Viikon sisustusidea: Miten korjataan vanha rapattu sisäseinä?

KYSYMYS:
Tarkoituksena olisi tasoittaa & maalata 1800-luvun lopussa valmistuneen kerrostalon keittiön väliseinä. Seinän rappaus on pahasti halkeillut - halkeamia koputtaessa seinästä tulee alas tikkurappausta isoilta alueilta. Seinän keskellä on lisäksi levytetty vanha oviaukko. Miten tätä kannattaisi lähteä tekemään?

vanhan seinän korjaus-422x500
vanhan seinän korjaus-2b-422x500

VASTAUS:
Varmin ja helpoin tapa on levyttää seinä yli kipsilevyllä. Lopputulosta varmentaa, jos levyt kiinnittää liimaamalla ja ruuvaamalla. Silloin levyn takana irtoava laasti pysyy levyssä kiinni.

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit Ry

Rakennuskonservaattorin kommentti:
Varmaan tuo kipsilevy on se realistisin vaihtoehto, vaikkei mikään perinteinen tapa olekaan. Näyttäisi olevan puurunkoinen seinä tai ainakin mielestäni rimoituksen takaa näkyy pystylaudoitus. Ja kun rappaus on noin pahasti vaurioitunut, ei paikkaus tuskin enää mahdollista, vaan pitäisi tehdä kokonaan uusiksi. Toki myös se täysin mahdollista toteuttaa.

Kalle Virtanen
Rakennuskonservaattori
Satakunnan Museo

Jätä oma sisustuskysymyksesi Eevalle

Onko sinulla kysymyksiä sisustukseen liittyen? Jätä kysymyksesi sisustussuunnittelija Eeva Hauta-Heikkilälle Kysy, vastaamme -palvelussa. Eeva vastailee kysymyksiin viikottain.

Jätä sisustuskysymys  


 
Julkaistu
20.2.2021