Laatoita seinät trendikkäästi 2021 – katso kuvat!

Valkoiset laatat koossa 20x40 alkavat olla jo mennyttä maailmaa. Samoin suihkuseinän kapeahkot katosta lattiaan ulottuvat tehosteraidat. Nyt pitää olla valmis ja uskaltaa kokeilla suuriakin laattoja lattiassa ja seinillä ja yhdistelemään eri kuoseja ja tekstuureja keskenään. Väri palaa myös markkinoille. Oletko valmis?

Pukkila, Roberto Cavalli, tuotesarja Lush, väri Onice velluto.Pukkila, Roberto Cavalli, tuotesarja Lush, väri Onice velluto.

Marmori tuo luksusta arkeen

Kaikki haastattelemamme laattatoimittajat olivat yksimielisiä siitä, että marmori on edelleen trendikäs laattakuosi. Marmoria on totuttu näkemään valkoisena ja harmaana, mutta nyt markkinoille tulee myös upeita marmoria upeissa ja eritoten ylellisissä väreissä.

Marmorilla voi laatotta kylpyhuoneen katosta lattiaan ja tulos on aina klassisen kaunis ja ajaton. Kaunis marmori sopii niin moderneihin, minimalistisiin kuin perinteisempiinkin sisustuksiin.

Laattamaailman tuotepäällikkö Merita Koiranen nostaa esille marmorin ja erilaiset kivikuosit jatkavina trendeinä.

Pukkila, tuotesarja Golden Pure, väri Saint LaurentPukkila, tuotesarja Golden Pure, väri Saint Laurent

Pukkilan tuotepäällikkö Niina Suominen kertoo marmorilaattoihin löytyvän nyt jopa värillisiä vaihtoehtoja, vallalla olleen hennon harmaan rinnalle. Harmaa marmorikuvio ei katoa minnekään, mutta saa rinnalleen mustavalkoisen tai ylellisen kullan ja punaisen. Suomisen mukaan kylpyhuoneet muuttuvat ylellisiksi kodin jalokiviksi.

Pukkila, tuotesarja Golden Pure, väri SolidatePukkila, tuotesarja Golden Pure, väri Solidate

Myös RTV:n tuoteryhmäpäällikkö Hannu Jussila on samaa mieltä marmorin muodikkuudesta. Jussila nostaa esille vielä harmaiden sävyn lämpenemisen ja ruskean sekä hiekanvärisen sisään marssin.

RTV, Uniquestone Titanium.RTV, Uniquestone Titanium.

ATV:n tukkumyyjä Jarna Suvanto nostaa esille marmorilaattojen koot. Laatat tulevat olemaan suuria eteenkin lattialla ja seinillä. Välitiloihin taas käytetään pienempiä marmorilaattoja erilaisilla ladonnoilla ja muihin laattoihin yhdistelemällä. Eteenkin pienemmät suorakulmiolaatat ovat suuressa suosiossa.

Laatoissa on nyt tekstuuria ja väriä

Tasaisuus ja monotonisuus on nyt poissa laskuista. Esiin marssivat käsintehdyn vaikutelma, rustiikki kiiltävät pinnat ja suuretkin värierot. Suvanto ATV:ltä kertoo Art Deco -tyylin ja 90-luvun yhdistelmien olevan yksi tämän vuoden trendeistä. Trendiä ilmentävät pienikuvioiset laatat ja pastellin sävyt. 

Laatat: ATV, Turku (Värisilmä)Laatat: ATV, Turku (Värisilmä)

ATV:n laattamallistosta löytyy myös tuulahdus Marokosta, sinistä, vihreää ja veden sävyjä sekä perinteisiä kuviolaattoja kertoo Suvanto.

– Käsintehdyn vaikutelma, kiiltävä pinta ja suuretkin väri erot samojen laattojen välillä tuovat ihanaa rustiikkisuutta laattamalleihin tänä vuonna, kertoo Suvanto.

Laatta: ATV, Turku (Värisilmä)Laatta: ATV, Turku (Värisilmä)
Laatat: Artesan Green, ATV, Turku (Värisilmä).Laatat: Artesan Green, ATV, Turku (Värisilmä).

Tätä sileiden ja valkoisten laattojen dominointia ovat tulleet sekoittamaan myös erilaiset struktuurikuivioiset laata, kertoo Jussila RTV:ltä. Tänä päivänä ollaan seinälaattojen käytössä hieman rohkeampia ja piristystä laattapintoihin haetaan erilaisilla rohkeillakin väreillä ja väriyhdistelmillä. 

Laatat: Oxfor Oliva, Oxfors Opala ja Oxford Off White, RTV.Laatat: Oxfor Oliva, Oxfors Opala ja Oxford Off White, RTV.

Strukturoituja isoja valkoisia laattoja edustaa ehkä parhaiten mallistomme Narval ja Palas 30x90cm rektifioidut kiiltävät laatat, jatkaa Jussila. 

Laatta: Narval White Brillo, RTV.Laatta: Narval White Brillo, RTV.

Kiveä ja metallia laatoissa

Struktuuri on edustettuna myös Pukkilan tämän vuoden laattamalleissa, sanoo Suominen. Pukkilan Italian tehtailla uusilla painotekniikoilla saadaan aikaan monia uusia pintatekstuureita laattoihin.

Betonin tuntu ja kiveä muistuttavat laatat tuovat luonnon sisälle pesuhuineisiin. Luonnon materiaalien sävyt tuovat pehmeyttä kylpyhuoneiden sisustukseen ja ovat myös erittäin ajattomia. 

Pukkila, tuoresarja Metal Design, väri SteelPukkila, tuoresarja Metal Design, väri Steel

Pukkilan mallistoon on Suomisen mukaan tulossa aivan uudenlainen laatta. Metallipintainen, kiiltävä ja ylellinen lattialaatta ruosteen väreissä. Laatan mahdollistavat uudet painotekniikat. Metal Design tuo lattialle betonin ja kiven rinnalle ”räyhä” version, kertoo Suominen huvittuneena. Laatta soveltuu hyvin julkisiinkin tiloihin mutta myös ylellisyyttä kaipaaviin koteihin. 

Pukkila, Roberto Cavalli tuotesarja  Metal soul EllipsePukkila, Roberto Cavalli tuotesarja Metal soul Ellipse

Betoni ja kivikuosit hohtavat metallia tai ovat tyylikkään mattapintaisia. Koiranen Laattamaailmalta korostaa laattojen koon muuttumista. Koirasen mukaan kiinnostus suuriin ja pieniin laattoihin kasvaa. Keskikokoiset laatat taas koetaan vanhanaikaisiksi.

Laattamaailma, Frammenta-sarja, kiiltävänä ja mattapintaisena. Useita eri kokoja.Laattamaailma, Frammenta-sarja, kiiltävänä ja mattapintaisena. Useita eri kokoja.
Laatta: Gohst, ATV, Turku (Värisilmä)Laatta: Gohst, ATV, Turku (Värisilmä)
Laattamaailma, Quayside-sarja 10x20 cm, sekä kalkkimaalipintainen MAY- sarja koossa 10x20 cm.Laattamaailma, Quayside-sarja 10x20 cm, sekä kalkkimaalipintainen MAY- sarja koossa 10x20 cm.

Jätä oma sisustuskysymyksesi Eevalle!

Onko sinulla kysymyksiä sisustukseen liittyen? Jätä kysymyksesi sisustussuunnittelija Eeva Hauta-Heikkilälle Kysy, vastaamme -palvelussa. Eeva vastailee kysymyksiin viikottain.

Jätä sisustuskysymys  


Kuvat ja haastattelut: ATV Turku, Laattamaailma, Pukkila ja RTV.

 
Julkaistu
22.1.2021