• Etusivu
  • LVI

Näin lämmität kotisi edullisesti sekä ympäristöystävällisesti läpi talven

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Bosch Home Comfort
Julkaistu 29.01.2021Päivitetty 08.03.2024
20211_68395.jpg

Lämmitysjärjestelmän valinta voi tuntua vaikealta on sitten kyseessä uudis- tai saneerauskohde. Jokainen haluaa tehdä oikean valinnan, jotta lämmityksessä voisi säästää rahaa ja välttyä ikäviltä yllätyksiltä. Laadukkaalla lämpöpumpulla talo lämmitetään edullisesti, ekologisesti ja huolettomasti. Talon koolla, sijainnilla tai iällä ei ole merkitystä, sillä jokaiseen taloon löytyy sopivin ja tehokkain lämpöpumppuratkaisu.

Lämpöpumppu on ekologinen valinta, joka antaa lämpöä myös talven kylmimpinä päivinä. Tärkeää lämpöpumpun valinnassa on hankkia laite luotettavalta valmistajalta ja asennuttaa se ammattilaisella. Mitoitus ja asennus on avain asemassa laitteen oikean toimivuuden ja pitkän elinkaaren kannalta.

Suomen olosuhteisiin suunniteltu ja valmistettu tuote antaa parhaimmat säästöt talvellakin. Bosch panostaa lämpöpumppujen tuotekehitykseen ja iso osa niistä valmistetaan Ruotsissa pohjoisen olosuhteet huomioiden. Näin varmistetaan energian saanti vuoden ympäri tehokkaasti, varmasti ja ympäristöystävällisesti.

Maalämpö lämmittää myös talvella edullisesti, kun hyödynnetään maasta ympäri vuoden saatavaa lämpöenergiaa. Näin saadaan lämpöä ja käyttövettä varmasti ja riittävästi. Talon koolla, sijainnilla tai iällä ei ole merkitystä, sillä jokaiseen taloon löytyy sopivin ja tehokkain maalämpöratkaisu. Ainoina vaatimuksina ovat talon vesikiertoinen lämmönjako sekä että maalämpöpumpun vaatima keruupiiri saadaan asennettua.

Energiatehokas ilma-vesilämpöpumppu mukautuu tarpeisiisi. Sillä voit saavuttaa lämmityksessä jopa 60 prosentin säästöt. Asennuskustannukset ovat pienemmät kuin maalämmössä ja se soveltuu erinomaisesti tilanteisiin, joissa keruupiirin asennus ei ole mahdollista tai tontin ala on rajallinen. Integroitu sähkövastus varmistaa, että laite tuottaa tarvittavan lämmön aina, myös alle -20 °C:n lämpötiloissa.

Info

Info

Uusi lämmitysjärjestelmä lämpöpumpun valintatyökalun avulla

Kokeile lämpöpumpun valintatyökalua helpottaaksesi löytämään juuri sinun kotiisi sopivan vaihtoehdon. Tulosten yhteydessä voit pyytää lisätietoja Boschin asiantuntijoilta ja voitte yhdessä katsoa sinulle sopivan lämpöpumpun.

Kuinka paljon maalämpö säästää enemmän kuin ilma-vesilämpö?

Videolla lämmitysasiantuntijat keskustelevat maa- ja ilmavesilämpöpumpulla saatavien säästöjen eroista. Lisää auttavia videoita löydät täältä!

Varmaa lämpöä maalämmöllä

Boschin Compress 7800i LW/M on maalämpöpumppu, jolla saadaan aikaan parhaimmat säästöt lämmityskustannuksissa. Pumpun kierroslukuohjattu kompressori säätää tehoaan portaattomasti eikä koskaan käy suuremmalla teholla kuin on tarpeen. Värillinen kosketusnäyttö on käyttäjäystävällinen ja yhtä helppo käyttää kuin älypuhelin. Siinä on etäohjausmahdollisuus vakiona, kun lataat sovelluskaupasta ilmaisen HomeCom Easy -sovelluksen ja liität pumppuun nettikaapelin, niin voit etävalvoa pumppua esimerkiksi mökillä ollessasi.

Compress 7800i LWM:ssä on sisäänrakennettu käyttövesivaraaja ja älykäs automatiikka, joka sovittaa käyttöveden lämmityksen käytön mukaan. Automatiikka havaitsee esimerkiksi kylpyammeen täytön ja sovittaa veden lämmityksen käytön mukaan. 40°C käyttövettä jopa 300 l riittää suurellekin perheelle. Compress 7800i LW -mallissa ei ole varaajaa, joten se on matalampi kuin varaajallinen malli. Se mahdollistaa asennuksen useampiin kohteisiin, joissa on esimerkiksi korkeusrajoituksia tilassa.

Boschin Compress 7800i LW/M sopii loistavasti myös saneerauskohteisiin Boschin keruupiirin valvonta-automatiikan sekä erittäin korkean menoveden vuoksi (lämpötila kompressorilla 65°C ja sähkövastuksella 71°C).

20211_68398.jpg

Laadukkaalla ilma-vesilämpöpumpulla lämmität myös kylmällä säällä

Bosch Compress 7000i AW tekee energian säästämisestä helppoa hyödyntämällä ulkoilman energiaa sisätilojen ja käyttöveden lämmittämiseen. Kierroslukuohjattu invertterikompressori säätää tehoa tarpeen mukaan energiatehokkaassa ja käytännöllisessä Compress 7000i AW:ssä. Näin säästetään entistä enemmän energiaa ja lämpöpumppu optimoi vuosihyötysuhteen erityisesti keväällä ja syksyllä, kun täyttä lämmitystehoa ei tarvita.

Markkinoiden hiljaisinta lämpöpumppua voidaan käyttää ainoana talon lämmitysjärjestelmänä lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden lämmittämiseen tai yhdistää sen olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään. Laite tuottaa energiaa laajalla alueella: -20 °C...+35 °C. Malleissa, joita ei yhdistetä toiseen lämmitysjärjestelmään, sähköinen lisälämmitin varmistaa, että laite tuottaa tarvittavan lämmön myös alle -20 asteen lämpötiloissa.

Boschin ilma-vesilämpöpumppu on suunniteltu pohjolan ilmastoon. Siinä olevan älykkään jäänpoiston ansiosta, lämpöpumppu ei tarvitse sulatustoimintoa yli viiden asteen ulkolämpötilassa. Patterien "naksuntaa" ehkäistään kehittyneellä vaihtoventtiiliteknologialla. Lämpöpumpun turvallinen toiminta lumisessa ympäristössä on varmistettu sijoittamalla höyrystin ja puhallin 40 cm maanpinnan yläpuolelle.

20203_63032.jpg

Älä unohda ammattitaitoista asennusta

Koko järjestelmän toimivuuden kannalta yksittäinen tärkein asia on ammattimainen asennus, joka on suoritettu lämpöpumppumerkin määrittelemillä asennustavoilla. Suurin osa lämpöpumppujen reklamaatioista johtuu kaikesta muusta kuin lämpöpumpun rikkoutumisesta. Yleisimpiä ovat asennuksesta johtuvat virheet. Siksi onkin äärimmäisen tärkeää valita alan ammattilainen asennukseen.

Varmistaaksesi järjestelmän toimivuuden, oikean mitoituksen ja sen tuomien säästöjen vuoksi on hyvä kääntyä alan ammattilaisen puoleen. Sertifioitu Bosch Lämpömestarihoitaa talosi sopivan maalämpöpumpun asennuksen luotettavasti ja saat lämpöpumpullesi 6 vuoden takuun. Tämän lisäksi saat maalämpö- ja ilma-vesilämpöpumpulle (6-17kW) 10 vuoden kompressoritakuun. Halutessasi voit myös hyödyntää Lämpömestarirahoitusta. Hankinnan maksu onnistuu lisäämättä menojasi. Säästö kattaa uuden järjestelmän lämmitys- ja rahoituskulut.

Pyydä lisätietoa Bosch-ilmalämpöpumpuista!

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Bosch Home Comfort
LVI
ilmavesilämpöpumppu
maalämpöpumppu
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20201_62267.jpg
Vinkit lämpöpumpun hankkijalle - muista nämä kaksi asiaa
Oikean lämmitysjärjestelmän valinta on tärkeää niin uudisrakentamisessa kuin saneerauksia tehdessä. Valintaan vaikuttavat asuinpaikka, tontti ja tietenkin itse rakennus. Valinnassa kannattaakin ottaa nämä kaikki huomioon sekä myös tietenkin tulevat säästöt. Kannattaakin tutustua lämpöpumppuihin huolella ja valintaa tehdessä kiinnitä huomiota erityisesti ammattitaitoiseen asennusyritykseen, sillä heidän ammattitaidollaan saadaan lämpöpumppu mitoitettua ja asennettua oikein. Oikea mitoitus ja asennus on yksi tärkeimmistä asioista lämpöpumppua ostettaessa!
20224_77630.jpg
Säästä helposti luontoa ja rahaa lämmitysjärjestelmän valinnalla
Suomen kylmien sääolosuhteiden vuoksi lämmityskustannukset ovat suuri kulu asumisessa, ja samalla lämmitys on myös suurin asumisen hiilijalanjälkeen vaikuttava tekijä. Arjessa helppo ekoteko onkin pienentää lämmityksen hiilijalanjälkeä lämpöpumpulla – ja samalla säästää rahaa. Varmistat lämpimän kodin talveksi, kun saat ilmaista energiaa omasta maasta tai ilmasta.Ympäristöystävällinen lämpöpumppu vähentää kuluja ja tarjoaa lämpöä vuoden kylmimpinäkin päivinä. Lämpöpumpulla vähennät lämmityskustannuksia parhaimmassa tapauksessa jopa 75 prosenttia ja ympäristökuormitusta jopa 80 prosenttia. Arjen vihreiden sankaritekojen ei siis tarvitse olla vaikeita – valitsemalla helppokäyttöisen lämpöpumpun liityt Arjen Vihreiden Supersankareiden joukkoon! Tutustu myös uuteen lämpöpumpun valintatyökaluun.
20203_63032.jpg
Tarkista vinkit parhaan lämpöpumppu­tarjouksen valintaan
Lämpöpumppu on iso hankinta ja se hankitaan yleensä vain muutaman kerran elämässä. Hankintaan kannattaa paneutua ja tutustua eri tuotteiden ominaisuuksiin. Kannattaa myös miettiä, mitkä ominaisuudet ovat itselle tärkeitä ja, mitä tarpeita lämpöpumpun tulee täyttää.Monesti kiinnitetään huomiota kokonaisuuden kannalta pieniin asioihin lämpöpumpputarjouksia vertaillessa. Tärkeämpää kuin tarkastella esimerkiksi yksittäistä COP-arvoa on tarkastella tarjousta suurempana kuvana. Kun suurempaan kuvaan ja itselle tärkeisiin asioihin unohdetaan keskittyä voi seurata pettymyksiä lämpöpumpun ominaisuuksissa ja toiminnassa. Tärkeää on, että kokonaisuutena tarjous on paras juuri sinulle ja täyttää kaikki vaatimuksesi.Apuna kannattaa käyttää esimerkiksi uutta lämpöpumpun valintatyökalua. Vastaat vain muutamaan kysymykseen ja lopputuloksena saat vaihtoehdot kohteesesi sopivista lämpöpumpuista.
20203_63032.jpg
Lämmitysremontti edessä - muista nämä asiat
Lämmitysjärjestelmän valinta on kodin tärkeimpiä päätöksiä, ollaan sitten rakentamassa uutta tai saneeraamassa vanhaa. Lämmitysjärjestelmän päivittämisellä saadaan säästöjä lämmityskuluissa sekä ekologisempi tapa lämmittää kotia. Lämmitysjärjestelmän päivittämiseen kuitenkin vaikuttaa moni asia.
20222_76945.jpg
Näin lämpöpumppu mitoitetaan - "Käyttäjä ei oivalla, miten tärkeästä asiasta kyse"
Kohteen lähtötiedot ovat oleellisen tärkeässä asemassa lämpöpumpun hankinnassa. Yllättäen maalämpö ei aina olekaan ilma-vesilämpöpumppua kalliimpi.
Asentaja keittiössä keskustelemassa asiakkaan kanssa
Valitse ammattilainen lämpöpumpun mitoitukseen ja asennukseen
Lämpöpumpulla lämmittäminen pienentää asumisen hiilijalanjälkeä huomattavasti. Lämpöpumppuun vaihtaminen on helppo ilmastoteko, jonka hankinnassa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota ammattitaitoiseen asennukseen pitkäikäisyyden ja oikean toiminnan takaamiseksi. Bosch on kehittänyt Lämpömestari-konseptin, jonka avulla koko myynti ja asennusprosessi on asiantuntevissa käsissä. Konseptin ansiosta lämpöpumpuille pystytään antamaan myös ennätyspitkä takuu.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton