Näin lämmität kotisi edullisesti sekä ympäristöystävällisesti läpi talven

Lämmitysjärjestelmän valinta voi tuntua vaikealta on sitten kyseessä uudis- tai saneerauskohde. Jokainen haluaa tehdä oikean valinnan, jotta lämmityksessä voisi säästää rahaa ja välttyä ikäviltä yllätyksiltä. Laadukkaalla lämpöpumpulla talo lämmitetään edullisesti, ekologisesti ja huolettomasti. Talon koolla, sijainnilla tai iällä ei ole merkitystä, sillä jokaiseen taloon löytyy sopivin ja tehokkain lämpöpumppuratkaisu.

750 finland-2475977_1920

Lämpöpumppu on ekologinen valinta, joka antaa lämpöä myös talven kylmimpinä päivinä. Tärkeää lämpöpumpun valinnassa on hankkia laite luotettavalta valmistajalta ja asennuttaa se ammattilaisella. Mitoitus ja asennus on avain asemassa laitteen oikean toimivuuden ja pitkän elinkaaren kannalta.

Suomen olosuhteisiin suunniteltu ja valmistettu tuote antaa parhaimmat säästöt talvellakin. Bosch panostaa lämpöpumppujen tuotekehitykseen ja iso osa niistä valmistetaan Ruotsissa pohjoisen olosuhteet huomioiden. Näin varmistetaan energian saanti vuoden ympäri tehokkaasti, varmasti ja ympäristöystävällisesti.

Maalämpö lämmittää myös talvella edullisesti, kun hyödynnetään maasta ympäri vuoden saatavaa lämpöenergiaa. Näin saadaan lämpöä ja käyttövettä varmasti ja riittävästi. Talon koolla, sijainnilla tai iällä ei ole merkitystä, sillä jokaiseen taloon löytyy sopivin ja tehokkain maalämpöratkaisu. Ainoina vaatimuksina ovat talon vesikiertoinen lämmönjako sekä että maalämpöpumpun vaatima keruupiiri saadaan asennettua.

Energiatehokas ilma-vesilämpöpumppu mukautuu tarpeisiisi. Sillä voit saavuttaa lämmityksessä jopa 60 prosentin säästöt. Asennuskustannukset ovat pienemmät kuin maalämmössä ja se soveltuu erinomaisesti tilanteisiin, joissa keruupiirin asennus ei ole mahdollista tai tontin ala on rajallinen. Integroitu sähkövastus varmistaa, että laite tuottaa tarvittavan lämmön aina, myös alle -20 °C:n lämpötiloissa.


Tutustu lämpöpumppuihin
ja kysy lisää!

Kuinka paljon maalämpö säästää enemmän kuin ilma-vesilämpö?

Videolla lämmitysasiantuntijat keskustelevat maa- ja ilmavesilämpöpumpulla saatavien säästöjen eroista. Lisää auttavia videoita löydät täältä!

Varmaa lämpöä maalämmöllä

Boschin Compress 7001i LW/M on inverter-maalämpöpumppu, jolla saadaan aikaan parhaimmat säästöt lämmityskustannuksissa. Pumpun kierroslukuohjattu kompressori säätää tehoaan portaattomasti eikä koskaan käy suuremmalla teholla kuin on tarpeen. Värillinen kosketusnäyttö on käyttäjäystävällinen ja yhtä helppo käyttää kuin älypuhelin. Siinä on etäohjausmahdollisuus vakiona, kun lataat sovelluskaupasta ilmaisen EasyRemote -sovelluksen ja liität pumppuun nettikaapelin, niin voit etävalvoa pumppua esim. mökillä ollessasi.

Compress 7001i LWM:ssä on sisäänrakennettu käyttövesivaraaja ja älykäs automatiikka, joka sovittaa käyttöveden lämmityksen käytön mukaan. Automatiikka havaitsee esimerkiksi kylpyammeen täytön ja sovittaa veden lämmityksen käytön mukaan. 40°C käyttövettä jopa 300 l riittää suurellekin perheelle. Compress 7001i LW -mallissa ei ole varaajaa, joten se on matalampi kuin varaajallinen malli. Se mahdollistaa asennuksen useampiin kohteisiin, joissa on esimerkiksi korkeusrajoituksia tilassa.

Boschin Compress 7001i LW/M sopii loistavasti myös saneerauskohteisiin Boschin keruupiirin valvonta-automatiikan sekä erittäin korkean menoveden vuoksi (lämpötila kompressorilla 65°C ja sähkövastuksella 71°C). 

Mainoskuva 750x422

Laadukkaalla ilma-vesilämpöpumpulla lämmität myös kylmällä säällä

Bosch Compress 7000i AW tekee energian säästämisestä helppoa hyödyntämällä ulkoilman energiaa sisätilojen ja käyttöveden lämmittämiseen. Kierroslukuohjattu invertterikompressori säätää tehoa tarpeen mukaan energiatehokkaassa ja käytännöllisessä Compress 7000i AW:ssä. Näin säästetään entistä enemmän energiaa ja lämpöpumppu optimoi vuosihyötysuhteen erityisesti keväällä ja syksyllä, kun täyttä lämmitystehoa ei tarvita.

Markkinoiden hiljaisinta lämpöpumppua voidaan käyttää ainoana talon lämmitysjärjestelmänä lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden lämmittämiseen tai yhdistää sen olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään. Laite tuottaa energiaa laajalla alueella: -20 °C...+35 °C. Malleissa, joita ei yhdistetä toiseen lämmitysjärjestelmään, sähköinen lisälämmitin varmistaa, että laite tuottaa tarvittavan lämmön myös alle -20 asteen lämpötiloissa.

Boschin ilma-vesilämpöpumppu on suunniteltu pohjolan ilmastoon. Siinä olevan älykkään jäänpoiston ansiosta, lämpöpumppu ei tarvitse sulatustoimintoa yli viiden asteen ulkolämpötilassa. Patterien "naksuntaa" ehkäistään kehittyneellä vaihtoventtiiliteknologialla. Lämpöpumpun turvallinen toiminta lumisessa ympäristössä on varmistettu sijoittamalla höyrystin ja puhallin 40 cm maanpinnan yläpuolelle. 

Bosch_Compress_7000i_AW_Man_With_Tablet7 muok

Älä unohda ammattitaitoista asennusta

Koko järjestelmän toimivuuden kannalta yksittäinen tärkein asia on ammattimainen asennus, joka on suoritettu lämpöpumppumerkin määrittelemillä asennustavoilla. Suurin osa lämpöpumppujen reklamaatioista johtuu kaikesta muusta kuin lämpöpumpun rikkoutumisesta. Yleisimpiä ovat asennuksesta johtuvat virheet. Siksi onkin äärimmäisen tärkeää valita alan ammattilainen asennukseen.

Varmistaaksesi järjestelmän toimivuuden, oikean mitoituksen ja sen tuomien säästöjen vuoksi on hyvä kääntyä alan ammattilaisen puoleen. Sertifioitu Bosch Lämpömestari hoitaa talosi sopivan maalämpöpumpun asennuksen luotettavasti ja saat lämpöpumpullesi 6 vuoden takuun. Tämän lisäksi saat maalämpö- ja ilma-vesilämpöpumpulle (6-17kW) 10 vuoden kompressoritakuun. Halutessasi voit myös hyödyntää Lämpömestarirahoitusta. Hankinnan maksu onnistuu lisäämättä menojasi. Säästö kattaa uuden järjestelmän lämmitys- ja rahoituskulut.

Pyydä lisätietoa Bosch-lämpöpumpuista!


 
Päivitetty
14.10.2021