• Etusivu
  • Talo

Tehokkaalla imurilla helposti puhdasta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö KP-Tekno Oy
Päivitetty 01.02.2021
20195_57705.jpg

Kodin siivous ei aina käy ihan käden käänteessä, etenkin jos asunnossa on enemmän neliöitä, useampi asukas tai lemmikkieläimiä. Tällöin hyvä imuri nousee keskeiseen asemaan taistelussa pölyä ja roskia vastaan. Laadukas imuri vaikuttaa oleellisesti siivouksen miellyttävyyteen sekä lopputulokseen.

Imurin hankinnassa tulisi huomioida kaikki kriteerit

Nykyään imurivaihtoehtoja on useita ja valinta näiden välillä saattaa aiheuttaa päänvaivaa. Viimevuosina robotti-imurit ovat pyrkineet tuomaan automatisoinnillaan helpotusta asunnon siivoukseen. Itsekseen pyörivä imuri ei kuitenkaan poista kaikkea työtä, vaan vaatii huoltotoimenpiteitä toimiakseen oikein. Laitteen puhdistus ja pölysäiliön tyhjennys on tehtävä lähes joka imurointikerran jälkeen. Myös huonekalujen sijoittelu sekä nurkkakohdat saattavat aiheuttaa ongelmatilanteita robotti-imurin työskentelyssä. Lisäksi huonekalujen tekstiilit keräävät pölyä, joiden säännöllinen pudistaminen vaatii käsin imurointia siihen soveltuvalla imurilla.

Perinteinen "perässä vedettävä" imuri on kaikille tuttu siivousväline ja markkinoilta löytyykin useita eri tasoisia imureita. Kuitenkin käytettävyydeltään letkun päässä hinattava imuri ei ole se kaikkein ketterin vaihtoehto siivouksessa. Imuri saattaa kolhia huonekaluja tai jäädä kulman taakse jumiin. Lisäksi äänekäs hurina on koko ajan läsnä häiriten myös muita asunnossa olevia.

Riippuen mallista, siivoustulokseen vaikuttaa myös se, että koneen poistoilma nostattaa ympärillä olevaa pölyä ilmaan, joka leviää takaisin huonetiloihin. Eikä poistoilman aiheuttama tunkkainen hajuhaitta luo kuvaa puhtaasta kodista. On myös hyvä huomioida, että nykyaikaisissa kodeissa koneellinen ilmanvaihto osaltaan levittää pölyä kuten robotti- tai perinteinenimuri, jonka vuoksi on tärkeää saada poistettua pöly täysin asuintiloista.

Keskuspölynimurilla parannat siivoustulosta huomattavasti

Tarkasteltaessa siivoustuloksen laatua sekä käyttömukavuutta erottuvat keskuspölynimurit edukseen. Erityisesti kotimaisen keskuspölynimurivalmistajan, Puzerin mallit ovat suunnittelu vastaamaan käyttäjän keskeisimpiä tarpeita imuroinnissa. Nopea käyttöönotto, tehokas moottori, mikropölynsuodatus ja erittäin hiljainen ääni ovat tehneet Puzerista suositun imurin, joka löytyykin jo yhä useammasta suomalaiskodista. Tutustu malleihin

Siivouksen aloittaminen Puzer keskuspölynimurilla on vaivatonta: imuletku kiinni seinärasiaan, kahvan kytkimestä kone päälle ja imuroimaan. Suulake pudistaa imuroitavat kohdat tarkasti ja pinnat tulevat kerta vedolla puhtaiksi. Lisäksi erilaiset suulakkeet helpottavat imurointia kohteen mukaan.

Oleskelutiloista erilleen sijoitetun keskusyksikön pölysäiliö tai pölypussi varastoi suuren määrän pölyä sekä suodattaa poistoilman tehokkaasti. Puzer keskuspölynimurin tyhjennysväli onkin n. 3 - 12 kuukautta talon koosta riippuen.

Jäteilma johdetaan ulos, jolloin huoneisiin ei jää leijumaan hienojakoista pölyä eikä tunkkaista hajua imuroinnin jälkeen. Siivoustulos on huomattavasti muita imuriversioita tarkempi, jolloin siivouksesta on pitempiaikainen hyöty. Keskuspölynimuri onkin ainoa imuriversio, jolla imuroinnin jälkeen sisäilma on puhtaan raikas. Puzer keskuspölynimuri on suositeltava valinta erityisesti allergiakoteihin.

20195_57706.jpg

Aika vaihtaa tehokkaampi keskusyksikkö vanhan tilalle?

Keskuspölynimureita on asennettu Suomalaisiin taloihin jo 1980 luvun alkupuolelta asti. Ensimmäisiä keskuspölynimureita valmistettiin ja tuotiin maahan 80–90 luvulla usealla eri tuotemerkillä ja nykyään niihin on lähes mahdotonta saada enää varaosia, saati vaihtokonetta. Vanhimmat mallit alkavat olemaan käyttöikänsä loppupäässä ja usein keskuspölynimurijärjestelmä jääkin käyttämättä vanhan keskusyksikön rikkoontuessa.

Keskuspölynimurijärjestelmän saa melko vaivattomasti jälleen käyttöön keskusyksikön uusimisella. Puzerin valmistamat, uutta designia ja teknologiaa edustavat keskusyksiköt ovat markkinoiden tehokkaimpia ja soveltuvat liitettäviksi kaikkiin keskuspölynimuriputkistoihin. Tuotevalikoimasta löytyvät kaikki tarvittavat osat keskuspölynimurijärjestelmän rakentamiseen. Myös letkut ja siivousvälineet ovat yhteensopivat monien vanhojen järjestelmien kanssa.

Mikäli vanhan koneen vaihto askarruttaa, Puzer asiantuntijat auttavat vaihtotyön suunnittelussa ja tekevät veloituksetta kuvallisen asennusohjeen ja osalistan vaihdon onnistumiseksi. Jos nykyinen imurisi ei ole Puzer, ja haluat tehdä vaihtotyön ilman Puzer asiantuntijaa, onnistuu vaihtotyö helposti Puzer keskusyksikön vaihtosarjalla: lvi - koodi 6902261.

Keskuspölynimurin jälkiasennus hoituu helposti jokaiseen taloon

Puzer keskuspölynimurin saa helposti käyttöön ja asennettua myös vanhempaan taloon tai asuntoon. Asennus 1-tasoiseen puurunkoiseen taloon on lähes yhtä helppoa kuin uuteenkin rakennukseen. Puzerin kehittämä Ø42 mm putkisto sopii useimpien seinärakenteiden väliin, ilman että runkorakenteita tarvitsee purkaa. Asennustilana voi käyttää esimerkiksi myös kaappien ylä- tai alasokkeleita.

Ympäristöystävällisen polypropeeniputkiston asennuksissa ei käytetä liimaa, ja asennus on yhtä helppoa kuin legopalikoilla leikkiminen. Edullinen hintakaan ei ole esteenä keskuspölynimurin hankinnalle, se on investointi tulevaisuuteen ja ekologinen vaihtoehto. Lisäksi se nostaa talon jälleenmyyntiarvoa.

Katso kotiisi sopivin malli:

  • Puzer Aino on tehokkain laite Puzer-imureiden mallivalikoimassa, jonka teho riittää mainiosti suuriinkin taloihin.
  • Puzer Eeva² on pieni mutta tehokas keskuspölynimuri sekä pieniin että keskisuuriin koteihin.
  • Puzer Easy² on kehitetty erityisesti kerros- ja rivitaloasuntoja tai saneerauskohteita varten. Poistoilma ohjautuu allergiasuodattimen läpi asennustilaan, jolloin erillistä poistoilmanputkea ei tarvita.
  • Puzer Oiva on perinteinen ja tehokas säiliöimuri, joka on markkinoiden helpoin keskuspölynimuri asentaa
Info

Info

Nykyaikaisen kodin vakiovaruste

Keskuspölynimureita on asennettu uusiin omakotitaloihin jo 35 vuoden ajan. Hyvien kokemusten myötä keskuspölynimuria voidaan pitää ilmalämpöpumpun tai koneellisen ilmanvaihdon kaltaisena uuden omakotitalon vakiovarusteena.

Miksi Puzer keskuspölynimurin valinta kannattaa?

  • Tehokkaampi imurointitulos perinteisiin imureihin verrattuna
  • Imuroi kaikkein pienimmätkin pölypartikkelit
  • Ei puhalla likaista jäteilmaa huoneistoon
  • Hiljainen käyntiääni takaa käyttömukavuuden
  • Helppo asennettavuus ja nopea käyttöönotto
  • Erittäin vähäinen huoltotarve
  • Edullinen hinta - laatu suhde
  • 5 vuoden takuu
  • Kotimaisuus

Jätä yhteydenottopyyntö!

Puzerin asiantuntija auttaa sinua valitsemaan parhaan keskuspölynimuriratkaisun.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

KP-Tekno Oy
Talo
sisätilat
siivous
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201411_41763.jpg
Keskuspölynimuri sopii jokaiseen kotiin
Keskuspölynimuri on lähes itsestäänselvyys omakotitaloa rakentavalle, mutta sen jälkiasentaminen vanhaan taloon onnistuu myös todella helposti. Muutaman asennusvaiheen jälkeen käytössäsi on tehokas ja hiljainen keskuspölynimuri, jolla pidät kotisi puhtaampana ja raikkaana.
20187_53934.jpg
Tee kodin siivouksesta helppoa ja tehokasta
Keskuspölynimurista on tullut yhä useamman kodin vakiovaruste. Sen etuina perässä vedettävään imuriin nähden ovat käytön helppous, mukavuus ja parempi siivoustulos. Keskuspölynimuri on myös hiljainen, sillä keskusyksikkö on perinteistä imuria paremmin äänieristetty ja se sijoitetaan yleensä kauemmas varsinaisista kodin oleskelutiloista. Kun imurin ääntä ei tarvitse jatkuvasti kuunnella, jaksaa myös itse siivoamiseen keskittyä paremmin.
Sohvan imurointi
Puzer Easy kerrostaloon
Vietämme suurimman osan vuorokaudesta sisätiloissa, joten sisäilman laadulla on erittäin suuri merkitys hyvinvointiimme. Puzer-keskuspölynimuri on kätevä ja tehokas ratkaisu sisäilman laadun parantamiseen. Keskuspölynimuri ei ole alunperin suomalainen keksintö, mutta täällä niiden tuotekehitys on kulkenut pitkin harppauksin eteenpäin. Kehityksen kärkijoukoissa kulkevalla KP-Teknolla on jo viisitoistavuotinen kokemus keskuspölymimurien valmistuksesta. Yrityksen Puzer-mallisto on saavuttanut vankan jalansijan Suomen keskuspölynimurimarkkinoilla, ja Puzerit tunnetaan myös eri puolilla Eurooppaa sekä Japanissa ja Kiinassa.Lisätietoa keskuspölynimureista...Puzer Easyn voit hankkia myös Jäsentukusta...Perinteiset Puzer-keskuspölymimurit soveltuvat käytettäviksi omakoti-, rivi- ynnä muissa pientaloissa, joissa tavallista imuria käytettäessä ongelmaksi muodostuva mikropöly johdetaan poistoilmaputkiston kautta suoraan ulkoilmaan. Uusinta mallia, Puzer Easyä, voidaan käyttää myös kerrostaloissa sijaitsevissa asunnoissa ja toimistotiloissa, koska se ei vaadi imu- eikä poistoilmaputkistoa. Poistoilma johdetaan täysin puhdistettuna siihen tilaan, johon imuri on asennettu.
20164_46167.jpg
Keskuspölynimuri takaa hyvän ja raikkaan sisäilman
Nykyään lähes kaikkiin uusiin omakotitaloihin Pohjoismaissa asennetaan keskuspölynimurijärjestelmä tai valmius keskuspölynimurille. Kotimainen Allaway on tuotekehittänyt integroidun kokonaisjärjestelmän, jossa kaikki järjestelmän osat on suunniteltu ja testattu toimimaan keskenään. Tämä takaa käyttäjälleen pitkäikäisen ja kestävän järjestelmän.Valikoimasta löytyy kattavat ratkaisut omakotitaloihin, rivi-, kerrostalohuoneistoihin sekä muihin erikoiskohteisiin (veneisiin, linja- ja asuntoautoihin). Lisäksi Allawaylta löytyy ammattilaisjärjestelmät ammattikohteisiin kuten hotelleihin ja päiväkoteihin.
20239_47479.jpg
Panosta siivousvälineisiin myös keittiössä!
Allaway-keskuspölynimurijärjestelmää hankkiessa kannattaa huomioida erityisesti tilat jotka likaantuvat helposti, kuten keittiö ja eteinen sekä takan läheisyys. Toimiva keskuspölynimurijärjestelmä on suunniteltu siten, että myös pikasiivous näissä tiloissa onnistuu helposti ja nopeasti.
20228_79442.jpg
Elektroniikkaromua välttävä kuluttaja valitsee keskuspölynimurin
Oikein käytettynä keskuspölynimuri pesee kilpailijansa elinkaaressaan ja keskusyksikön moottori kestää usein jopa 10-20 vuotta. Perässä vedettävän tyypillinen käyttöikä on tyypillisesti vain joitakin vuosia. Yleensä rikkoutuneita perässä vedettäviä tai robotti-imureita tehon heikennyttyä tai rikkouduttua korjata vaan niistä tulee elektroniikkaromua. Kuluttajan, joka haluaa minimoida elektroniikkajätteen määrän, kannattaakin valita siivousvälineekseen keskuspölynimurin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton