• Etusivu
  • Sisustus

Viikon sisustusidea: Miten korjataan vanha rapattu sisäseinä?

Rakentajan toimitus
Julkaistu 12.02.2021
20212_68604.jpg

KYSYMYS:
Tarkoituksena olisi tasoittaa & maalata 1800-luvun lopussa valmistuneen kerrostalon keittiön väliseinä. Seinän rappaus on pahasti halkeillut - halkeamia koputtaessa seinästä tulee alas tikkurappausta isoilta alueilta. Seinän keskellä on lisäksi levytetty vanha oviaukko. Miten tätä kannattaisi lähteä tekemään?

20212_68605.jpg

VASTAUS:
Varmin ja helpoin tapa on levyttää seinä yli kipsilevyllä. Lopputulosta varmentaa, jos levyt kiinnittää liimaamalla ja ruuvaamalla. Silloin levyn takana irtoava laasti pysyy levyssä kiinni.

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit Ry

Rakennuskonservaattorin kommentti:
Varmaan tuo kipsilevy on se realistisin vaihtoehto, vaikkei mikään perinteinen tapa olekaan. Näyttäisi olevan puurunkoinen seinä tai ainakin mielestäni rimoituksen takaa näkyy pystylaudoitus. Ja kun rappaus on noin pahasti vaurioitunut, ei paikkaus tuskin enää mahdollista, vaan pitäisi tehdä kokonaan uusiksi. Toki myös se täysin mahdollista toteuttaa.

Kalle Virtanen
Rakennuskonservaattori
Satakunnan Museo

Huomio

Huomio

Jätä oma sisustuskysymyksesi Eevalle

Onko sinulla kysymyksiä sisustukseen liittyen? Jätä kysymyksesi sisustussuunnittelija Eeva Hauta-Heikkilälle Kysy, vastaamme -palvelussa. Eeva vastailee kysymyksiin viikottain.

Sisustus
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
BMI Ormax asennus
Betonitiilikaton asennusohje: Kattotiilien nosto ja asentaminen
Kattotiilien nosto lavoittain tapahtuu helpoimmin autonosturilla. Täysiä tiililavoja ei kuitenkaan saa nostaa ruoteiden päälle, vaan lavoilta tiilet siirretään nippuina piirroskuvan mukaisiin paikkoihin katolle (kuva 7).Jos halutaan, että kuljetusauto nostaa tiilet katolle, siitä on sovittava erikseen tilauksen yhteydessä. Tiilet voi nostaa katolle myös rakennuskonevuokraamoista saatavilla tikas- tai muilla nostureilla.
20167_47022.jpg
Kotipiha kauniiksi pihakivillä
Luonnonkivi mukautuu kodinrakentajan tahtoonTulikiven pihakivimallistossa on monenlaista muotoja ja kauniita luonnonmukaisia värejä. Malliston lohkopintainen graniittinen muurikivi käy muurien, pylväiden ja pilarien sekä sokkelien ja seinien verhoiluun. Kiveä voi käyttää myös pihojen pengerryksissä. Antiikkivuolukivi antaa tilaa mielikuvitukselle. Sen pinta on pehmeästi patinoitunut. Antiikkivuolukivi elävöittää pihan polut ja käytävät sekä taipuu kasvien istutusaltaaksi. Graniittiset noppa-, nupu- ja reunakivet sopivat hyvin antiikkivuolukiven seuraksi. Graniittisia kiviä saa myös valmiiksi verkkoon kiinnitettynä kolmessa eri muodossa; suorakaide, viuhka ja neliö. Liuskekivissä löytyy värivaihtoehtoja monivärisestä harmaaseen.Tutustu pihakivimallistoon
20076_5395.jpg
Älä enää odota!
Haja-asutusalueiden kiinteistöillä alkaa olla kiire muuttaa jätevesijärjestelmänsä jätevesiasetuksen mukaiseksi (tuli voimaan 1.1.2004). Määräaika, johon mennessä järjestelmän muuttaminen täytyy toteuttaa (1.1.2014) tuntuu kaukaiselta, mutta siirtymäajasta on kulunut jo 3,5 vuotta ja tarvittavista saneerauksista on tehty vasta muutama prosentti. Järjestelmien hinnat eivät tule laskemaan ja urakoitsijan saamisessa voi olla vaikeuksia, jos lykkää hanketta liian pitkälle. Monet alan ammattilaiset pelkäävät myös "sutta ja sekundaa". Kun kysyntä ylittää tarpeen, alkaa alalle ilmaantua helposti myös osaamattomia urakoitsijoita ja lopputulos voi olla kaikkea muuta kuin toivottu ja edellytetty.Asiassa tuntuu edelleen olevan myös epätietoisuutta tai peräti tietämättömyyttä koko asiasta. Tiedotustyötä on tehty paljon, mutta edelleen sille riittää tarvetta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton