Viikon sisustusidea: Mitä vinyylilankun alle?

KYSYMYS:
Ollaan remontoimassa 70-luvun omakotitalon lattiaa. Vanha muovimatto poistettu. Maapohjainen betonilattia hiottu. Betonissa ei kosteutta. Tarkoitus asentaa vinyylilankkulattia. Lattian on suora eikä vaadi aluskatetta, jolla korjataan lattian epätasaisuutta. Millainen aluskate vinyylilankun alle? Pitääkö hiottu betonipinta käsitellä jollakin aineella. Laitetaanko lattian ja seinän yhtymiskohtaan tiivistemassaan?

leikkaa pala-750x422

VASTAUS:
Esimerkiksi akryylimassan voi vetää lattian ja seinän rajaan. Betonia itseään ei tarvitse käsitellä millään, ellei halua jotain pölynsidonta-ainetta laittaa lattiaan. Kun käyttää vinyylilankun valmistajan ohjeen mukaista alusmattoa, pölynsidonnasta ei juuri ole hyötyä. Jo takuun takia kannattaa noudattaa lankun asennuksessa annettuja valmistajan ohjeita.

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry

Lukija kommentti:
Suosittelen asentamaan vinyylilankun alle valmistajan suositteleman askeläänieristemateriaalin. Jos lattiaa ei ole tasoitettu lattia tasoitteella voi betonista irrota ajan saatossa hienoa kiviainesta, joka alkaa rutisemaan vinyylin alla. 

Rakentajan toimituksen kommentti:
Kerrostaloihin vinyylilankkua asennettaessa tulee aina käyttää askeläänieristettä vinyylilankun alla.

Lue artikkeli
vinyylilankun asentamisesta >>

Jätä oma sisustuskysymyksesi Eevalle

Onko sinulla kysymyksiä sisustukseen liittyen? Jätä kysymyksesi sisustussuunnittelija Eeva Hauta-Heikkilälle Kysy, vastaamme -palvelussa. Eeva vastailee kysymyksiin viikottain.

Jätä sisustuskysymys  


 
Julkaistu
15.2.2021