• Etusivu
  • Varusteet

Onnistuvatko työvaatteet tekemään haastavastakin työpäivästä siedettävän?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö IKH
Päivitetty 12.01.2021
20211_68100.jpg

Työvaatetesti / Testaaja 2 / Jari Yli-Hukka / raportti 2

Työssäni maaseutuyrittäjänä, olosuhteet sekä työympäristö vaihtelevat suuresti päivittäin. Työpäiviini mahtuu työskentelyä aina betonilattiapinnalta suo-olosuhteisiin ja lämpimästä kylmäänvallitsevasta säästä ja kellonajasta riippumatta. Työvaatteiden pitää pysyä mukana matkassa ja olla sekä lämpimät että hengittävät. Ensisijaisesti, turvallisen työskentelyn kannalta, vaatteiden tulee näkyä ja niiden tulee myös olla vedenpitäviä. Parhaimmillaan kunnolliset työvaatteet tekevät haastavasta päivästä siedettävän.

Lue tästä ensivaikutelmia työvaatteista ja turvajalkineista

Työvaatteiden käyttökohteet

Testissä olevia työvaatteita ja kenkiä on käytetty erilaisissa tehtävissä ja ympäristöissä. Työtehtäviini kuuluu muun muassa työkonehuoltoa, koneurakoinnin eri tehtäviä, kiinteistöhuoltoa ja korjausrakennusta ulkona.

Työvaatteiden tulee täyttää suojausluokat näkyvyydessä. Vaatteiden pitää olla tuulen- ja sateenpitäviä sekä niissä pitää olla riittävästi taskuja. Lämpötilojen vaihtelu aiheuttaa haasteita vaatteille.

Jalkineiden tulee olla pohjamateriaalin osalta pitävät, kärkivahvistetut, naulaanastumissuojattu ja öljyjen kestävät sekä lämpimät ja kosteuden ulkopuolella pitävät.

Info

Info

Testissä olevat vaatteet

Kokonaisuus yllätti positiivisesti

Odotukset työvaatteita sekä jalkineita kohtaan olivat varovaiset, mutta nyt testauksen myötä voi todeta vaatteiden hoitaneen tehtävänsä jopa odotettua paremmin. Jopa takki, jota aluksi vieroksuin, on päässyt yllättämään positiivisesti.

Takki piti huolen, että eri olosuhteissa pysyi lämpimänä eikä kosteus jäänyt iholle. Positiivinen yllätys.

Käyttö ja pesu pehmensi työvaatteita eivätkä ne enää tunnu jäykiltä. Hankin varmaan myös toisen takin "pyhätakiksi", vaikka koneenkuljettajan sotisovaksi.

Työvaatteet toimivat hyvin ja ovat lämpimät. Jopa takki on muokkautunut miehen matkassa.
Työvaatteet toimivat hyvin ja ovat lämpimät. Jopa takki on muokkautunut miehen matkassa.

Päivittäisessä käytössä Sievin työjalkineet ovat osoittautuneet todella toimiviksi. Lesti on omaan jalkaan todella hyväntuntuinen, eikä pidemmänkään päivän jälkeen jalat ole väsyneet, vaikka askeleita on tullutkin paljon.

Turvajalkineet ovat tukevat. Boa-kiristin pitää ja toimii, vaikka olisi likainenkin. Jalkineen päällysmateriaali pitää normikosteuden ulkona. Suosittelen turvajalkineita kaikenlaiseen työhön ja miksei vapaa-aikaankin.

Kokonaisuudessaan testissä olleet kengät ja vaatteet tulevat löytymään työvaatekaapista ja ennen kaikkea käytöstä myös jatkossa.
IKH
Varusteet
työvaatteet
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20223_77567.jpg
Työvaatteet parantavat myös työn tehokkuutta ja turvallisuutta
Laadukkaat ja toimivat työvaatteet ovat tärkeässä roolissa työmailla, sillä mukavuuden lisäksi ne parantavat työn tehokkuutta ja turvallisuutta - tarvitset vaatteita sitten kotona nikkaroidessa tai työmaakäyttöön.
20211_68140.jpg
Miten työvaatteet pärjäävät kylmän tuulen ja pakkasen kanssa?
Työvaatetesti / Testaaja 3 / Jaakko Örn / raportti 2
työvaate ja työkenkä testaaja linda seisoo kerrostalotyömaan katolla
Miten työvaatteet pärjäsivät kerrostalotyömaalla Espoossa?
Toimin työnjohtajana kerrostalohankkeessa Espoon Tapiolassa. Vastuualueeni työnjohtajana ovat kahden tornitalon vesikatot, niiden julkisivut sekä pihatyöt kattopuutarhan sekä pihakansien osalta. Työskentelen päivittäin ulkona hyvin haastavissa ja vaihtelevissa sääolosuhteissa. Rakenteilla olevien talojen sisätiloissa, kattojen ja työmaatoimiston väliä tulee käveltyä niin paljon, että askelia tulee helposti päivittäin yli 10 000.Tontti, johon nämä kaksi 12-kerroksista tornia ja välisiipi rakentuu, sijaitsee myös meren rannalla, joten voimakas tuuli ja sade tuottavat lisähaasteita sääolosuhteisiin. Näistä syistä vaatetukselta ja jalkineilta vaaditaan työssäni monia eri ominaisuuksia.
Rakennusammattilainen ragnar estam testasi patronin ja sievin työvaatteita ja kenkiä. kuvassa ragnar heittää rakennusjätettä lavalle työmaalla
Miten Patron-työvaatteet ja Sievi-työkengät pärjäsivät testissä työmaalla?
Olen 40-vuotias rakennusalan ammattilainen, joka toimii laajassa mittakaavassa, mukaan lukien myös pienimuotoiset kiinteistönhoito- sekä kunnossapidon työt. Työni on hyvin monipuolista ja vaihtelevaa: katoilla, montunpohjalla, sisätiloissa ja ulkona. Teen aliurakointia isommille rakennusyrityksille sekä tietenkin omia projekteja huoneistoremonteista pieniin uudisrakennusprojekteihin. Ja tietenkin kaikkea siltä väliltä.
Rakentaja kantaa betonisirkkeliä ja rakentajalla on huomioväriset työvaatteet päällä
Kuulonaleneman riskit työssäsi – Milloin melu muuttuu vaaralliseksi ja miten voit suojautua?
Kuulonalenema, joka johtuu melusta, on yleinen ammattitauti maailmassa. Jokapäiväisessä työssä altistuminen korkeille melutasoille voi aiheuttaa pysyviä vaurioita kuulollesi. Onneksi kuulonalenemaa on kuitenkin helppo ehkäistä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton