Miten voi alentaa sekä lämmityskuluja että ympäristökuormitusta?

Vanhan öljylämmitysjärjestelmän vaihtaminen ympäristöystävällisempään ratkaisuun voi säästää suuriakin summia lämmityskuluissa. Samanaikaisesti voi omaan asumiseen liittyvillä ratkaisuilla tukea kestävää kehitystä. Tehokas Vaillantin ilma-vesilämpöpumppu on tässä yhteydessä ihanteellinen korvaaja ympäristölle vahingolliselle ja kalliille öljylämmitykselle.

aroTHERM plus_Winter x

Pariisin ilmastosopimuksen mukaisen hiilidioksiidipäästötason saavuttaminen vaatii siirtymistä uusiutuviin ja kestävän kehityksen mukaisiin energialähteisiin. Yksityistaloudet voivat vaikuttaa tavoitteen saavuttamiseen merkittävästi vaihtamalla öljylämmityksen ympäristöystävällisempään ratkaisuun. Öljylämmitys on huomattavasti haitallisempi ilmastolle kuin muut lämmitysratkaisut, ja öljyn viimeikainen hinnannousu toimii myös hyvänä kannustimena vaihtoehtoisen lämmitysjärjestelmän valinnalle.

Vaillantin tehokas ilma-vesilämpöpumppu on innovatiivinen ja kestävä lämmitysratkaisu, joka hyödyntää ulkoilmassa olevaa lämpöenergiaa asunnon ja talousveden lämmittämiseen. Ilma-vesilämpöpumpun valinnalla on myös kauaskantoiset vaikutukset, sillä ilma-vesilämpöpumpun hiilidioksidipäästöt ovat merkittävästi alemmat kuin öljylämmitysjärjestelmän.

Öljylämmitysjärjestelmästä luopumisessa ja uusiutuvia energialähteitä hyödyntävään lämmitysjärjestelmään siirtymisessä on kaiken kaikkiaan pitkä lista etuja.

Edullisempi pitkällä aikavälillä

Ilma-vesilämpöpumppu on pitkän tähtäimen investointi. Vaikka hankintahinta saattaa tuntua suurelta, sijoitus tuo kuitenkin merkittävää säästöä pitkällä aikavälillä – sekä ympäristön että talouden kannalta. Lämmitykseen menevät kulut pienenevät samalla kuin siitä aiheutuvat hiilidioksidipäästötkin. Lisäksi kodin energiatehokkuus paranee huomattavasti siirtymällä ilma-vesilämpöpumppuun.

Näin toimii ilma-vesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumppu sopii asuntoihin, joissa on lattialämmitys tai lämpöpatterit. Lämpöpumppu asennetaan osaksi lämmitysjärjestelmää, esimerkiksi öljylämmityskattilan tilalle. Lämpöpumpun lämmittämä vesi kiertää lämmönjakopiirissä luovuttaen lämmön sisätilaan. Lisäksi lämpöpumppu lämmittää taloudessa tarvittavan käyttöveden.

Katso video alta!


Video: Vaillant / Lämpöpumpun toimintaperiaate

Tehokas lämmitysratkaisu Vaillantilta

Saksalainen Vaillant on tuonut markkinoille luokkansa energiatehokkaimpiin lämpöpumppuihin kuuluvan aroTHERM plus ilma-vesilämpöpumpun. Sen edistyksellinen teknologia ratkaisee monta lämpöpumppuihin aiemmin yhdistettyä ongelmaa.

Uuden kylmäaineen käyttö lämpöpumpussa takaa erittäin alhaiset hiilidioksipäästöt, ja samanaikaisesti mahdollistaa jopa 75-asteen menoveden lämpötilan. Siten aroTHERM plus on edistyksellinen ja nykyaikainen ilma-vesilämpöpumppu, ja se sopii sekä uudisrakentamiseen että saneerauskohteisiin. Vaillantin aroTHERM plus on tehokas myös kylmimpien kuukausien aikana, sillä se voi hyödyntää jopa -25-asteista ulkoilmaa.

Vaillantin aroTHERM plus toimii tehokkaasti vuoden ympäriVaillantin aroTHERM plus toimii tehokkaasti vuoden ympäri

Vaillantin aroTHERM plus ilma-vesilämpöpumppu on edistyksellinen myös hiljaisen käyntiäänensä vuoksi. Ulkoyksikön äänitaso on niin matala, että se ei muodostu ongelmaksi asukkaille tai naapureille, vaikka lämpöpumppu olisi asennettu tiheästi rakennetulle asuinalueelle. Kolmen metrin päässä laitteesta äänitaso ei ole lehtien havinaa korkeampi (28 dB (A) 3 m päässä 3/5 kW aroTHERM plus -laitteesta yötilassa).

Vaillantin aroTHERM plus ilma-vesilämpöpumppu on erittäin hiljainenVaillantin aroTHERM plus ilma-vesilämpöpumppu on erittäin hiljainen

Kuuntele täältä kuinka hiljaisia Vaillant-lämpöpumput ovat!
 

Vaillantin aroTHERM plus ilma-vesilämpöpumppu voidaan asentaa vain parissa päivässä. Käytössä se on toimintavarma ja vaatii hyvin vähäistä huoltoa.

Saksalaista laatua

aroTHERM plus, kuten kaikki muutkin Vaillantin tuotteet, on kehitetty ja valmistettu Saksassa. Vaillant testaa kaikki tuotteensa ääriolosuhteissa sen omassa testausyksikössä, taatakseen lämpöpumppujen toimintavarmuuden ja pitkän käyttöiän. Vaillantin lämpöpumppuja on asennettu maailmanlaajuisesti jo noin 250.000, joten laadusta on kokemusta.

Alla on kaavio säästöistä verrattaessa öljylämmitystä ja ilma-vesilämpöpumppua. Esimerkkinä on käytetty tyypillistä 2000-luvun alussa energialuokan kannalta rakennettu 200 m2 nelihenkisen perheen omakotitalo. Esimerkkinä laskelmissa on eri leveyspiireillä sijaitseva 200 m2 kokoinen nelihenkisen perheen omakotitalo, joka on rakennettu 2000-luvun alun mukaisesti energialuokan kannalta.

Lähde: Motivan laskuri

Kuva1 x

Vaillantin aroTHERM plus ilma-vesilämpöpumpun edut:

 

 • Täydellinen saneeraukseen ja uudisrakentamiseen
 • Menoveden lämpötila jopa 75° astetta
 • Tarpeeseen mukautettu sisäilman ja käyttöveden lämpötila
 • Laaja valikoima malleja 3, 5, 7, 10 ja 12 kW
 • Huomattava energian säästö
 • Kestävää kehitystä
 • Hiljainen käyntiääni
 • Tehokas käyttö -25 asteen ulkolämpötilaan saakka
 • Käyttöveden mukavuus ja legionella-suoja
 • 3, 5, 6 ja 7 kW täyttö alle 1 kg kylmäainetta
 • Ajaton muotoilu ja tilaa säästävä asennus - sekä sisälle että ulos
 • Käyttäjäystävällinen hallinta - myös mobiilisovelluksen kautta (lisävaruste)
 • Helppo ja nopea asentaa suljetun kylmäpiirin ansiosta
 • Alhaiset käyttökustannukset
 • Energiamerkkintä A+++
 • Valmistettu Saksassa

Lue lisää Vaillantista ja aroTHERM plus ilma-vesilämpöpumpusta täältä.

Yhteyshenkilö:
Mikko Isokorpi
Myynti-insinööri
mikko.isokorpi@vaillant.com
+358 44 982 6939

 
Julkaistu
22.2.2021