King of Roofs -kisan voittaja on savitiilikattoinen 40-luvun kohde

Vuoden 2021 King of Roofs -voittaja on taas valittu. Loppusuoralla oli 10 kattoa, joista ammattilaisraati valitsi voittajaksi Suomen Kattocenterin Helsingin Malmilla sijaitsevan savitiilikattokohteen. Valintaan vaikuttivat muun muassa kohteen haastavuus, tekninen toteutus sekä saneerauksella saavutettu ilmeen muutos. Suomen Kattocenter oli myös yleisön suosikki.

Helsingin Malmilla sijaitseva kohde sai upean savitiilikaton, jonka kruunasi kupariset pellitykset.Helsingin Malmilla sijaitseva kohde sai upean savitiilikaton, jonka kruunasi kupariset pellitykset.

Helsingin Malmilla sijaitsevan 1940-luvulla rakennetun liikekerrostalon katto on näyttävä ja monimuotoinen. Talo on merkittävä osa Malmin historiaa ja rakennus onkin suojeltu, joka piti ottaa huomioon vesikaton uusinnassa. Rakennuksen vanha arvokas ilme haluttiin säilyttää ja katemateriaaliksi valittiin laadukas ja tyylikäs Ormax Granat -savitiili. Kattoremontin yhteydessä päivitettiin myös kattoturvatuotteet, jotka sopivat tyylikkäästi perinteikkään katon ulkonäköön.

Vanhan katon tiilet olivat jo osittain vaurioituneet ja katon alusrakenteet kaipasivat uusimista.Vanhan katon tiilet olivat jo osittain vaurioituneet ja katon alusrakenteet kaipasivat uusimista.
BMI King of Roofs vanha kattosilta
BMI King of Roofs vanha harjatiilet

Kattoremonttia suunniteltiin jo vuonna 2016, mutta remontti päästiin toteuttamaan vasta muutama vuosi myöhemmin. Osittain vuotavan vesikatteen korjaus toteutettiin telineiltä ja kunnollisen sääsuojan alla, koska katto on osittain voimakkaasti kaareva ja jyrkkä.

Remontti toteutettiin neljän asentajan ja kahden peltisepän voimin. Projekti kesti kokonaisuudessaan 6 viikkoa. Työnjohtana kohteessa toimi Suomen Kattocenterin Marek ”Markku” Rudenas. Kohteessa purettiin kaikki vanhat rakenteet aluslaudoitukseen saakka, samalla uusien vaurioituneet alusrakenteet. Aluskatteeksi asennettiin BMI Icopalin TarraPolar.

Remontti oli haastava ja välillä työ oli hidasta. Esimerkiksi katon oikaisu ja pohjien tekeminen oli tarkkaa käsityötä. Lappeita oli yli 15 kappaletta ja kaikki ruoteet on kinnitetty ruuveilla katon kaarevuuden ja jyrkkyyden takia. Piippuja varten piti rakentaa erikseen telineet niiden korkeuden vuoksi. Kupariset vesikourut tehtiin paikan päällä valssaamalla käsin. Kohteessa tehtiin paljon töitä työturvallisuusuuden ja putoamisturvallisuuden järjestämisen eteen ja siinä onnistuttiin loistavasti

Lopputulos on upea ja vanhaa rakennusta kunnioittava ammattitaitoisen asennusryhmän ja työnjohdon ansiosta.

BMI ORMAX CMYK NEW
Uusi katto on näyttävä ja tyylikäs. Vanha rakennus sai uuden päivitetyn ilmeen.Uusi katto on näyttävä ja tyylikäs. Vanha rakennus sai uuden päivitetyn ilmeen.

Kunniamaininta monimuotoiselle bitumikatolle

Kunniamaininnan sai Suomen Vahva-Katto Oy kohteella, joka sijaitsee merenrantatontilla Merikarvialla. Kaksikerroksinen talo on rakennettu vuonna 2000 ja kattopinta-alaa on huimat 400 neliötä. Jo rakennusvaiheessa katemateriaaliksi valittiin tiilenpunainen bitumikate monimuotoisuuden ja käytännöllisyyden vuoksi. Sammaleenesto on otettu huomioon kuparisilla harjapelleillä.

Vanha bitumi kate oli tummunut ja osa aluslaudoista vaurioitunut. Vaurioituneet aluslaudat vaihdettiin uusiin ja uuden huopakaton aluskermiksi asennettiin Icopalin Fel'x Plus.Vanha bitumi kate oli tummunut ja osa aluslaudoista vaurioitunut. Vaurioituneet aluslaudat vaihdettiin uusiin ja uuden huopakaton aluskermiksi asennettiin Icopalin Fel'x Plus.

Vesikattoremontti toteutettiin toukokuussa 2020 kahden asentajan voimin. Työ suoritettiin pääasiassa kuukulkijan avulla katon jyrkkyyden takia ja työhön kului seitsemän viikkoa. Vanha huopakatto purettiin ja katon pohja tarkastettiin sekä kunnostettiin. Aluskermiksi asennettiin Icopalin Fel'x Plus ja katteeksi valittiin tiilenpunainen Icopalin Plano PRO -kattolaatta. Plano Pro -kattolaatan valintaa puolsi myös sen asennusystävällisyys. Siinä ei ole irti revittäviä suojamuoveja. Kupariset listat asennettiin takaisin katolle sekä piiput pellitettiin, asennettiin lapetikkaat ja läpiviennit sekä parvekkeiden hätäpoistumistikkaat.

Tiilenpunainen Plano Pro -bitumikate sopii talon ilmeeseen ja ympäristöön. Kokonaisuuden kruunaa uudet pellitykset ja läpiviennit.Tiilenpunainen Plano Pro -bitumikate sopii talon ilmeeseen ja ympäristöön. Kokonaisuuden kruunaa uudet pellitykset ja läpiviennit.

Kiinnostuitko kattoremontista?

Jätä yhteydenottopyyntö ja BMI:n kattoammattilaiset ovat sinuun yhteydessä.

 
Julkaistu
12.2.2021