Suomalaisen kivitalorakentamisen taidonnäyte

Kivirunko on ekologinen, energiatehokas ja erinomaisesti eristävä – massiiviset kiviseinät eristävät tehokkaasti niin pakkasta kuin ääntäkin. Massiivinen runko tasaa lämpötilaa kaikkina vuodenaikoina. Kivitalon seinät ja lattiat ovat hiljaiset eikä nurkissa narise. Helppohoitoinen kivitalo kestää sukupolvesta toiseen ja säilyttää arvonsa pitkälle tulevaisuuteen.

Lammi Kivitalon suunnittelun lähtökohtina ovat aina asukkaan mieltymykset, haaveet ja elämäntapa. Lopputuloksena syntyy koti, jollaista ei ole toista.Lammi Kivitalon suunnittelun lähtökohtina ovat aina asukkaan mieltymykset, haaveet ja elämäntapa. Lopputuloksena syntyy koti, jollaista ei ole toista.

Suunnitteletko kivitalon rakentamista?

Massiivinen kiviseinä pitää talon lämpötilan miellyttävänä ympäri vuoden, viilentäen kesäkuumalla ja pitäen lämmön tasaisena pakkasilla. Rakennustuoteteollisuus RTT:n mukaan kivirakenteisen talon tiivistä ja massiivista runkoa hyödyntämällä voidaan säästää lämmitysenergiasta 5–10 % ja jäähdytykseen tarvittavasta energiasta jopa 50 %. Vähäinen energiankulutus säästää myös ympäristöä. Lisäksi kiviseinä eristää ulkotilan äänet vaimentaen melutasoa ja mahdollistaa sisätiloihin hyvän akustiikan.

Lammi_Nova_uusi (1)_inkku

Lammi-Kivitalo rakennetaan tuotteista, jotka ovat muodostuneet pitkän kokemuksen ja tuotekehityksen tuloksena:

Monipuolinen Lammi Lämpökivi

Kaikenlaisiin ulkoseiniin soveltuva lämpökivi ovat paikallaan aina kun halutaan panostaa seinän lujuuteen, tiiviyteen, massiivisuuteen ja hyvään lämmöneristyskykyyn. Lammin betoniharkot ovat käytettävyydeltään ylivoimaisia, mittatarkkoja, paloturvallisia, lahoamattomia sekä sään- ja pakkasenkestäviä. Muottiharkoista on helppo rakentaa, sillä esimerkiksi erilaiset putkitukset, kaapeloinnit ja rasiat on kivien valuonteloiden ansiosta vaivatonta upottaa seinien sisään. Kiviseinä toimii myös erinomaisena pinnoitusalustana sekä sisä- että ulkoseinissä.

Lämpökivi tunnetaan useilla eri nimillä: lämpöharkko, eristeharkko, eristekivi tai valueristeharkko.

Erinomainen Lammi Kuorikivi®
Lammi Kuorikiven erinomaisuus piilee sen inno­vatiivisessa ulkokuorirakenteessa. Ulkokuorena ja rappausalustana toimii 200x200 mm ruutuihin jaettu 25mm paksu, mallisuojattu betonikuori. Kuoressa on loistava iskunkestävyys ja se on val­mis rapattavaksi heti valun jälkeen. Lämmöneristävyydeltään rakenne täyttä erinomaisesti ulkoseinien vaatimukset.

Kuorikiven kantavana sisäkuorena toimii 200 mm betonikuori ja eristeenä grafiitti-EPS.

Kustannustehokas TASSU-valmisanturamuotti

TASSU-valmisanturamuotti on nopea, helppo ja kustannustehokas ratkaisu vahvan ja toimivan perustuksen toteuttamiseksi. Valmiiksi perusraudoitetun 5 metriä pitkän ja vain 20 kg painavan muotin avulla rakennuksen antura on mahdollista tehdä ja valaa valmiiksi päivässä.

Miksi valita Lammi-kivitalo?

  • Rakenteiltaan tiivis massiivikivitalo on energiatehokas.
  • Massiivinen kiviseinä pitää talon lämpötilan miellyttävänä ympäri vuoden, viilentäen kesäkuumalla ja pitäen lämmön tasaisena pakkasilla.
  • Kivitalo on hiljainen, sillä massiivinen rakenne eristää hyvin talon ulkopuoliset äänet.
  • Kivitalo on luontaisesti palo- ja kosteusturvallinen asuinympäristö, jossa on hyvä sisäilma.
  • Lammi-kivitalo on omannäköinen ja yksilöllinen
  • Kivitalo tarvitsee vain vähän huoltoa ja säilyttää hyvin jälleenmyyntiarvonsa.

 

Kevät ja kesä on tehokasta rakentamisen aikaa, kun aikataulutat hankkeen suunnittelutyöt, lupaprosessit ja urakkatarjoukset hyvissä ajoin talveen. Rakentajan muistilista antaa askelmerkit sujuvaan hankkeeseen ja auttaa ennakoimaan yllätykset.

Rakentajan muistilista hanketta aloittavalle
 

Tutustu talomallistoon tai ota yhteyttä

Haaveiletko omasta Lammi Kivitalosta? Aloita ideointi tutustumalla talomallistoon tai ota yhteyttä lähimpään Lammi Kivitalo -myyjään!

Voit jättää yhteydenottopyynnön ja saat tarjouksen


 
Päivitetty
15.11.2021