Uusi Honka Lux -huvilamallisto yllättää erilaisella suunnittelukonseptilla

Hirsinen Honka Lux -mallisto tarjoaa nimensä mukaisesti valon ja laadukkuuden luomaa ainutlaatuista harmoniaa. Lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat päästävät luonnonvalon sisään aamusta iltaan, ja kaikki on suunniteltu laatu edellä alusta loppuun. Voit valita Lux-hirsihuvilaasi sinua miellyttävän kattomallin ja pohjan muodon sekä inspiroitua kolmesta eri sisustustyylistä, jotka helpottavat sävyjen, materiaalien ja kalusteiden valintaa. Uudessa toimintamallissa huvilan ostaja pääsee myös itse hyödyntämään Hongan sisustuskumppanien edut.

Laaja katettu terassi suojaa sateelta ja auringonpaahteelta. Täällä on helppo nauttia vuoden kiertokulusta ja ympäröivästä maisemasta.

Laaja katettu terassi suojaa sateelta ja auringonpaahteelta. Täällä on helppo nauttia vuoden kiertokulusta ja ympäröivästä maisemasta.

Mallistokonseptin takana on Timo Äkräs, jonka huolellisen suunnittelutyön tuloksena syntyi helposti räätälöitävä, valoisa ja laadukkaista yksityiskohdista koostuva Honka Lux -kokonaisuus. Malliston jokaisessa huvilassa vähintään yksi julkisivu on pelkkää ikkunapintaa. Luonnonvalo, päivän kierto ja vuodenaikojen vaihtelut ovat näin osa asumisen elämyksellisyyttä.

Honka Luxin voi valita ympäristöönsä parhaiten sopivana joko I-, L- tai U-muotoisena, ja mallistoon kuuluu myös sauna. Kattomalleja on kaksi: auma- ja hyvin loiva hattukatto.

Pitkän uran ravintola-alan yrittäjänä tehnyt Äkräs on suunnitellut useita ravintolarakennuksia ja -sisustuksia ja toteuttanut nuoruuden haavettaan arkkitehdin ammatista päätyönsä rinnalla. Äkräksen merenrantatontille Länsi-Suomeen on parhaillaan rakentumassa oma Honka Lux -huvila I-mallin pohjaratkaisulla.

Honka Lux -huvilamalliston moderni skandinaavinen arkkitehtuuri on tehty valon ehdoilla.

Honka Lux -huvilamalliston moderni skandinaavinen arkkitehtuuri on tehty valon ehdoilla.

Honka Luxissa yhdistyvät ylelliset luonnonmateriaalit ja viimeistellyt yksityiskohdat

Arkkitehtuurin lisäksi Äkräs on luonut Honka Luxille kolme erilaista sisustustyyliä (Modern wood, Boho ja Industrial), jotka auttavat rakentajaa sävyjen, materiaalien ja kalusteiden valinnassa. Lux-huvilaan voi valita valmiin harkitun sisustuskokonaisuuden tai inspiroitua ja poimia siitä itselle sopivimmat ideat ja tuotteet. Sisustustyyleihin Äkräs valitsi lämpimiä ja luonnonläheisiä pintoja, kuten kulunutta nahkaa.
 

"Mallisto lähtee ajatuksesta, että siinä on sellaisia värejä ja materiaaleja, joita luonnossakin on. Siihen ei mielestäni valkoinen kipsilevy sovi."

Timo Äkräs, Honka Lux -malliston suunnittelija

Vertaile sisustustyylejä:

Selkeälinjaisessa Modern wood -tyylissä aito puu ja tummat tammen sävyt jatkavat tilaa sisältä ulos.

Vaalea Boho leikittelee boheemeilla yksityiskohdilla. Ajattoman ja muunneltavan pohjan päälle luodaan tunnelmaa sisustustuotteilla, kuten erikoisvalaisimilla ja rennoilla rottinkikalusteilla.

Industrial-tyylissä luonnonväriset hirsiseinät saavat parikseen muun muassa aavistuksen hohtavan betonilattian.

Uutta on myös toimintamalli, jossa sisustuskumppaneiden edut saa huvilan ostaja itse. Äkräs on koonnut materiaaleista ja tuotteista sisustusluettelon, jonka avulla Honka Luxin tulevat asukkaat voivat hankkia haluamansa sisustuksen suoraan kumppaneilta. Lux viittaa myös laatuun, joten Äkräs pitää tärkeänä, että luettelossa on vain laadukkaita tuotteita.

Honkarakenteen pääarkkitehti Anne Mäkisen mukaan Lux-malliston kokonaisvaltainen konsepti sopii erityisesti rakentajille, jotka arvostavat rakennuksen visuaalista ilmettä ja tyylillisesti loppuun asti vietyä sisustusta.
 

"Vapaa-ajan asunnot ovat yhä useammin kakkoskoteja, joissa halutaan panostaa sisustamiseen ja sen mukanaan tuomaan hyvinvointiin. Honka Luxin kolme eri sisustusvaihtoehtoa näyttävät konkreettisesti erilaisten tyylien vaikutuksen samassa tilassa."

Anne Mäkinen, Honkarakenteen pääarkkitehti

Lähde tutustumiskierrokselle Honka Lux -huvilaan – katso video!

Vapaa-ajan kotien kysyntä kasvaa – uusia malleja tulossa

Korona on muuttanut suomalaisten arkea ja kasvattanut vapaa-ajan asuntojen kysyntää. Hongan monipuolisessa mallistossa on ylellisten hirsihuviloiden lisäksi niin moderneja vapaa-ajan hirsitaloja ja klassisia hirsimökkejä kuin perinteisiä, kustannustehokkaita piilopirttejäkin. Malleja yhdistää terveen suomalaisen hirren lisäksi hirsikodin ydin: asukkaan yhteys luontoon. Hongan vapaa-ajan mallisto laajenee entisestään vielä tämän talven aikana.


Haluatko lisätietoa? Jätä Hongalle yhteydenottopyyntö!


 
Julkaistu
9.2.2021