Tiedätkö, paljonko on asumisesi hiilijalanjälki?

Valtaosa meistä tietää, millaisilla melko helpoilla teoilla voimme itse kukin pienentää omaa hiilijalanjälkeämme. Ne ovat niitä tavallisia ja arkisia, mutta tärkeitä tekoja: kierrätä, pienennä lämpötilaa, älä turhaan juoksuta vettä, vaihda vihreään sähkösopimukseen. Sen sijaan suurelle joukolle on ihan uutta tietoa se, kuinka paljon oman asumisen hiilidioksidipäästöt mahtavatkaan olla ja mitä niille sitten on tehtävissä.

Poika maapallo kädessä_inkku

Asumisen hiilijalanjälkeen vaikuttavat asukkaiden määrä, kodin pinta-ala, rakennusvuosi, asumismuoto ja lämmitystapa sekä sijainti, huonelämpötila ja veden käyttö.

Oman kotisi vuotuisen hiilijalanjäljen voit helposti laskea Loisteen Parempi Arki -palvelussa. Näet laskurissa myös, paljonko hiilijalanjälkesi pienenee esimerkiksi silloin, kun tiputat huoneiden lämpötilaa. Usein se säästää myös rahaa.

Tiedosta tekoihin - hiilijalanjälkeä voi hyvittää

Jos tavoitteesi on tehdä asumisesta mahdollisimman hiilineutraalia, asumisen aiheuttamia päästöjä voi hyvittää.

Voit ostaa hyvityksen helposti palvelumme kautta, näin se toimii:

  • Valitse joko yhden vuoden asumisen hiilijalanjäljen hyvitys tai itse valitsemasi määrä hiilijalanjälkeä ja täytä tietosi.
  • Loiste hyvittää valitsemasi määrän hiilijalanjälkeä EU:n päästökaupan kautta yhteistyössä CO2Eston kanssa.
  • EU:n päästökaupan kiintiöstä ostetut päästöoikeudet poistuvat markkinoilta ja päästöt vähenevät.
  • Saat Loisteelta sertifikaatin todisteeksi hyvästä päätöksestäsi.

Suomen valtion tavoite olla hiilineutraali vuonna 2035 ei enää ajallisesti ole kovin kaukana. Muutoksen saavuttamiseksi tarvitaan meistä jokaista. Ilmastotalkoisiin voi osallistua monin eri tavoin – olisiko hiilijalanjäljen hyvitys sinun elämäsi kokoinen ympäristöteko?

 
Päivitetty
16.2.2021