Lumiesteillä turvallisuutta talveen

Talviolosuhteissa kattoturvatuotteiden kestävyys punnitaan. Katseet kannattaa kiinnittää erityisesti lumiesteiden kuntoon ja niiden riittävään mitoitukseen. Kompromisseille ei ole sijaa, kun kysymyksessä on ihmisten turvallisuus.

Lumieste-1920x1080

Onko lumiesteet pakko löytyä katolta?

Kyllä. Käytännössä lähes kaikille kalteville katoille tulee asentaa lumiesteet. Jos katto on jyrkempi kuin 1:8 (kaltevuus 7 astetta), tulee rakennus varustaa aina lumiestein. Lumiesterivit sijoitetaan lähelle räystäslinjaa siten, että kertyvät lumikuormat ovat pääosin rakennuksen kantavien rakenteiden kohdalla.
 

Kiinteistön haltijan vastuulla on turvata vaarattomat olosuhteet sekä rakennuksen katolla että sen välittömässä läheisyydessä.

Kulkureitit vesikaton huollettaville kohteille tulee rakentaa turvallisiksi. Yhtä lailla täytyy varmistua siitä, ettei katoilla oleva lumi ja jää pääse putoamaan hallitsemattomasti.
 

Paras turva oikein mitoitetuilla lumiesteillä

Lumiesteet tulee aina mitoittaa oikein. Lyhyitä pätkälumiesteitä tulee ehdottomasti välttää, koska ne ovat turvallisuusriski. Lumiestettä, joka on asennettu, vaikka vain kulkuaukon kohdalle, ei ole suunniteltu kestämään koko katon lumikuormaa. Lumiestettä tulee aina asentaa koko räystään mitalle. Näin saavutetaan paras turvallisuuden taso ja vältytään turhilta vaaratilanteilta.
 

Asentaminen kannattaa antaa aina kattoturvatuotteita asentavien ammattilaisten tehtäväksi. Näin varmistutaan siitä, että lumiesteet tulevat asennettua oikein.

Turvaa kaikille katoille – Pisko kestää talvesta toiseen

Onko lumiesteen valinnalla erityistä väliä? Lumiesteiden valmistajia on useita ja kokonaislaatu eri tuotteissa vaihtelee. Ensimmäisenä kannattaa varmistua siitä, että tuotteet on testattu järjestelminä ja niille on myönnetty varmennustodistus.

Kotimaisen Piristeelin valmistamat Pisko lumiesteet kestävät standardin vaatimuksien mukaiset kuormitukset ja enemmänkin. Kestävyytensä ja lujuutensa ansiosta, niillä on VTT:n myöntämä varmennustodistus.
 

Pisko lumiesteiden suunnittelussa lähtökohtana on ollut maksimoida jokaisen kattokiinnikkeen soveltuvuus ja turvallisuus kullekin kattotyypille.

Pisko lumiesteistä löytyy teräksen lujat ratkaisut mm. tiilikatoille, huopa- ja PVC-katoille, kantaville poimulevyille sekä eri teräskattoprofiileille, kuten pystysaumakatteet ja tiilikuvioidut teräskatteet. Lumiestejärjestelmien materiaalina käytetään erikoislujaa sinkittyä rakenneterästä. Tuotteiden pitkäaikaiskestävyys sekä ulkonäkö viimeistellään Qualicoat 1-luokan laatuvaatimukset täyttävällä jauhemaalilla.

Kun valitset aidon Pisko lumiesteen voit olla huoleti ja varma siitä, että saat turvallisen, kestävän ja pitkäikäisen tuotteen. Pisko lumiesteille myönnetään 50 vuoden tekninen takuu.

lumiesteet-artikkeli_1920x1080

Koko katto huomioon

Viimeisimmillä Pisko tuoteinnovaatioilla on pyritty määrätietoisesti parantamaan vesikattojen puhtaana pysyvyyttä sekä koko vesikattokokonaisuuden toimivuutta ja pitkäaikaiskestävyyttä.

Uusi Pisko UniSeam kiinnitysjärjestelmä saumakatoille ja tiilikuvioisten peltikatteiden muotokatekiinnikkeet minimoivat kiinnikkeiden kosketuspinnan katteeseen. Näin esimerkiksi puiden lehtiä tai havuja ei kerry yhtä helposti lumiesterivien kohdille ja katon likaantuminen vähentyy merkittävästi.

Lisäksi tuotteet on muotoiltu siten, että ne ovat helliä katteelle ja maalipinnalle. Aidot Pisko lumiesteet ovat takuulla kestäviä ja katteeseen katsomatta kiinnityksiltään aina vedenpitäviä.

Piristeel

Piristeel valmistaa korkealaatuiset Pisko kattoturvatuotteet tehtaallaan Kauhavalla. Euroopan moderneimmassa kattoturvatehtaassa tuotteiden suunnittelua, korkeaan työturvallisuustasoon perustuvaa valmistusta ja myyntiä ohjaavat sertifioidut ISO 9001:2015 laatujärjestelmä sekä ISO 14001:2015 ympäristöjärjestelmä.

Kaikki Pisko kattoturvatuotteet ovat kotimaisia avainlipputuotteita. Ne valmistetaan energiatehokkaasti maailman puhtaimmin menetelmin tuotetusta kotimaisesta SSAB:n teräksestä. Sataprosenttisesti kierrätettävistä raaka-aineista yli 90 % saapuu tehtaallemme alle 300 km matkan päästä. Kaikissa vesikattoväreissä valmistettaville Pisko kattoturvatuotteille myönnetään Suomen olosuhteisiin 50 vuoden tekninen takuu.


 
Päivitetty
17.8.2021