Lämmitysremontti edessä – muista nämä asiat

Lämmitysjärjestelmän valinta on kodin tärkeimpiä päätöksiä, ollaan sitten rakentamassa uutta tai saneeraamassa vanhaa. Lämmitysjärjestelmän päivittämisellä saadaan säästöjä lämmityskuluissa sekä ekologisempi tapa lämmittää kotia. Lämmitysjärjestelmän päivittämiseen kuitenkin vaikuttaa moni asia.

Oikeanlaisella lämpöpumpulla säästetään rahaa samalla, kun lämmitetään kotia ympäri vuoden ekologisesti. Ensimmäinen iso päätös lämpöpumpun valinnassa tulee eteen, kun mietitään, halutaanko ilma-vesi- vai maalämpöpumppu. Tähän päätökseen vaikuttavat tietenkin asennustapa, investointikulut sekä vanha lämmitysjärjestelmä.

Bosch_Compress_7000i_AW_Man_With_Tablet7 muok

Lämpöpumppua mietittäessä pitää myös päättää halutaanko vanha lämmitysjärjestelmä säästää vai purkaa pois. Helppo vaihtoehto on luopua vanhasta ja hankkia kokonaan uusi tilalle. Silloin myös saadaan lisää tilaa, jota voidaan hyödyntää muussa käytössä.

Jos kuitenkin halutaan pienentää investointikuluja ja säilyttää vanha järjestelmä rinnalla, pitää ottaa huomioon muutama asia. Onko vanha järjestelmä tarpeeksi hyvässä kunnossa eikä se ole liian vanha. Lämpöpumppu voidaan yhdistää hyvin myös vanhan järjestelmän kanssa, jolloin siitä tulee yhdistelmäjärjestelmä. Tässä korostuu ammattilaisen apu, joka osaa auttaa valitsemaan juuri sinun taloosi sopivan lämpöpumpun.

Kuuntele: Kivijalka-podcastissa keskustellaan lämmitysjärjestelmän valinnasta sekä lämmityksen historiasta ja tulevaisuudesta >>

Myös käyttöveden tarvetta kannattaa miettiä, koska veden tarve vaihtelee perheissä. Lämpöpumppuun integroitu lämminvesivaraaja riittää hyvin peruskäyttöön. Jos käyttöveden tarve on suuri voidaan järjestelmään liittää lisävaraaja. Joissain tilanteissa myös tilan korkeus ei ole tarpeeksi korkea, jolloin vaihtoehdoksi voidaan valita lämpöpumppu erillisellä lämminvesivaraajalla. Tarjouspyyntöä jättäessä kerro todellinen käyttöveden tarve, niin ammattilainen osaa mitoittaa varaajan sen mukaan.

Muista hyödyntää ammattilaisten apu

Lämmitysjärjestelmän valinta on iso ja tärkeä päätös. Siihen kannattaa käyttää aikaa ja miettiä rauhassa ammattilaisen kanssa. Pieni hetki kannattaa käyttää myös tulevaisuuden suunnitelmien pohtimiseen. Jos olet harkinnut esimerkiksi aurinkopaneelien hankintaa, voidaan siihen jo varautua, jolloin mahdollisten paneelien liittäminen järjestelmään olisi tulevaisuudessa mahdollisimman helppoa. Lämmitysjärjestelmä vaikuttaa myös talon jälleenmyyntiarvoon. Vaikka talon myyminen ei olisi lähitulevaisuuden suunnitelmissa, on se hyvä ottaa huomioon.

Lue myös: Vinkit lämpöpumpun hankkijalle – muista oikea mitoitus ja asiantunteva asennus >>

Ennen kaikkea on tärkeää ottaa tarjous alan ammattilaisilta ja tutulta merkiltä. Ammattitaitoinen asennus varmistaa lämpöpumpun toimivuuden sekä pitkän käyttöiän. Kiinnitä huomiota myös takuuseen, keston lisäksi takuun kattavuuteen. Boschin Lämpömestarilta saat lämpöpumpun ammattitaitoisella asennuksella. Lämpömestareilta saat lämpöpumpulle 6 vuoden takuun sekä maa- ja ilma-vesilämpöpumpuille 10 vuoden kompressoritakuun.

Katso video lämpöpumpun hankinnassa huomioitavista asioista

Videolla ammattilaiset tuovat esille lämpöpumpun hankintaan liittyviä oleellisia ja tärkeitä seikkoja.

Pyydä lisätietoa Bosch-lämpöpumpuista!


 
Päivitetty
26.8.2021