Miten valita oikein markkinoilla olevien lukuisien lämpöpumppujen joukosta?

Oikean lämmitysjärjestelmän valinta on tärkeä päätös, jolla on pitkäaikaiset taloudelliset ja asumismukavuuteen liittyvät vaikutukset. Teknologia ja kehitystyö menevät jatkuvasti eteenpäin, ja markkinoilla olevien erilaisten tuotteiden lukumäärä on korkea. Tämä tarkoittaa, että tavalliselta kuluttajalta vaaditaan huomattava panostus taustatyön tekemiseen ja oman asiantuntemuksen kartuttamiseen, jotta voi olla varma, että valitsee oikean tuotteen.

aroTHERM plus IIIII 2 1840x1035

70 lämpöpumppua vertailussa

Folksam, suuri ruotsalainen vakuutusyhtiö, on suorittanut kattavan vertailun, jossa arvioitiin erilaiset markkinoilla olevat lämpöpumput. Vaillantin ilma-vesilämpöpumppu aroTHERM plus on saanut vertailussa arvion ”Bra val”, eli ostajalle ’hyvä valinta’.

Vertailussa oli mukana useita eri valmistajien lämpöpumppumalleja, ja tulosten perusteella Folksam valitsi niiden joukosta ne lämpöpumput, joita se voi suositella kuluttajille hyvänä ostoksena. Vertailun tavoitteena on auttaa kotitalouksia tekemään oikea valinta uutta lämpöpumppua hankittaessa.

Tehokkuus, ympäristövaikutukset, toiminta ja takuu

Mittava vertailu perustui neljään arviointialueeseen; laitteen tehokkuus, ympäristöystävällisyys, laitteen toiminta ja takuu. Jokaisessa arviointialueessa tiettyihin kriteereihin perustuen lämpöpumpuille annettiin eri arvosanoja.

Vaillantin aroTHERM plus saavutti ilma-vesilämpöpumppujen luokassa tavoitteena olevan merkinnän "Bra val” – eli ostajalle ’hyvä valinta’.

Kaiken kaikkiaan aroTHERM plus sai erinomaiset pistemäärät kaikissa neljässä arviointialueessa, ja siten se voidaan todistetusti laskea kuuluvaksi luokkansa laadullisesti parhaimpiin lämpöpumppuihin.

Vaillant aroTHERM plusVaillant aroTHERM plus

Erittäin ympäristöystävällinen

Ympäristöystävällisyyttä mittaavassa kategoriassa aroTHERM plus sai koko vertailun korkeimman pistemäärän.

Vaillantin aroTHERM plus on myös tuonut huomattavan edistyksen ilma-vesilämpöpumppu­markkinoille laitteessa käytettävän luonnollisen kylmäaineen vuoksi. Jopa CNN uutisoi luonnollisen kylmäaineen käyttöönotosta jo pelkästään siksi, että tehokkuudesta tinkimättä on uuden kylmäaineen hiilijalanjälki 700 kertaa pienempi kuin aikaisemmissa malleissa (2088 kg -> 3 kg CO2 / kg kylmäainetta).

Lämpöpumppu pohjoisen ilmastoon

Folksamin tekemä vertailu perustui Ruotsin ilmasto-olosuhteissa suoritettuihin testeihin, mikä todistaa että Vaillantin lämpöpumppu on erinomainen myös pohjoisen säähän. aroTHERM plus toimii tehokkaasti jopa 25 asteen pakkasessa.

  • Lue lisää lämpöpumppuvertailusta täältä
  • Lue lisää Vaillantin aroTHERM plus ilma-vesilämpöpumpusta täältä.

Bra val – Folksam 2020Bra val – Folksam 2020
 
Julkaistu
25.1.2021