Tehokkaalla imurilla helposti puhdasta

Kodin siivous ei aina käy ihan käden käänteessä, etenkin jos asunnossa on enemmän neliöitä, useampi asukas tai lemmikkieläimiä. Tällöin hyvä imuri nousee keskeiseen asemaan taistelussa pölyä ja roskia vastaan. Laadukas imuri vaikuttaa oleellisesti siivouksen miellyttävyyteen sekä lopputulokseen.

siivousta_1920x1080

Imurin hankinnassa tulisi huomioida kaikki kriteerit

Nykyään imurivaihtoehtoja on useita ja valinta näiden välillä saattaa aiheuttaa päänvaivaa. Viimevuosina robotti-imurit ovat pyrkineet tuomaan automatisoinnillaan helpotusta asunnon siivoukseen. Itsekseen pyörivä imuri ei kuitenkaan poista kaikkea työtä, vaan vaatii huoltotoimenpiteitä toimiakseen oikein. Laitteen puhdistus ja pölysäiliön tyhjennys on tehtävä lähes joka imurointikerran jälkeen. Myös huonekalujen sijoittelu sekä nurkkakohdat saattavat aiheuttaa ongelmatilanteita robotti-imurin työskentelyssä. Lisäksi huonekalujen tekstiilit keräävät pölyä, joiden säännöllinen pudistaminen vaatii käsin imurointia siihen soveltuvalla imurilla.

Perinteinen ”perässä vedettävä” imuri on kaikille tuttu siivousväline ja markkinoilta löytyykin useita eri tasoisia imureita. Kuitenkin käytettävyydeltään letkun päässä hinattava imuri ei ole se kaikkein ketterin vaihtoehto siivouksessa. Imuri saattaa kolhia huonekaluja tai jäädä kulman taakse jumiin. Lisäksi äänekäs hurina on koko ajan läsnä häiriten myös muita asunnossa olevia.

Riippuen mallista, siivoustulokseen vaikuttaa myös se, että koneen poistoilma nostattaa ympärillä olevaa pölyä ilmaan, joka leviää takaisin huonetiloihin. Eikä poistoilman aiheuttama tunkkainen hajuhaitta luo kuvaa puhtaasta kodista. On myös hyvä huomioida, että nykyaikaisissa kodeissa koneellinen ilmanvaihto osaltaan levittää pölyä kuten robotti- tai perinteinenimuri, jonka vuoksi on tärkeää saada poistettua pöly täysin asuintiloista.

Keskuspölynimurilla parannat siivoustulosta huomattavasti

Tarkasteltaessa siivoustuloksen laatua sekä käyttömukavuutta erottuvat keskuspölynimurit edukseen. Erityisesti kotimaisen keskuspölynimurivalmistajan, Puzerin mallit ovat suunnittelu vastaamaan käyttäjän keskeisimpiä tarpeita imuroinnissa. Nopea käyttöönotto, tehokas moottori, mikropölynsuodatus ja erittäin hiljainen ääni ovat tehneet Puzerista suositun imurin, joka löytyykin jo yhä useammasta suomalaiskodista. Tutustu malleihin

Siivouksen aloittaminen Puzer keskuspölynimurilla on vaivatonta: imuletku kiinni seinärasiaan, kahvan kytkimestä kone päälle ja imuroimaan. Suulake pudistaa imuroitavat kohdat tarkasti ja pinnat tulevat kerta vedolla puhtaiksi. Lisäksi erilaiset suulakkeet helpottavat imurointia kohteen mukaan.

Oleskelutiloista erilleen sijoitetun keskusyksikön pölysäiliö tai pölypussi varastoi suuren määrän pölyä sekä suodattaa poistoilman tehokkaasti. Puzer keskuspölynimurin tyhjennysväli onkin n. 3 - 12 kuukautta talon koosta riippuen.

Jäteilma johdetaan ulos, jolloin huoneisiin ei jää leijumaan hienojakoista pölyä eikä tunkkaista hajua imuroinnin jälkeen. Siivoustulos on huomattavasti muita imuriversioita tarkempi, jolloin siivouksesta on pitempiaikainen hyöty. Keskuspölynimuri onkin ainoa imuriversio, jolla imuroinnin jälkeen sisäilma on puhtaan raikas. Puzer keskuspölynimuri on suositeltava valinta erityisesti allergiakoteihin.

Puzer_rasia_1600x900

Aika vaihtaa tehokkaampi keskusyksikkö vanhan tilalle?

Keskuspölynimureita on asennettu Suomalaisiin taloihin jo 1980 luvun alkupuolelta asti. Ensimmäisiä keskuspölynimureita valmistettiin ja tuotiin maahan 80–90 luvulla usealla eri tuotemerkillä ja nykyään niihin on lähes mahdotonta saada enää varaosia, saati vaihtokonetta. Vanhimmat mallit alkavat olemaan käyttöikänsä loppupäässä ja usein keskuspölynimurijärjestelmä jääkin käyttämättä vanhan keskusyksikön rikkoontuessa.

Keskuspölynimurijärjestelmän saa melko vaivattomasti jälleen käyttöön keskusyksikön uusimisella. Puzerin valmistamat, uutta designia ja teknologiaa edustavat keskusyksiköt ovat markkinoiden tehokkaimpia ja soveltuvat liitettäviksi kaikkiin keskuspölynimuriputkistoihin. Tuotevalikoimasta löytyvät kaikki tarvittavat osat keskuspölynimurijärjestelmän rakentamiseen. Myös letkut ja siivousvälineet ovat yhteensopivat monien vanhojen järjestelmien kanssa.

Mikäli vanhan koneen vaihto askarruttaa, Puzer asiantuntijat auttavat vaihtotyön suunnittelussa ja tekevät veloituksetta kuvallisen asennusohjeen ja osalistan vaihdon onnistumiseksi. Jos nykyinen imurisi ei ole Puzer, ja haluat tehdä vaihtotyön ilman Puzer asiantuntijaa, onnistuu vaihtotyö helposti Puzer keskusyksikön vaihtosarjalla: lvi - koodi 6902261.
 

Keskuspölynimurin jälkiasennus hoituu helposti jokaiseen taloon

Puzer keskuspölynimurin saa helposti käyttöön ja asennettua myös vanhempaan taloon tai asuntoon. Asennus 1-tasoiseen puurunkoiseen taloon on lähes yhtä helppoa kuin uuteenkin rakennukseen. Puzerin kehittämä Ø42 mm putkisto sopii useimpien seinärakenteiden väliin, ilman että runkorakenteita tarvitsee purkaa. Asennustilana voi käyttää esimerkiksi myös kaappien ylä- tai alasokkeleita.

Ympäristöystävällisen polypropeeniputkiston asennuksissa ei käytetä liimaa, ja asennus on yhtä helppoa kuin legopalikoilla leikkiminen. Edullinen hintakaan ei ole esteenä keskuspölynimurin hankinnalle, se on investointi tulevaisuuteen ja ekologinen vaihtoehto. Lisäksi se nostaa talon jälleenmyyntiarvoa.

Katso kotiisi sopivin malli:

 • Puzer Aino on tehokkain laite Puzer-imureiden mallivalikoimassa, jonka teho riittää mainiosti suuriinkin taloihin.
 • Puzer Eeva² on pieni mutta tehokas keskuspölynimuri sekä pieniin että keskisuuriin koteihin.
 • Puzer Easy² on kehitetty erityisesti kerros- ja rivitaloasuntoja tai saneerauskohteita varten. Poistoilma ohjautuu allergiasuodattimen läpi asennustilaan, jolloin erillistä poistoilmanputkea ei tarvita.
 • Puzer Oiva on perinteinen ja tehokas säiliöimuri, joka on markkinoiden helpoin keskuspölynimuri asentaa

 

Nykyaikaisen kodin vakiovaruste

Keskuspölynimureita on asennettu uusiin omakotitaloihin jo 35 vuoden ajan. Hyvien kokemusten myötä keskuspölynimuria voidaan pitää ilmalämpöpumpun tai koneellisen ilmanvaihdon kaltaisena uuden omakotitalon vakiovarusteena.

Miksi Puzer keskuspölynimurin valinta kannattaa?

 • Tehokkaampi imurointitulos perinteisiin imureihin verrattuna
 • Imuroi kaikkein pienimmätkin pölypartikkelit
 • Ei puhalla likaista jäteilmaa huoneistoon
 • Hiljainen käyntiääni takaa käyttömukavuuden
 • Helppo asennettavuus ja nopea käyttöönotto
 • Erittäin vähäinen huoltotarve
 • Edullinen hinta - laatu suhde
 • 5 vuoden takuu
 • Kotimaisuus

Jätä yhteydenottopyyntö!

Puzerin asiantuntija auttaa sinua valitsemaan parhaan keskuspölynimuriratkaisun.

 
Päivitetty
1.2.2021