• Etusivu
  • Talo

"Kuin mummola, mutta nuortuneena" – kotoisan kutsuva Eerika nousi keittiöäänestyksen voittajaksi

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Oras Oy, Power Finland Oy
Päivitetty 23.11.2023
20212_68896.jpg

Petra-keittiöiden havunvihreä Eerika huokuu harmonisen luonnonläheistä tunnelmaa.

Rakentaja.fi:n järjestämässä Kaunein keittiö -äänestyksessä annettiin 1.−15.2.2021 yhteensä 1972 ääntä. Kuuden ehdokaskeittiön joukosta voiton vei 540 äänellä Petra-keittiöiden Eerika, joka keräsi kehuja muun muassa kotoisasta tunnelmastaan, ajattomuudestaan ja kauniin havunvihreästä värisävystään.

Äänestäjät kuvailivat voittajakeittiö Eerikaa muun muassa näin:

Tämä hillitty kokonaisuus miellytti silmiäni ja rauhoitti sieluani. Tässä minä haluaisin itsekin elää, olla ja kokkailla, talvipuutarhan kainalossa. <3 Ihastuttava! Tässä on paljon sellaisia elementtejä, joista haaveilen tulevaa kotiamme silmällä pitäen...
Kuin mummola, mutta nuortuneena. Tämän haluan.
Minun näköiseni kutsuva keittiö, ei liian kliininen vaan elämänmakuinen. Ihana rauhallinen väri ja kaunis kaappimalli.
Luonnonläheisyys ja värit tekivät ratkaisusta helpon. Myös keittiön toiminnallisuus ja yksinkertaisuus puhuttelivat. Voisin hyvin itsellenikin tällaisen keittiön hankkia.
Viihtyisä ja kodikas − tähän keittiöön en koskaan kyllästyisi!

Arvonnan voittaja

Kaikkien äänestäjien kesken arvottiin tyylikkään mattamusta Oras Vega -keittiöhana. Voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Lue myös:
Oraksen mattamusta uutuushana – klassikko jo syntyessään

20211_68344.jpg

Muut äänestykseen osallistuneet keittiöt

Petra-keittiöiden Rytmi (449 ääntä)
Petra-keittiöiden Rytmi (449 ääntä)
A la Carte -keittiöiden Altro (428 ääntä)
A la Carte -keittiöiden Altro (428 ääntä)
Parma-keittiöiden Ragne (226 ääntä)
Parma-keittiöiden Ragne (226 ääntä)
A la Carte -keittiöiden Vida (168 ääntä)
A la Carte -keittiöiden Vida (168 ääntä)
Parma-keittiöiden Sigun (161 ääntä)
Parma-keittiöiden Sigun (161 ääntä)

Onnea voittajille ja kiitos kaikille äänestykseen osallistuneille!

Oras Oy
Power Finland Oy
Talo
keittiö
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20238_82812.jpg
Huolellinen suunnittelu on onnistuneen keittiön perusta
Uuden keittiön suunnitteluun liittyy paljon huomioitavia asioita. Sinulla saattaa olla selkeä mielikuva täydellisestä keittiöstä, mutta ennen kuin unelmat voivat käydä toteen, suunnitelmat on syytä tehdä tarkkaan. Hyvällä suunnittelulla varmistetaan, että keittiö on paitsi kaunis ja toimiva myös budjettisi mukainen.Seuraavilla vinkeillä pääset kohti uutta unelmakeittiötäsi.
202110_72959.jpg
Näin teet keittiöstä käytännöllisemmän
Käytännöllisen keittiön peruspilareita ovat riittävä työskentely- ja säilytystila, optimaalisesti sijoitetut paikat vesipisteelle, tärkeimmille kodinkoneille, pistorasioille ja valaistukselle sekä oikein valitut materiaalit, jotka on helppo pitää puhtaina. Kun varaat kunnolla aikaa keittiön toiminallisuuden suunnitteluun, säästät aikaa myöhemmin.
20203_63425.jpg
Ekologiset vesikalusteet
Suomalaiset kuluttavat keskimäärin vettä henkeä kohden noin 155 litraa vuorokaudessa, tuhlaavimmat jopa 260 litraa! Tästä noin puolet käytetään peseytymistiloissa, neljännes keittiössä ja neljännes WC:ssä. Realistisena tavoitetasona voitaisiin pitää n. 120 - 130 litran vuorokautista kulutusta.Hanavalmistajana Oras on oppinut kunnioittamaan puhdasta vettä ja luontoa toimintansa alkuvuosista asti. Alan edelläkävijänä Oras on osannut yhdistää nykyteknologian ekologisuuteen jo vuosien ajan kuitenkaan käyttäjäystävällisyydestä tinkimättä.Uudet Oras-hanat elävät sopusoinnussa ympäristön kanssa. Esimerkiksi uusi Oras Vega on omiaan juuri siellä, missä arvostetaan vettä ja säästetään luontoa. Se juoksuttaa vettä tippaakaan tuhlaamatta.Lisätietoa keittiön vesikalusteista
20194_57130.jpg
Onko aika päivittää vanha talotuuletin? - tutustu ratkaisuihin
Talotuuletin on erityisesti 80- ja 90-luvulla rakennetuissa taloissa käytetty poistoilmalaite, jolla toteutetaan asunnon koneellinen poistoilmanvaihto. Käytännössä se on puhaltimella varustettu liesikupu, johon on yhdistetty poistoilmakanava esim. kylpyhuoneesta. Se poistaa ilmaa liesikuvun kautta keittiöstä sekä asunnon muista tiloista. Korvaava ulkoilma virtaa asuntoon ulkoseinissä sijaitsevista raitisilmaventtiileistä.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20187_54072.jpg
Aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön
Aamiaiskaappi on se yksittäinen ominaisuus, jota harkitsee varmasti jokainen tänä päivänä keittiötään uusiva rakentaja tai remontoija. Aamiaiskaapista on puhuttu jo useamman vuoden, eikä suosiossa näy laskua. Eikä ihme, sillä aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton