjestävässä neljässä ammattikorkeakoulussa hakijamäärät kasvoivat noin neljäkymmentä prosenttia. - Olemme hyvin tyytyväisiä koko kiinteistö- ja rakennusklusterin ja ammattikorkeakoulujen yhteistyöhön uuden rakennusmestarikoulutuksen käynnistämisessä.
26_P_26383.jpg
Kotitapaturmien ehkäisykampanja
Varmista lasten lomaturvallisuusLasten turvallisuusasiat kannattaa laittaa kuntoon heti lomakauden alkaessa. Lasten kanssa käydään yhdessä läpi vaaranpaikat kesäkodissa ja sen ympäristössä. Samalla heitä opastetaan toimimaan turvallisesti eri tilanteissa, myös matkoilla. On tärkeää sopia, mitä lapset saavat tehdä keskenään, missä asioissa tarvitaan aikuisen lupa ja milloin aikuinen seuraa mukana.Hyvä järjestys luo turvallisuutta. Vaaralliset aineet pidetään lukkojen takana tai muuten pois lasten käsiltä. Lääkkeiden paikka on lukitussa lääkekaapissa. Alkoholijuomat ja tupakat säilytetään lukkojen takana, samoin puhdistusaineet ja kemikaalit. Terävät ja vaaralliset esineet pidetään lasten ulottumattomissa, samoin tulitikut, tupakansytyttimet ja muovipussit. Kesäsaunan kuuma vesipata on lapsille vaarallinen, joten saunan ovi on syytä pitää lukossa.Vanhemmille lapsille opetetaan tulen oikea käsittely mökkioloissa. Lapsille opetetaan myös, miten menetellä, jos syttyy tulipalo. Tulipalon syttyessä ei saa mennä piiloon, vaan nopeasti ulos turvaan. Hätänumeron 112 käyttö kerrataan perheen kanssa. Ainakin jonkun perheessä on hyvä olla ensiaputaitoinen, jos kotona tai mökillä sattuu jotain. Lisäksi kannattaa pitää ensiapuvälineet mukana mökillä ja matkalla.Kesällä lapsille hankitaan usein leluja ja harrastevälineitä. Ennen ostopäätöstä on hyvä tutkia lelujen turvallisuus, mistä materiaalista lelu on valmistettu, minkä ikäiselle ja mihin käyttöön se on tarkoitettu. Irtoavat osat ja pikkuruiset tavarat joutuvat helposti suuhun ja aiheuttavat tukehtumisvaaran. Lelujen muovikääreitä ei saa koskaan jättää pienten lasten käsiin. Käyttöohjeisiin pitää aina perehtyä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton