• Etusivu
  • Rakentaminen

Rakentaja uudistuu – vastaa kyselyyn ja voita leffalippupaketti!

Rakentajan toimitus
Päivitetty 25.01.2021
20211_68211.jpg

Tältä Rakentaja.fi näytti vuonna 2004. Parhaillaan teossa oleva uudistus tähtää huippuluokan käytettävyyteen erityisesti mobiilinäytöillä.

Rakentaja.fi-sivustoa rakennetaan parhaillaan uuteen uskoon. Uudistuksessa tärkeintä on käytettävyys, houkuttelevuus ja asiantuntevan sisällön helppo löydettävyys. Luultavasti sinä tiedät parhaiten, mikä nykyisin rakentajassa on pielessä ja mitä ei ainakaan saisi muuttaa.

Kerro kyselyssä toiveesi! Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvomme elokuvalippupaketteja.

Rakentaja.fi on Suomen laajin ja vanhin rakentamiseen ja remontointiin keskittyvä verkkopalvelu. Ensimmäinen sivu avattiin jo vuonna 1998. Nykyisin Rakentaja-tuoteperheeseen kuuluvat myös Rakentaja Pro, Puutarha.net, Omataloyhtio.fi ja Talovertailu.fi. Palveluissa vieraillaan yli miljoona kertaa kuukausittain ja niiden jäsenmäärä on yli 600 000.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20238_82894.jpg
Tällä työkalulla työstät helposti puuta - urat, reunat ja viisteet hoituvat hetkessä
Kotiverstaalla hoituvat monenlaiset puutyöt. Käytetyimpien työkalujen, kuten porakoneen ja sahan lisäksi akkujyrsin on kätevä apuväline urien tekemiseen, reunojen siistimiseen, viisteisiin sekä koristeellisten kuvioiden luomiseen. Akkujyrsintä on nopea käyttää missä tahansa ilman tarvetta virtajohdon liittämiselle.
201012_23920.jpg
Rakennuskoneiden käyttö lisääntyy
Asuinkerrostalorakentamisen vilkastumisen myötä torninosturien käyttö kasvaa lähes 50 %"VTT:n ennusteen mukaan rakennuskoneiden käytön määrä kasvaa tänä vuonna noin 5 % ja ensi vuonna edelleen 8 % ", toteaa asiakasjohtaja Pekka Pajakkala VTT:ltä. Rakennuskonealan elpyminen on rakentamista nopeampaa. Asuinkerrostalorakentamisen vilkastuminen näkyy torninosturien käytön lähes 50 %:n kasvuna kuluvana vuonna.
20115_25991.jpg
Lopputarkastus?
Kysymys:Miten lopputarkastuksen kriteerit menevät? Pääsääntöhän taitaa olla, että talon on oltava valmis. Minulla on kyse talon merkittävästä laajennuksesta, jonka yhteydessä on vanhaakin osaa remontoitu melko paljon. Vanhan rakennuksen kellarissa on vielä keskeneräisiä rakenteita ja terassissa on vasta kansi ja väliaikaiset kaiteet. Konesaumattua peltikattoa ei myöskään ole vielä maalattu.Minua mietityttääkin, että miten valmista pitää olla, kun lopputarkastus tehdään ja pitääkö ns. vanhan osan olla tiptop kunnossa tarkastusvaiheessa?
20194_57472.jpg
Valitse omaan tyyliisi sopivat sähkökalusteet
Kotia remontoidessa käytetään paljon aikaa sopivan värimaailman luomiseen. Valitaan huolella ne suuret linjat ja sävyt, joiden pohjalta sisustusta aletaan rakentamaan. Tapetin ja maalin valintaan käytetään tunteja; vaihtoehtoja vertaillaan eri valoissa ja huonetiloissa mallipalojen ja värilastujen avulla. Kokonaisuutta täydennetään tilaan täydellisesti sopivilla jalka-, katto- ja peitelistoilla, kahvoilla ja vetimillä sekä verhotangoilla tai -kiskoilla.Jokaiseen huoneeseen asennetaan myös katkaisimia ja kytkimiä ohjaamaan mm. valaistusta. Sinun valittavaksesi jää, haluatko häivyttää vai korostaa niitä. Valitsetko seinän sävyyn sulautuvan vaihtoehdon vai korostatko sitä vaikka valloittavalla värikehyksellä? Tai ehkä kotiisi sopii parhaiten tyylikäs teräs tai perinteinen valkoinen. Valinta on sinun!
20158_44165.jpg
Kastelli valittiin messujen Energiatehokkaaksi ja toimivaksi kodiksi
Motiva Oy ja Talotekniikkateollisuus ry ovat valinneet Vantaan Asuntomessuilla Energiatehokas ja toimiva koti –taloksi Kastelli-Talot Oy:n kohteen 39 Kastelli. Valinnalla haluttiin nostaa esiin hyvää, kestävää, energia- ja kustannustehokasta nykyrakentamista. Kastellin valinnassa korostui erityisesti hyvä kokonaisuus, tilojen tehokkuus sekä kestävät ratkaisut.
202210_79752.jpg
Sähköautoilu helpottuu talvella huomattavasti, kun kotona on oma latausasema
Säiden kylmetessä ja iltojen pimetessä kotien energiankulutus kasvaa lämmityksestä ja valaistuksen tarpeesta johtuen. Monia saattaa lisäksi mietityttää tämänhetkinen maailmantilanne ja korkeat energiahinnat, mutta sähköautoilusta ei kannata olla huolissaan. Sähköautoa ladataan pääsääntöisesti yöllä, jolloin kiinteistön muu kulutus on pienimmillään ja lataus on mahdollista ajoittaa edullisimmille tunneille. Turvallisinta lataaminen on siihen suunnitellulla laitteella.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton