• Etusivu
  • Varusteet

Miten työvaatteet pärjäävät mereltä puhaltavan tuulen ja pakkasen kanssa?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö IKH
Päivitetty 15.01.2021
20211_68140.jpg

Työvaatetesti / Testaaja 3 / Jaakko Örn / raportti 2

Työvaatetesti suoritettiin omakotitalon laajennustyömaalla Pohjois-Pohjanmaalla. Sää vaatteiden testaushetkellä oli poutainen ja nollasta miinus kymmeneen pakkasastetta. Töihin testauksen aikana kuului rintamamiestalon katon, rungon ja ulkovuoren purkua sekä maassa kasattavan mansardikaton rakentamista.

Raportissa arvostelen tuotteet omasta näkökulmastani ja niiden vaatimusten pohjalta, mitä itse kirvesmiehenä talvivaatetukselta vaadin. Testi on jaettu kahteen viikon mittaiseen jaksoon. Ensimmäisen viikon osassa on ensituntuma ja tässä toisessa osassa lopullinen arvostelu työvaatteista.

Lue lisää työvaatteista ja ensimmäisen testiviikon kokemuksista

Testissä olevat vaatteet

Patron Adamiitti -talvityötakki
Takiksi minulle valikoitui huomiovärinen keltamusta malli kokoa L. Takin materiaali on 100 % polyesteria ja tuote lupaa veden sekä tuulenpitävyyden.

Testissä oleva talvityötakki >>

Patron Ametisti -talvityöhousut

Housut noudattavat takin kanssa samaa linjaa L-koon, materiaalien, kuin taskujenkin koon osalta. Housujen sama sileä pinta antaa ymmärtää, etteivät ne kastu ainakaan kovin helposti.

Testissä olevat talvityöhousut >>

Sievi Viper -turvajalkineet
Kengistä löytyy varvassuojan lisäksi naulaanastumissuoja, öljynkestävyys, antistaattisuus ja vettähylkivä pinta. Kenkien nauhat ovat myös tarpeettomat uuden Boa-kiristysmekanismin ansiosta ja niiden pukeminen onkin varsin vaivatonta.

Testissä olevat työkengät >

Havaintoja testiviikolta 2

Toisella testiviikolla ilma on jo hieman kylmennyt, välillä on pakkasta ollut -15 astetta ja mereltä on puhaltanut kylmä tuuli. Vaatteet ovat olleet lämpimät ja tuulenpitävät. Parina päivänä sää kävi plussan puolella ja satoi räntää. Vaatteet piti kuivana lähes koko työpäivän.

Lumen linkousta pikkupakkasessa.
Lumen linkousta pikkupakkasessa.

Käytössä olen kuitenkin huomannut, että vaatteiden malli on minun työtehtäviini liian löysä, vaikka koko on oikea. Tykkään itse enemmän hieman tiukemmin istuvasta mallista, jotta mahtuisin paremmin ahtaisiin sopukoihin työmaalla. Vaatteet tekevät oloni hieman "pulleaksi" ja se saa tuntemaan itseni kömpelöksi.

Takin helma on liian pitkä, jotta voisin käyttää timpurinvyötä. Vyö pitää asentaa takin päälle, mikä kiristää takkia ja hankaloittaa liikkeitä. Timpurinliivi voisi olla ratkaisu tähän pulmaan, mutta se ei kaikille sovi, jos on esimerkiksi niska- ja hartiavaivoja. Joustamattomien saumojen vuoksi löysätkin vaatteet tuntuvat kireiltä.

Kengistä ei koko testijakson aikana löytynyt moitittavaa. Kengät ovat ehdottomasti parhaat työkengät, mitkä olen jalkaani laittanut. Jalat pysyivät kuivana märissäkin olosuhteissa eikä pakkanenkaan kylmettänyt jalkoja.

Kengät tukevat hyvin jalkoja ja erityisesti nilkkoja. Epätasaisilla alustoilla työskennellessä pystyin luottamaan kenkien jämäkkyyteen. Kengät eivat ole aiheuttanut hiertymiä tai hankaumia.

Askelmääriä työpäivän aikana saattaa kertyä jopa yli 30 000, joten kengät ovat erittäin tärkeässä roolissa työssäni.
Kuvassa urheilukellon ilmoittama aktiivisuus työpäivästä.
Kuvassa urheilukellon ilmoittama aktiivisuus työpäivästä.
Info

Info

Kenelle työvarusteet sopisivat parhaiten?

Näkisin vaatteiden sopivan parhaiten raskaankaluston ammattilaisille, kuten esimerkiksi kaivinkoneen kuljettajille, lumenauraajille tai rekkamiehille. Myös maatilan työntekijät ja metsäkoneiden kanssa työskentelevät voisivat pitää näistä työvarusteista, koska heillä ei ole yleensä valjaita, varustevyötä tai liivejä puettavaksi takin päälle.

Suosittelen näitä talvityövarusteita kaikille, jotka työskentelevät kylmissä olosuhteissa ja tarvitsevat lämpimät ja väljät työvaatteet. Kenkiä voin suositella ihan kaikille, jotka turvakenkiä tarvitsevat.

IKH
Varusteet
työvaatteet
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20223_77567.jpg
Työvaatteet parantavat myös työn tehokkuutta ja turvallisuutta
Laadukkaat ja toimivat työvaatteet ovat tärkeässä roolissa työmailla, sillä mukavuuden lisäksi ne parantavat työn tehokkuutta ja turvallisuutta - tarvitset vaatteita sitten kotona nikkaroidessa tai työmaakäyttöön.
20211_68101.jpg
Työvaatteet pääsivät kunnon testiin haastavissa sääoloissa
Työvaatetesti / Testaaja 1 / Petra Vesterinen / raportti 2
työvaate ja työkenkä testaaja linda seisoo kerrostalotyömaan katolla
Miten työvaatteet pärjäsivät kerrostalotyömaalla Espoossa?
Toimin työnjohtajana kerrostalohankkeessa Espoon Tapiolassa. Vastuualueeni työnjohtajana ovat kahden tornitalon vesikatot, niiden julkisivut sekä pihatyöt kattopuutarhan sekä pihakansien osalta. Työskentelen päivittäin ulkona hyvin haastavissa ja vaihtelevissa sääolosuhteissa. Rakenteilla olevien talojen sisätiloissa, kattojen ja työmaatoimiston väliä tulee käveltyä niin paljon, että askelia tulee helposti päivittäin yli 10 000.Tontti, johon nämä kaksi 12-kerroksista tornia ja välisiipi rakentuu, sijaitsee myös meren rannalla, joten voimakas tuuli ja sade tuottavat lisähaasteita sääolosuhteisiin. Näistä syistä vaatetukselta ja jalkineilta vaaditaan työssäni monia eri ominaisuuksia.
Rakennusammattilainen ragnar estam testasi patronin ja sievin työvaatteita ja kenkiä. kuvassa ragnar heittää rakennusjätettä lavalle työmaalla
Miten Patron-työvaatteet ja Sievi-työkengät pärjäsivät testissä työmaalla?
Olen 40-vuotias rakennusalan ammattilainen, joka toimii laajassa mittakaavassa, mukaan lukien myös pienimuotoiset kiinteistönhoito- sekä kunnossapidon työt. Työni on hyvin monipuolista ja vaihtelevaa: katoilla, montunpohjalla, sisätiloissa ja ulkona. Teen aliurakointia isommille rakennusyrityksille sekä tietenkin omia projekteja huoneistoremonteista pieniin uudisrakennusprojekteihin. Ja tietenkin kaikkea siltä väliltä.
Rakentaja kantaa betonisirkkeliä ja rakentajalla on huomioväriset työvaatteet päällä
Kuulonaleneman riskit työssäsi – Milloin melu muuttuu vaaralliseksi ja miten voit suojautua?
Kuulonalenema, joka johtuu melusta, on yleinen ammattitauti maailmassa. Jokapäiväisessä työssä altistuminen korkeille melutasoille voi aiheuttaa pysyviä vaurioita kuulollesi. Onneksi kuulonalenemaa on kuitenkin helppo ehkäistä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton