• Etusivu
  • Sisustus

Viikon sisustusidea: Mitä vinyylilankun alle?

Rakentajan toimitus
Julkaistu 11.02.2021
20212_68587.jpg

KYSYMYS:
Ollaan remontoimassa 70-luvun omakotitalon lattiaa. Vanha muovimatto poistettu. Maapohjainen betonilattia hiottu. Betonissa ei kosteutta. Tarkoitus asentaa vinyylilankkulattia. Lattian on suora eikä vaadi aluskatetta, jolla korjataan lattian epätasaisuutta. Millainen aluskate vinyylilankun alle? Pitääkö hiottu betonipinta käsitellä jollakin aineella. Laitetaanko lattian ja seinän yhtymiskohtaan tiivistemassaan?

VASTAUS:
Esimerkiksi akryylimassan voi vetää lattian ja seinän rajaan. Betonia itseään ei tarvitse käsitellä millään, ellei halua jotain pölynsidonta-ainetta laittaa lattiaan. Kun käyttää vinyylilankun valmistajan ohjeen mukaista alusmattoa, pölynsidonnasta ei juuri ole hyötyä. Jo takuun takia kannattaa noudattaa lankun asennuksessa annettuja valmistajan ohjeita.

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry

Lukija kommentti:
Suosittelen asentamaan vinyylilankun alle valmistajan suositteleman askeläänieristemateriaalin. Jos lattiaa ei ole tasoitettu lattia tasoitteella voi betonista irrota ajan saatossa hienoa kiviainesta, joka alkaa rutisemaan vinyylin alla.

Rakentajan toimituksen kommentti:
Kerrostaloihin vinyylilankkua asennettaessa tulee aina käyttää askeläänieristettä vinyylilankun alla.

Huomio

Huomio

Jätä oma sisustuskysymyksesi Eevalle

Onko sinulla kysymyksiä sisustukseen liittyen? Jätä kysymyksesi sisustussuunnittelija Eeva Hauta-Heikkilälle Kysy, vastaamme -palvelussa. Eeva vastailee kysymyksiin viikottain.

Sisustus
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
20224_77800.jpg
Moni laiminlyö rengaspaineiden tarkastamisen - näin ilmaat renkaat oikein
Kokenut maastopyöräharrastaja kertoo, mitä renkaiden ilmaamisessa kannattaa ottaa huomioon. Väärä ilmanpaine voi tehdä ajamisesta epämukavaa. Pieni paineilmapumppu kulkee kätevästi mukana ajon aikana.
20193_56543.jpg
Säästämällä vettä suojelet myös loma-asuntosi ympäristöä
Suomessa arvioidaan olevan jopa puoli miljoonaa vapaa-ajan asuntoa. Toiset viettävät vapaa-aikaansa mieluummin kantovedellä varustetussa pikkumökissä ja toiset panostavat arjen luksukseen valitsemalla huvilakseen kakkoskodin. Suurimmat erot mökkien varustelutasossa ja suomalaisten mökkeilijöiden toiveissa liittyvätkin erilaisiin mökkielämän mukavuustekijöihin, kuten vesi- ja viemärijärjestelmiin, suihkuun, sisävessaan sekä katettuun kesäkeittiöön. Yhteistä kaikilla loma-asujilla kuitenkin on halu pitää ympäristöstä huolta. Käsittelemällä harmaat vedet oikein ja vähentämällä vedenkäyttöä pidetään vesistöt ja mökkirannat kunnossa.
20206_65204.jpg
Puurunkoiselle ulkoseinälle sopiva rappaus
SerpoVent on tuulettuva levyrappausjärjestelmä, joka mahdollistaa myös lisälämmöneristämisen. Järjestelmä soveltuu käytettäväksi sekä uudis- että korjausrakentamisessa. Runkorakenteena voi olla betoni-, kevytbetoni tai puuranka. Tuulettuvan rakenteen ansiosta rakenne pysyy kuivana. Seinässä ei tarvita etuoikaisua, sillä rankarakenteella rappausalustana toimiva levypinta saadaan tasaiseksi.SerpoVent-levyrappauksella saadaan julkisivusta saumaton ja tyylikäs. Silikonihartsipinnoite on tasavärinen ja siitä on saatavana lukuisia väri- ja pintavaihtoehtoja.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton