• Etusivu
  • Sisustus

Viikon sisustusidea: Miten uudistaa keittiön ilme edullisesti?

Rakentajan toimitus
Julkaistu 01.02.2021
20212_68420.jpg

KYSYMYS:
Haluaisimme uudistaa/modernisoida keittiötä edullisesti. Ovien vaihto on mahdollinen, mutta voisiko pelkkä tason tai pelkkä välitila vaihto antaa riittävästi ilmettä? Jos kyllä, niin toivomme konkreettisia ehdotuksia. Arvostamme ammattilaisen arviota.

Heippa!

Ensimmäisenä vastaus kysymykseesi, kyllä, tason, välitilan ja vetimien uudistus antaa keittiölle varmasti lisävuosia, jos kaapit ovat hyvässä kunnossa. Keittiön muutokseen vaikuttaa ratkaisevasti ympärillä olevat elementit esimerkiksi keittiön pintamateriaalit ja kalusteet. Koska kuvissa ei niitä valitettavasti näy, niin nyt mennään fiiliksellä.

Kuvassa on kaksi esimerkkivaihtoehtoa. Ensimmäisessä on vaalea puukuosinen taso, johon olen yhdistänyt vaaleat nahkavetimet. Tässä kokonaisuudessa miettisin välitilaan jotain kokonaisuuteen sopivaa laattaa, mutta en kuitenkaan valkoista, sillä ovet eivät ainakaan kuvan perusteella ole täysin valkoiset.

Toisessa on hieman tummempi betonimainen taso, johon olen yhdistänyt vetimen, jossa on kromia ja ruskeaa nahkaa. Tässä vaihtoehdossa välitilaan voisi laittaa jopa tuon tason kanssa samaa kuosia olevan välitilalaminaatin tai sitten tason sävymaailmaan sopivan laatan.

20212_68421.jpg

Lähtisin kuitenkin siitä, että valitsisin tason, joka toimii keittiön lattian kanssa. Välitilan katsoisin tasoon sopivaksi ja keventäisin hieman vetimiä. Vetimissä pitää muistaa huomioida tuo nykyinen reikäväli, jotta oveen ei jää ylimääräisiä reikiä näkyviin.

Sisustusterveisin,
Eeva
Sisustussuunnitelu E-Design

Eeva Hauta-Heikkilä sisustussuunnittelija
Eeva Hauta-Heikkilä sisustussuunnittelija
Huomio

Huomio

Jätä oma kysymyksesi Eevalle

Onko sinulla kysymyksiä sisustukseen liittyen? Jätä kysymyksesi sisustussuunnittelija Eeva Hauta-Heikkilälle Kysy, vastaamme -palvelussa. Eeva vastailee kysymyksiin viikottain.

Sisustus
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
202012_67916.jpg
Tällaisissa saunoissa lukijamme saunovat jouluna
Ai että, tunnetko nenässäsi tuon puusaunan tuoksun, tunnetko ihollasi lempeän lämmön, kuuletko puiden paukkeen ja rätinän palaessaan tulisijassa? Ihanaa. Tällaisissa saunoissa lukijamme saunovat tänä jouluna. Upeita luomuksia ja tekisi mieli mennä myös noihin lämpöä uhkuviin ja tunnelmallisiin saunoihin. Tulehan mukaamme kierrokselle...
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Huono ilmanvaihto altistaa mökin kosteusvaurioille
Jos ajattelit, että mökkisi ilmanvaihto on painovoimainen, saatoit hyvinkin erehtyä. Lue miksi. Korjaamalla mökin ilmanvaihdon kuntoon vältät kosteusvauriot ja parannat sisäilmaa.
20165_46425.jpg
Huoleton maalämpöjärjestelmä
Auringon säteilyn tuottama lämpö ulottuu Suomessa noin 15 metrin syvyyteen. Suurin osa maalämpöpumpulla saadusta lämmöstä on kuitenkin geotermistä eli maansisäistä lämpöä. Suomen oloissa geoterminen lämpö tuottaa 200 m syvyydessä noin kuuden asteen lämpötilan. Asentamalla taloon maalämpöjärjestelmän, pääsemme käsiksi tuohon ehtymättömään, uusiutuvaan ja saasteettomaan lämpövarastoon.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton