Viikon sisustusidea: Miten uudistaa keittiön ilme edullisesti?

KYSYMYS:
Haluaisimme uudistaa/modernisoida keittiötä edullisesti. Ovien vaihto on mahdollinen, mutta voisiko pelkkä tason tai pelkkä välitila vaihto antaa riittävästi ilmettä? Jos kyllä, niin toivomme konkreettisia ehdotuksia. Arvostamme ammattilaisen arviota.

keittiö-750x422

Heippa!

Ensimmäisenä vastaus kysymykseesi, kyllä, tason, välitilan ja vetimien uudistus antaa keittiölle varmasti lisävuosia, jos kaapit ovat hyvässä kunnossa. Keittiön muutokseen vaikuttaa ratkaisevasti ympärillä olevat elementit esimerkiksi keittiön pintamateriaalit ja kalusteet. Koska kuvissa ei niitä valitettavasti näy, niin nyt mennään fiiliksellä.

Kuvassa on kaksi esimerkkivaihtoehtoa. Ensimmäisessä on vaalea puukuosinen taso, johon olen yhdistänyt vaaleat nahkavetimet. Tässä kokonaisuudessa miettisin välitilaan jotain kokonaisuuteen sopivaa laattaa, mutta en kuitenkaan valkoista, sillä ovet eivät ainakaan kuvan perusteella ole täysin valkoiset.

Toisessa on hieman tummempi betonimainen taso, johon olen yhdistänyt vetimen, jossa on kromia ja ruskeaa nahkaa. Tässä vaihtoehdossa välitilaan voisi laittaa jopa tuon tason kanssa samaa kuosia olevan välitilalaminaatin tai sitten tason sävymaailmaan sopivan laatan. 

keittiö-vastaus-750x422

Lähtisin kuitenkin siitä, että valitsisin tason, joka toimii keittiön lattian kanssa. Välitilan katsoisin tasoon sopivaksi ja keventäisin hieman vetimiä. Vetimissä pitää muistaa huomioida tuo nykyinen reikäväli, jotta oveen ei jää ylimääräisiä reikiä näkyviin.


Sisustusterveisin,
Eeva
Sisustussuunnitelu E-Design

Eeva Hauta-Heikkilä sisustussuunnittelija Eeva Hauta-Heikkilä sisustussuunnittelija

Jätä oma kysymyksesi Eevalle

Onko sinulla kysymyksiä sisustukseen liittyen? Jätä kysymyksesi sisustussuunnittelija Eeva Hauta-Heikkilälle Kysy, vastaamme -palvelussa. Eeva vastailee kysymyksiin viikottain.

Jätä sisustuskysymys  


 
Julkaistu
1.2.2021