Onnistuvatko työvaatteet tekemään haastavastakin työpäivästä siedettävän?

Työvaatetesti / Testaaja 2 / Jari Yli-Hukka / raportti 2

Työssäni maaseutuyrittäjänä, olosuhteet sekä työympäristö vaihtelevat suuresti päivittäin. Työpäiviini mahtuu työskentelyä aina betonilattiapinnalta suo-olosuhteisiin ja lämpimästä kylmään vallitsevasta säästä ja kellonajasta riippumatta. Työvaatteiden pitää pysyä mukana matkassa ja olla sekä lämpimät että hengittävät. Ensisijaisesti, turvallisen työskentelyn kannalta, vaatteiden tulee näkyä ja niiden tulee myös olla vedenpitäviä. Parhaimmillaan kunnolliset työvaatteet tekevät haastavasta päivästä siedettävän.

Vaatteet ja lumi
Lue tästä ensivaikutelmia työvaatteista ja turvajalkineista

Raportti 1

Työvaatteiden käyttökohteet

Testissä olevia työvaatteita ja kenkiä on käytetty erilaisissa tehtävissä ja ympäristöissä. Työtehtäviini kuuluu muun muassa työkonehuoltoa, koneurakoinnin eri tehtäviä, kiinteistöhuoltoa ja korjausrakennusta ulkona.

Työvaatteiden tulee täyttää suojausluokat näkyvyydessä. Vaatteiden pitää olla tuulen- ja sateenpitäviä sekä niissä pitää olla riittävästi taskuja. Lämpötilojen vaihtelu aiheuttaa haasteita vaatteille.

Jalkineiden tulee olla pohjamateriaalin osalta pitävät, kärkivahvistetut, naulaanastumissuojattu ja öljyjen kestävät sekä lämpimät ja kosteuden ulkopuolella pitävät.

Kokonaisuus yllätti positiivisesti

Odotukset työvaatteita sekä jalkineita kohtaan olivat varovaiset, mutta nyt testauksen myötä voi todeta vaatteiden hoitaneen tehtävänsä jopa odotettua paremmin. Jopa takki, jota aluksi vieroksuin, on päässyt yllättämään positiivisesti.

Takki piti huolen, että eri olosuhteissa pysyi lämpimänä eikä kosteus jäänyt iholle. Positiivinen yllätys.

Käyttö ja pesu pehmensi työvaatteita eivätkä ne enää tunnu jäykiltä. Hankin varmaan myös toisen takin "pyhätakiksi", vaikka koneenkuljettajan sotisovaksi.

Työvaatteet toimivat hyvin ja ovat lämpimät. Jopa takki on muokkautunut miehen matkassa.Työvaatteet toimivat hyvin ja ovat lämpimät. Jopa takki on muokkautunut miehen matkassa.

Päivittäisessä käytössä Sievin työjalkineet ovat osoittautuneet todella toimiviksi. Lesti on omaan jalkaan todella hyväntuntuinen, eikä pidemmänkään päivän jälkeen jalat ole väsyneet, vaikka askeleita on tullutkin paljon.

Turvajalkineet ovat tukevat. Boa-kiristin pitää ja toimii, vaikka olisi likainenkin. Jalkineen päällysmateriaali pitää normikosteuden ulkona. Suosittelen turvajalkineita kaikenlaiseen työhön ja miksei vapaa-aikaankin.
 

Kokonaisuudessaan testissä olleet kengät ja vaatteet tulevat löytymään työvaatekaapista ja ennen kaikkea käytöstä myös jatkossa.

 
Julkaistu
12.1.2021