Q & A Habito - jokakodin rakennuslevy

Markkinoiden kovin rakennuslevy, Gyproc Habito, on ollut markkinoilla jo useamman vuoden, mutta yhä edelleen levyn ominaisuudet herättävät mielenkiintoa ja kysymyksiä. Murretaanko siis pari myyttiä aiheesta?

Voiko todella olla, että kipsipohjainen rakennuslevy kestää vauhtia ja elämää? Ja miten voi olla mahdollista, että painavienkaan esineiden ripustamiseen ei tarvita erikoiskiinnikkeitä vaan tavallinen puuruuvi riittää?

Gyproc Habito kestää kovaakin käyttöä.Gyproc Habito kestää kovaakin käyttöä.

Mikä on Habito?

Habito on Gyprocin kehittelemä aivan uudenlainen, erityisen kestävä ja ripustusluja rakennuslevy. Kuten useat muutkin Gyprocin kartonkipintaiset kipsilevyt, myös Gyproc Habito on reunaohennettu levy, joka on helppo saumata. Vaalean pintansa ansiosta se on myös helppo pinnoittaa. Levyllä on EPD-ympäristöseloste, M1-sisäilmaluokitus sekä CE-merkintä.

750 GyprocHabitoboad_082018-5400-edit

Mihin Habiton lujuus perustuu?

Habito-rakennuslevy on valmistettu kipsistä, kuten muutkin Gyprocin kipsilevyt. Habiton erikoisuutena ja kestävyyden perustana on kipsiytimeen lisätyt patentoidun lisäaineet, jotka takaavat ennennäkemättömän lujuuden: levyn iskunkestävyys on jopa 10-kertainen tavallisiin kipsilevyihin verrattuna! Huolimatta parantuneesta kestävyydestä, pysyy kipsilevylle ominainen työstettävyys ennallaan. Et siis edelleenkään tarvitse erikoistyökaluja levytystyön onnistumiseksi, vaan levy leikkaantuu helposti mattoveitsen avulla.

Tutustu myös muihin kipsilevyihin

Eikö Habitoon kiinnittäessä todella tarvita kalustetukia tai kipsilevyankkureita?

Gyproc Habito -rakennuslevy on erityisen luja, joten mitään suuria kiinnitysoperaatioita ei ole tiedossa. Lyhyesti ja ytimekkäästi otsikon kysymykseen voikin todeta, että: Ei tarvita. Esineiden ripustaminen on helppoa, kun yksinkertaisella levytyksellä tehty rakenne kantaa tavallisen puuruuvin varassa jopa 40 kilon kuorman.

Mitä se sitten tarkoittaa käytännössä? Helpompaa rakentamista ja sisustamista, sillä raskaidenkin ripustettavien huonekalujen sekä esineiden ripustuspaikka on itse valittavissa, kun ei tarvitse miettiä missä runkotolpat sijaitsevat, mitä tulpilla, ankkureilla tai muita tukirakenteilla esineen kiinnittäisi tukevasti. Habitoa käytettäessä levyn takana ei siis tarvitse käyttää myöskään vanerilevyä tai erillisiä kalustetukia. Kaksinkertaisella levytyksellä sekä ruuvien määrää lisäämällä saadaan kestävyyttä lisättyä entisestään. Gyproc Habito -laskurilla voit laskea tarkemman Habito-seinän kuormituskapasiteetin omassa kohteessasi.

Habitossa yhdistyy kipsilevyn sekä vanerilevyjen parhaat ominaisuudet, joten yhden tavallisen puuruuvin varassa voit todellakin kiinnittää 40 kilon ripustuskuorman ja lisäruuvilla sekä -levytyksellä pystyt moninkertaistamaan kiinnitysmahdollisuudet helposti. 

Minne Habito soveltuu?

Habito soveltuu kodin mihin tahansa tilaan, johon tavallinen kipsilevykin. Erityisesti levyä suositellaan kuitenkin tiloihin, joissa kaivataan erityistä kestävyyttä iskuja vastaan sekä lujuutta ripustamista varten. Tällaisia tiloja ovat esimerkiksi olohuoneet, keittiöt, autotallit sekä varastotilat. Habito soveltuu hyvin myös märkätiloissa käytettäväksi, rankajaolla k600.

Jos et usko, kurkista video, kuinka kevytrakentajat koettelevat Habitoa.

Kaiken se kestää, Habito

Miksi Habito?

Habito tarjoaa merkittävän innovaation koko rakennusalalle, aina julkisista kohteista pientaloihin. Habiton ominaisuuksien ansiosta seinärakenteet voidaan toteuttaa kustannustehokkaasti vähemmillä levykerroksilla. Lisäksi Habitolla levytetty seinärakenne on elämätön ja se omaa hyvän palo- ja ääneneristävyyden. Omakotitalon rakentajalle ja saneeraajalle Habiton edut näyttäytyvät ripustamisen vapautena ja kestävänä, huoltovapaana seinäpintana.

Gyproc Habito soveltuu tiloihin joihin kaivataan erityistä lujuutta.Gyproc Habito soveltuu tiloihin joihin kaivataan erityistä lujuutta.

Ominaisuuksia:

  • Käänteentekevä ripustuslujuus vapauttaa sisustuksen ja takaa nopean ja helpon asennuksen.
  • Iskunkestävä seinäpinta esimerkiksi lastenhuoneisiin tai autotalliin.
  • Levyn kestävyys antaa pitkän käyttöiän ja pienentää korjaus- ja huoltotarvetta.
  • Levy on reunaohennettu ja pinnaltaan vaalea, näin levyn saumaus ja pinnoitus on tehty helpoksi.
  • Erinomainen palonkestävyys, ääneneristävyys ja jäykistyskapasiteetti.
  • Gyproc Habito® on testattu ja dokumentoitu kaikissa Gyproc-väliseinäjärjestelmissä.
  • Levyn paksuus on sama kuin muissa Gyproc-kipsikartonkilevyissä – voit huoletta yhdistellä levyjä oman tarpeesi mukaisesti.
  • Gyproc Habito® -levyllä on M1-sisäilmaluokitus sekä CE-merkintä.

Tutustu Gyproc Habito® -levyn käsittelyyn ja asentamiseen.
Habito-videot löydät täältä!


 
Päivitetty
1.12.2022