Älvsbytalon poistoilmalämpöpumppu laskee asumiskustannuksia

Energiatehokkuus on kaiken rakentamisen A ja O – oli kyse sitten perheen kodista tai vapaa-ajan asunnosta. Siksi Älvsbytalossa on aina vakiona poistoilmalämpöpumppu eli PILP.

Poistoilmalämpöpumppu sulautuu huomaamattomasti kodinhoitohuoneen muihin kalusteisiin.Poistoilmalämpöpumppu sulautuu huomaamattomasti kodinhoitohuoneen muihin kalusteisiin.

Poistoilmalämpöpumppu pitää huolen, ettei talo tuhlaa energiaa. Kuten nimikin sen kertoo, poistoilmalämpöpumppu ottaa lämmön talteen rakennuksesta poistettavasta ilmasta.

– Vuositasolla poistoilman lämmöstä saadaan otettua talteen jopa 80 prosenttia. Se jos mikä on ympäristöystävällistä, Älvsbytalo Oy:n toimitusjohtaja Jan-Erik Rusk kertoo.

PILP-järjestelmä kuuluu vakiotoimitukseen

Älvsbytalon vakiotoimituksessa talon lämmitysjärjestelmä toimitetaan täydellisenä ja poistoilmalämpöpumppu on talossa käytössä jo heti ensimmäisistä päivistä alkaen.

Poistoilmalämpöpumppu huolehtii lämmityksen ohella myös ilmanvaihdosta.

– Älvsbytalon jokaisessa huoneessa on määräysten mukainen, riittävä ja erinomainen sisäilman laatu ja ilmanvaihtuvuus. Samalla talokin voi hyvin ja asukkaat viihtyvät. Lämpöä ei silti mene harakoille, sillä poistoilman energia varastoidaan vesivaraajaan, Rusk tähdentää.

PILP hyödyntää myös normaalista elämisestä – ihmisistä, eläimistä, valaisimista ja muista sähkölaitteista – syntyvän lämmön.

– Monet hankkivat myös takan tunnelman luojaksi. Mutta sen tuomalle lisälämmölle ei Älvsbytalossa ole tarvetta poistoilmalämpöpumpun ansiosta, Jan-Erik Rusk muistuttaa.

Poistoilmalämpöpumppu täyttää jopa 200 m2 talon energiatarpeenPoistoilmalämpöpumppu täyttää jopa 200 m2 talon energiatarpeen

Pieni sähkölasku järjestelmän ansiosta

Asumismukavuuden lisäksi poistoilmalämpöpumpulla varustetussa talossa on pieni sähkölasku.

– Seurasimme esimerkiksi vuonna 2019 Sodankylään rakennetun 129,2-neliöisen Ella-talon sähkönkulutusta. Energian osuus oli sähkölaskussa vain 20–40 euroa kuukaudessa, vaikka käyttövettä talossa asuva perhe kuluttaa runsaasti.

Poistoilmalämpöpumppu on käytännössä huoltovapaa, vaikka se edustaakin korkeaa teknologiaa.

– Asukkaan on ainoastaan puhdistettava ilmansuodatin säännöllisesti.

Älvsbytalon NIBE F750 -poistoilmalämpöpumppu

Kaikkiin Älvsbytalon muuttovalmiisiin talopaketteihin kuuluu Niben A+++ -energialuokan F750 -poistoilmalämpöpumppu. Se täyttää jopa 200 m2 talon energiatarpeen.
  • Hyödyntää sekä poisto- että ulkoilman lämpöä
  • Voit ohjata ja seurata lämmitystä ja ilmanvaihtoa puhelimella, tabletilla tai tietokoneella

Katso ajankohtaiset taloesittelyt ja tule tutustumaan talojemme energiatehokkaisiin ominaisuuksiin: alvsbytalo.fi/esittelyt

Voit vertailla talomallistoa myös Talovertailu.fi -osoitteessa.


Tutustu Talovertailuun

 
Julkaistu
14.12.2020