• Etusivu
  • LVI

Miten valita oikein markkinoilla olevien lukuisien lämpöpumppujen joukosta?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vaillant A/S
Päivitetty 03.02.2021
20211_68248.jpg

Oikean lämmitysjärjestelmän valinta on tärkeä päätös, jolla on pitkäaikaiset taloudelliset ja asumismukavuuteen liittyvät vaikutukset. Teknologia ja kehitystyö menevät jatkuvasti eteenpäin, ja markkinoilla olevien erilaisten tuotteiden lukumäärä on korkea. Tämä tarkoittaa, että tavalliselta kuluttajalta vaaditaan huomattava panostus taustatyön tekemiseen ja oman asiantuntemuksen kartuttamiseen, jotta voi olla varma, että valitsee oikean tuotteen.

70 lämpöpumppua vertailussa

Folksam, suuri ruotsalainen vakuutusyhtiö, on suorittanut kattavan vertailun, jossa arvioitiin erilaiset markkinoilla olevat lämpöpumput. Vaillantin ilma-vesilämpöpumppu aroTHERM plus on saanut vertailussa arvion "Bra val", eli ostajalle ’hyvä valinta’.

Vertailussa oli mukana useita eri valmistajien lämpöpumppumalleja, ja tulosten perusteella Folksam valitsi niiden joukosta ne lämpöpumput, joita se voi suositella kuluttajille hyvänä ostoksena. Vertailun tavoitteena on auttaa kotitalouksia tekemään oikea valinta uutta lämpöpumppua hankittaessa.

Tehokkuus, ympäristövaikutukset, toiminta ja takuu

Mittava vertailu perustui neljään arviointialueeseen; laitteen tehokkuus, ympäristöystävällisyys, laitteen toiminta ja takuu. Jokaisessa arviointialueessa tiettyihin kriteereihin perustuen lämpöpumpuille annettiin eri arvosanoja.

Vaillantin aroTHERM plus saavutti ilma-vesilämpöpumppujen luokassa tavoitteena olevan merkinnän "Bra val" – eli ostajalle ’hyvä valinta’.

Kaiken kaikkiaan aroTHERM plus sai erinomaiset pistemäärät kaikissa neljässä arviointialueessa, ja siten se voidaan todistetusti laskea kuuluvaksi luokkansa laadullisesti parhaimpiin lämpöpumppuihin.
Vaillant aroTHERM plus
Vaillant aroTHERM plus

Erittäin ympäristöystävällinen

Ympäristöystävällisyyttä mittaavassa kategoriassa aroTHERM plus sai koko vertailun korkeimman pistemäärän.

Vaillantin aroTHERM plus on myös tuonut huomattavan edistyksen ilma-vesilämpöpumppu­markkinoille laitteessa käytettävän luonnollisen kylmäaineen vuoksi. Jopa CNN uutisoi luonnollisen kylmäaineen käyttöönotosta jo pelkästään siksi, että tehokkuudesta tinkimättä on uuden kylmäaineen hiilijalanjälki 700 kertaa pienempi kuin aikaisemmissa malleissa (2088 kg -> 3 kg CO2 / kg kylmäainetta).

Lämpöpumppu pohjoisen ilmastoon

Folksamin tekemä vertailu perustui Ruotsin ilmasto-olosuhteissa suoritettuihin testeihin, mikä todistaa että Vaillantin lämpöpumppu on erinomainen myös pohjoisen säähän. aroTHERM plus toimii tehokkaasti jopa 25 asteen pakkasessa.

