Laita pihasi remonttiin – omin voimin tai ammattilaisen avulla

Oletko suunnitellut laittavasi tiluksesi kokonaan uuteen uskoon vai kaipaako pihasi vain pientä päivitystä? Kummin vain, tästä artikkelista löydät vinkkejä niin unelmien pihan suunnitteluun ja toteutukseen kuin ammattilaisen valintaankin.

Zeckit - Laita pihasi remonttiin - omin voimin tai ammattilaise

Ammattilainen avuksi pihan suunnitteluun ja rakentamiseen

Pihan päivityksen suunnittelu kannattaa aloittaa miettimällä omia tarpeita ja arvioimalla, minkä kokoisesta ja hintaisesta urakasta on kyse.

Tarvitsetko pihallesi esimerkiksi uusia portaita, pengerrystä, muureja tai suoja-aitoja? Tai onko haaveissasi uusi terassi, patio, grillauspaikka tai pihakeittiö? Omien tarpeidesi ja haaveidesi pohjalta mieti, osaatko tehdä suunnitelman ja toteutuksen itse, vai tarvitsetko avuksi ammattilaista.

Pienet muutokset esimerkiksi istutuksiin tai kukkapenkkeihin onnistuvat myös omin neuvoin. Muistathan kuitenkin etukäteen selvittää, millaiset kukka- ja pensaslajikkeet menestyvät oman pihasi olosuhteissa ja millaista maata ne tarvitsevat kukoistaakseen. Jos viherpeukalosi on keskellä kämmentä, voit toki käyttää ammattilaista myös kasvien valintaan ja pienempiin istutustöihin.

Kun mielessäsi on suurempia muutoksia pihalle, pihasuunnittelun ammattilainen osaa kartoittaa kanssasi, millaisesta pihasta haaveilet ja miten unelmasi saadaan toimimaan pihasi sallimissa puitteissa. Pihasuunnittelu aloitetaan yleensä pihan katselmoinnilla, jonka pohjalta pihasuunnittelija tekee sinulle ehdotuksen, jota voit sitten alkaa hiomaan loppuun hänen kanssaan. Jos haluat hoitaa toteutuksen itse, voit pyytää pihasuunnitteluyritystä tekemään pelkän suunnitelman. Yritykset tarjoavat myös paketteja, jotka sisältävät sekä suunnittelun että toteutuksen.

Zeckit_kuva_16.6. muok

Miten valitsen ammattilaisen unelmieni pihan toteutukseen?

Piharemontin tekevän yrityksen valintaan kannattaa käyttää aikaa, jotta lopputuloksesta varmasti tulee toivotunlainen ja laadukas. On järkevää selata esimerkiksi yrityksen referenssikuvia aiemmista pihatoteutuksista ja katsoa, mitä aiemmat asiakkaat sanovat yrityksen toiminnasta ja työnjäljestä. Tämän lisäksi kannattaa tarkistaa myös, millä tolalla yrityksen toiminta on taloudellisesti, ja isommissa remonteissa myös sen käytössä olevat resurssit, eli liikevaihto ja työntekijöiden määrä.

Kun valitset kumppania pihan suunnitteluun ja rakentamiseen, voit käyttää avuksesi esimerkiksi alta löytyvää maksutonta Zeckit-yrityshakua, josta löydät kaikki Suomen yritykset taustatietoineen ja asiakasarvioineen.

Hausta löytyvät Luotettava Kumppani -yritykset toimivat yhteiskunnallisten velvoitteidensa suhteen läpinäkyvästi, joten niistä on Zeckit-palvelussa saatavilla muita yrityksiä enemmän taustatietoja, kuten tärkeä tieto yrityksen vastuuvakuutuksesta. Luotettava Kumppani onkin hyvä valinta kaikkiin kodin remontti- ja rakennustöihin!


 

 
Julkaistu
1.3.2021