Vinkit lämpöpumpun hankkijalle - muista oikea mitoitus ja asiantunteva asennus

Oikean lämmitysjärjestelmän valinta on tärkeää niin uudisrakentamisessa kuin saneerauksia tehdessä. Valintaan vaikuttavat asuinpaikka, tontti ja tietenkin itse rakennus. Valinnassa kannattaakin ottaa nämä kaikki huomioon sekä myös tietenkin tulevat säästöt. Kannattaakin tutustua lämpöpumppuihin huolella ja valintaa tehdessä kiinnitä huomiota erityisesti ammattitaitoiseen asennusyritykseen, sillä heidän ammattitaidollaan saadaan lämpöpumppu mitoitettua ja asennettua oikein. Oikea mitoitus ja asennus on yksi tärkeimmistä asioista lämpöpumppua ostettaessa!

Hyvä lämpöpumppu tuottaa lämpöä hyvällä hyötysuhteella vuoden kylmimpinäkin päivinä.Hyvä lämpöpumppu tuottaa lämpöä hyvällä hyötysuhteella vuoden kylmimpinäkin päivinä.

Lämpöpumppu on ekologinen valinta ja se antaa lämpöä myös talven kylmimpinä päivinä. Tärkeää lämpöpumpun valinnassa on hankkia laite luotettavalta valmistajalta ja asennuttaa se ammattilaisella. Mitoitus ja asennus on avain asemassa laitteen oikean toimivuuden ja pitkän elinkaaren kannalta.

Oikea mitoitus varmistaa, että saat lämpöpumpulla parhaan mahdollisen säästön ja lämpöä riittää tarpeeseesi. Oikealla mitoituksella varmistat myös mahdollisimman toimivan ratkaisun ja lämpöpumpun toimivuuden myös tulevaisuudessa. Mitoitus vaikuttaa myös lämpimän käyttöveden riittämiseen.

Mitoituksen tekemiseen tarvitaan ammattimainen asennusliike, joka tuntee laitteet. Ammattilainen osaa kysyä tarvittavat tiedot mitoitukseen ja varmistaa oikean lämpöpumpun valinnan.

Ole mahdollisimman selvä ja tarkka lähtöarvoja antaessasi! Mitoitusta varten paras saatavilla oleva tieto remonttikohteissa on vanha kulutuslukema. Tärkeää on antaa oikeat tiedot energian kulutuksesta ja lämpimän käyttöveden tarpeesta. Tulevaisuutta helpottaa, jos mahdolliset muutokset on huomioitu jo etukäteen järjestelmää asennettaessa. Selvitä siis mitoitusta varten kohteen tarkka energiakulutus tai huipputehon tarve.

Katso asiantuntijoiden vinkit lämpöpumpun valintaan!

Ennen hankkeen aloittamista on hyvä varmistaa kunnan rakennusvalvonnasta mahdolliset esteet esimerkiksi maalämpöpumpun porakaivojen poraamiselle. Ilma-vesilämpöpumpun asentamiseen ei yleensä tarvitse lupaa, mutta asia on hyvä silti tarkistaa omalta kunnaltasi tai isännöitsijältä.

Sertifioitu Bosch Lämpömestari hoitaa talosi sopivan lämpöpumpun asennuksen luotettavasti ja saat lämpöpumpullesi 6 vuoden takuun. Tämän lisäksi saat maa- ja ilma-vesilämpöpumpuille 10 vuoden kompressoritakuun ostamalla pumpun Bosch Lämpömestarilta. Halutessasi voit myös hyödyntää Lämpömestarirahoitusta. Hankinnan maksu onnistuu lisäämättä menojasi. Säästö kattaa uuden järjestelmän lämmitys- ja rahoituskulut.

Tutustu maalämpöön >>
Tutustu ilma-vesilämpöön >>

Muista myös uusi hankintatuki! Vaihda vanha öljylämmitys ekologisempaan ilma-vesilämpö- tai maalämpöpumppuun ja saat jopa 4000 euron avustuksen. Lue lisää >>

Muistilista:

  • Pyydä myyjältäsi aina mitoitus- ja säästölaskelma
  • Oikein mitoitettu järjestelmä antaa parhaan takaisinmaksuajan
  • Anna tarjousta pyytäessäsi kaikille toimittajille samat tiedot
  • Osta vain tunnetulta ja luotettavalta valmistajalta

Pyydä lisätietoa Bosch-lämpöpumpuista!


 
Päivitetty
8.12.2021