  • Lue lisää lämpöpumppuvertailusta täältä
  • Lue lisää Vaillantin aroTHERM plus ilma-vesilämpöpumpusta täältä.
Bra val – Folksam 2020
Bra val – Folksam 2020

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vaillant A/S
LVI
ilmavesilämpöpumppu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20238_82756.jpg
Poikkeuksellisen hiljainen lämpöpumppu ei häiritse kotirauhaa
Tämän päivän kodit ovat täynnä elektroniikkaa. Hurinaa, surinaa, särinää ja pärinää syntyy ties mistä. Mutta miten ihanaa onkaan kun ympärillä vallitsee hiljaisuus. Voi kuulla omat ajatuksensa ja vaikka lintujen viserrystä niin halutessaan. Se, mitä tämän päivän laitteiden valmistajilta voisi odottaa, on halua kehittää laitteistaan hiljaisia ja miellyttäviä käyttää.
20235_81925.jpg
Arvaatko 10 yleisintä kysymystä lämpöpum­puista? Lue kysy­mykset ja vastaukset
Lämpöpumppuihin liittyy paljon kysymyksiä, koska tuotteita on monta ja lämpöpumput yleistyvät valtavasti. Löytyy esimerkiksi ilma-vesilämpöpumppuja, ilmalämpöpumppuja ja maalämpöpumppuja. Mutta mikä on paras lämpöpumppu? Entä kuinka paljon lämpöpumpun asennus maksaa? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastaa Christian Petersen, lämpöpumppujen tuotepäällikkö Vaillantin pohjoismaiden yksiköstä.
20214_70287.jpg
Lämpöpumppu haastaa öljylämmityksen - tutustu Martin kokemukseen
Tehokkaat ja innovatiiviset lämmitysratkaisut, jotka vähentävät hiilidioksidipäästöjä, ovat välttämättömiä ilmaston hyvinvoinnin kannalta. Tämä koskee myös yksityisiä kotitalouksia. Uuden ilmavesilämpöpumpun asentaminen Tamperelaisen Martin puurakenteiseen 170 m2 omakotitaloon on esimerkkinä teknologisesta kehityksestä miten lämpöpumppu toimii myös ainoana kodin lämmitysjärjestelmänä.
20203_63032.jpg
Tarkista vinkit parhaan lämpöpumppu­tarjouksen valintaan
Lämpöpumppu on iso hankinta ja se hankitaan yleensä vain muutaman kerran elämässä. Hankintaan kannattaa paneutua ja tutustua eri tuotteiden ominaisuuksiin. Kannattaa myös miettiä, mitkä ominaisuudet ovat itselle tärkeitä ja, mitä tarpeita lämpöpumpun tulee täyttää.Monesti kiinnitetään huomiota kokonaisuuden kannalta pieniin asioihin lämpöpumpputarjouksia vertaillessa. Tärkeämpää kuin tarkastella esimerkiksi yksittäistä COP-arvoa on tarkastella tarjousta suurempana kuvana. Kun suurempaan kuvaan ja itselle tärkeisiin asioihin unohdetaan keskittyä voi seurata pettymyksiä lämpöpumpun ominaisuuksissa ja toiminnassa. Tärkeää on, että kokonaisuutena tarjous on paras juuri sinulle ja täyttää kaikki vaatimuksesi.Apuna kannattaa käyttää esimerkiksi uutta lämpöpumpun valintatyökalua. Vastaat vain muutamaan kysymykseen ja lopputuloksena saat vaihtoehdot kohteesesi sopivista lämpöpumpuista.
202211_80360.jpg
Halvimpia sähkötunteja hyödyntäen lämpöpumppu maksimoi energiansäästön
Kun käytössä on pörssisähköohjaus, NIBE-lämpöpumpun toimintaa painotetaan niihin vuorokaudenaikoihin, jolloin sähkön hinta on halvimmillaan. Smart Price Adaption -pörssisähköohjaus on NIBE lämpöpumppujen toiminto, joka löytyy vakiona lähes kaikista uusista lämpöpumpuista.
202112_74268.jpg
Älä säästä sähköä väärässä paikassa - vältä legionellatartunta hanavedestä
Sähkön hinta on nyt korkeimmillaan pitkään aikaan ja moni kikkaileekin sähkölaitteiden säädöillä säästääkseen sähköä. Ethän kuitenkaan kuulu heihin, jotka säästävät väärässä paikassa? Lämminvesivaraajan lämpötilaa ei kannata säätää kovalla otteella. Legionellabakteeri lisääntyy vesijärjestelmissä, joissa veden käyttölämpötila on liian alhainen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton