Mitä saa, kun valitsee kodin seinämateriaaliksi hirren?

Puu- ja hirsirakentaminen on suomalaisille tuttu rakennustapa. Näin on tehty ja toimittu jo vuosisatojen ajan. Rakentaminen kuitenkin kehittyy, vaikka materiaali pysyisikin samana.

750 N5A1159-Jukkatalo2019-Kuopio-HLPfi-1024x683

Varmasti painumatonta hirsiseinää

Hirsiseinälle on ominaista painuminen, se tapahtuu hiljalleen ja painuma voi olla lopulta yllättävänkin suuri. Jukkatalon käyttämä, Kontiotuotteen valmistama, SmartLog™ on hirsiteknologian huippua. SmartLog™-hirsi on nimittäin painumatonta. Mitä se sitten tarkoittaa käytännössä?

SmartLog™-hirret muodostuvat pystylamelleista ja juuri näiden pystylamellien ansiosta perinteiselle hirsiseinälle ominainen painuminen on eliminoitu pois. Tämä helpottaa sekä rakentamista että suunnittelua, sillä painumavaroja sekä painuman huomioivia rakenneratkaisuja ei tarvita. Painumaton hirsi on toteutettu liimaamalla siten, että osa hirressä olevista lamelleista on asennettu syyt pystysuuntaan. Seinän tiiviydestä huolehditaan joustavaa saumatiivistettä käyttämällä.

Käytännön kokemuksella, on parhaaksi hirsikooksi todettu 205 x 275 mm.Käytännön kokemuksella, on parhaaksi hirsikooksi todettu 205 x 275 mm.

Mitä saavutetaan painumattomalla hirrellä?

Ensimmäiseksi painumaton hirsi vapauttaa kodin suunnittelun uusiin ulottuvuuksiin, sillä painumattomuus mahdollistaa seinärakenteeseen liitettäväksi niin teräs-, lasi- kuin kivipintaa myös suurina pintoina. Lisäksi painumaton Hirsijukka-seinärunko on saman tien asentamisen jälkeen pintakäsittelyä vaille valmis.

Painumattoman hirren lisäksi Jukkatalo tarjoaa myös hirsitaloihinsa muunneltavuutta ja mahdollisuutta tehdä koti myös omien kuvien pohjalta. Omaa uutta kotia miettivän kannattaakin tarttua Jukkatalon tarjoukseen maksuttomasta suunnittelupalvelusta, jolloin kodin pienimmätkin yksityiskohdat saadaan suunniteltua sekä muokattua juuri toivotunlaisiksi ja toimiviksi.

Suuret ikkunapinnat eivät ole enää vaan haaveita. Painumaton hirsi mahdollistaa myös ne.
Suuret ikkunapinnat eivät ole enää vaan haaveita. Painumaton hirsi mahdollistaa myös ne.

Miksi hirsi?

Hirsi on ekologinen materiaali, se on täysin luonnosta saatu tuote, josta työstämällä saadaan aikaiseksi upeita koteja. Lisäksi se on luonnonkiven ohella ainoa sataprosenttinen luonnonmateriaali. Puu on materiaalina myös terveellinen ratkaisu, sillä se tasaa sisätilan kosteutta aina tarpeen mukaan. Hirsi imee itseensä kosteutta, jonka se luovuttaa takaisin sisäilmaan tarpeen mukaan. Tästä syystä hirsitalossa on erityisen hyvä olla ja elää.

Tutustu Jukkatalon hirsimallistoon

Valitessasi Muuttovalmiin Hirsijukan, sinun ei tarvitse huolehtia rakennusprojektistasi. Sinun on mahdollista saada hirsikotisi yhdellä sopimuksella, jolloin Jukkatalon tarkoin valitut ammattilaiset vastaavat projektistasi aina tehtaalta pystytykseen sekä kiintokalusteista talotekniikan viimeistelyyn.

Tutustu eri toimitussisältöihin.

HirsiJukka 140-11HHirsiJukka 140-11H

Kiinnostuitko?


 
Päivitetty
18.1.2021