Uuden takan hankkiminen

Uuden takan hankkiminen vanhan takan tilalle tai ylipäätään takan hankkiminen, jos sitä ei ennestään ole tai sille ei ole edes hormia valmiina.
Mistä lähtisi liikkeelle? Miten onnistuisi helpoiten hankinnassa? Ja millainen takka olisi sopivin?

Mielessäsi pyörii varmasti monenlaisia kysymyksiä ja todennäköisesti olet jo pidemmän aikaa katsellut sopivaa takkamallia sekä vertaillut erilaisia malleja keskenään. Suunnitteluvaihe onkin yksi tärkeimmistä vaiheista takkaprojektissa. Takan valinnassa ratkaisevat makuasiat, käyttötarkoitus, käyttävissä oleva tila ja budjetti. Takkaunelmasi voidaan toteuttaa, vaikka kodissa ei olisikaan entuudestaan takkaa tai edes takkavarausta. Takan voi silti tehdä, kunhan sille löytyy oikea paikka.

Petro Structure WhitePetro Structure White

Aloita ostomatka lähimmästä Tulikivi-studiosta

Harkitessasi takan hankintaa, poikkea lähimpään Tulikivi-studioon. Ota mukaasi kotisi pohja- ja leikkauspiirustukset, niin myyjän on helppo katsoa myös hormiin liittyvät asiat samalla kertaa kuntoon. Myymälässä pääset aidosti kokemaan takan materiaalit, pinnan värit ja kiillot sekä tunnustelemaan kaikkia takan hienouksia. Tulikivi-myyjällä saat parhaat tiedot tuotteista ja niiden soveltuvuuksista erilaisiin tiloihin. Tapaamisessa myyjän kanssa kartoitetaan tarkkaan takkatarpeesi, minkä suuruista tilaa takan tulisi lämmittää – sopiiko tilaan parhaiten varaava vai nopeasti lämmittävä kiertoilmatakka vai kamiina. Vaikka takkaa ei olisi entuudestaan, niin takan asennus onnistuu melkein jokaiseen kotiin.

Kurkista Tulikiven mallistot – löytyisikö täältä sinun kotiisi sopiva?

Pssst...

Tulikivi järjestää Studioilla Takka- ja kiuaspäivät 24.–25.3.2023!
Tervetuloa tutustumaan takkoihin sekä kiukaisiin.
Kysy rohkeasti mieltäsi askarruttavista seikoista –Tulikiven osaavat myyjät auttavat sinua mielellään oikean ratkaisun löytämiseksi.

Jos et pääsekään vierailulle Tulikiven studioon, ota ihmeessä yhteyttä asiantuntijoihin Tulikiven Chat-palvelussa. Chat-palvelussa laajennetut aukiolot viikoilla 11-13.
Ma-pe klo 8-22; la 10-22.

Löydä lähin Tulikivi Studiosi.

Aava V4 1600 valkoinen.Aava V4 1600 valkoinen.

Pelkistetty kaunotar Aava

Tulikiven vuoden 2023 Kermansavi-malliston uutuustakka Aava on monenlaiseen sisustukseen sopiva, pelkistetyn moderni sekä ajaton malli. Takka on saatavilla kolmella erilaisella pintaverhoilulla ja luonnonmukaisella väripaletilla. Verhoilua muuttamalla esimerkiksi hiertopinnasta osalaattaan tai vaakalaattapinnaksi, saadaan takka sopimaan niin uuteen kuin myös vanhaankin kohteeseen. Selkeälinjaisuutta korostaa myös se, että takassa ei ole näkyvää huoltoluukkua, vaan tuhkalaatikko on sijoitettuna arinan alle. Korkeusvaihtoehtoja on kaksi 1600 ja 1900 millimetriä.

Tunnetko Kermansavi-malliston?
Tämän malliston takkojen runkomateriaali on valmistettu jopa 80-prosenttisesti kierrätysmateriaalista. Kermansavi-takat ovat energiatehokkaita ja alittavatkin vuonna 2022 voimaan tulleet ekosuunnitteludirektiivin päästövaatimukset selvästi. Kaasutiiviit luukut sekä hallittu paloilman ohjaus tekevät tulisijasta edistyksellisen ratkaisun myös matalaenergiataloon.

Aava pinnoitevaihtoehdot tulikivi

Varaavaan takkaan sijoitus kannattaa

Varaava takka luovuttaa lämmön tasaisesti koko huonetilaan ja se pysyy pitkään mukavan lämpöisenä. Se tukee maalämpöä sekä muitakin lämmönlähteitä matalalla ja tasaisella lämmitystehollaan. Kahden-kolmen tunnin lämmityksellä varaava takka tuottaa lämpöä noin 1-2 vuorokauden ajan. Kun lämpö tulee hitaasti alhaisella teholla taloon, pääosin säteilylämpönä, on talon lämmönjakojärjestelmällä aikaa sopeutua takasta tulevaan lämpöön ja huoneilman lämpötila ei nouse liian korkeaksi.

Takan säteilylämpö tuntuu pehmeältä ja huoneilma pysyy raikkaana. Varaava tulisija ei myöskään ole pinnaltaan polttava, vaan takan kylkeen voit vaikka nojata lämmittelemään. Varaavalla takalla lisäät kodin turvallisuutta ja omavaraisuutta, koska se on ainoa täysin sähköstä riippumaton lämmitysmuoto. Olipa asumismuotosi tai sisustusmakusi mikä tahansa, laajasta Tulikiven takkavalikoimasta löydämme varmasti jokaiseen kotiin sopivan.

Raita S 2D Structure BlackRaita S 2D Structure Black

Varaaviin Karelia-takkamalleihin Koli, Raita, Saramo ja Petro voi valita erilaisten vuolukivipintojen lisäksi skandinaavisen tyylin kaksi uutta suosikkiväriä erilaisilla pintakäsittelyillä. Uusien väripintojen alla takassa sykkii tuttu pohjoiskarjalainen vuolukivi. Tutustu tuotteisiin
 

Kurkista Tulikiven kaikki mallistot – löytyisikö täältä sinun unelmatakkasi?

Takka nopeasti
Varaava tulisija vie huolet kodin lämpimänä pysymisestä, sillä varaavan takan säännöllisellä lämmityksellä koti pysyy miellyttävän lämpöisenä vaikka ulkona paukkuisi pakkanen. Takkaa miettiessä kannattaa huomioida toimitusajan pituus. Tulikivi lupaakin omille takoilleen nopean toimituksen – tilatessasi nyt, saat takan vielä tälle vuodelle. Ensi talven paukkuvista pakkasista ei siis tarvitse enää murehtia, takka on nimittäin saatavilla parhaimmillaan vain 4 viikon toimituksella.

Mietityttääkö maksu?
Tulikivi tarjoaa rahoituksen takan, kiukaan tai kivitason hankkimiseen.
Voit ostaa uuden takan nyt, ja maksaa sen erissä – korotonta maksuaikaa saat jopa 6 kuukautta.

Tutustu lisää Tulikiven rahoitukseen

Takkaremontti on mahdollista toteuttaa muutamassa päivässä

Valitun takan soveltuvuus varmistetaan vielä maksuttomalla kotikäynnillä. Kotikäynnillä on lopputuloksen kannalta erityisen tärkeä merkitys ja johon kannattaa varata aika. Tulikiven asiantuntija tarkistaa asennuksen onnistumisen, jonka jälkeen saat takkatarjouksen. Tarjouksen hyväksymisen jälkeen myyjä huolehtii tilauksesi sujumisesta ja uunimestari hoitaa hommat kotonasi ammattitaidolla.

Kutsu Tulikiven asiantuntija käymään!

Sinun ei tarvitse tietää tulisijoista mitään, sillä asiantuntija on apunasi joka askeleella.

Paljonko takkaremontti maksaa?
Takkaremontti
Tulikiven uunimestarit työssään.Tulikiven uunimestarit työssään.

Kun vanhan takan purku koittaa, uunimestari suojaa takan ympäristön, jotta se pysyy siistinä. Hän pitää huolen siitä, että kaikki sujuu mallikkaasti. Uusi takkasi tuodaan paikalle mallista riippuen osissa tai kokonaisena. Voit kantaa osat sisään itse tai jättää kantamisen uunimestarille riippuen millaisen takkaremontin kokonaispaketin olet valinnut. Asennustyön lopuksi uunimestari siivoaa paikat ja antaa sinulle ohjeita uuden takan käyttöönottoon. Uuden takan annetaan kuivua muutama päivä asennuksesta mallista riippuen, jonka jälkeen takan sisäänajo tehdään maltilla ja lempeästi. Pian uusi takka on valmiina luovuttamaan pehmeää lämpöään.

RAITA S GRAFIARAITA S GRAFIA

Vanhan tilalle uusi – tarjolla ilmainen purku

Tulikivi tarjoaa uuden takan ostajalle vanhan takan ilmaisen purun, joka sisältää seuraavat vaiheet:

 • Takan purkaminen (maksimissaan 2m³; 1 metri x 1 metri x 2 metriä)
 • Purkupaikan suojaus takan ympäriltä
 • Purkujätteen siirto ulos, maksimissaan 10 metriä rakennuksesta.
 • Purku- / asennuspaikan harjasiivous
 • Asiantuntijan maksuton kartoituskäynti 50 km saakka.
Lisäksi on saatavilla erikseen sovittavat maksulliset lisäpalvelut:
 • Purkulisä yli 2m³ ylittävältä osalta
 • Asennuspaikan pohjan oikaisu tai vahvistus
 • Taustaseinän oikaisu/pinnoitus
 • Hormiliitosaukon siirto
 • Vanhan hormin tuenta tai purku
 • Lattian vahvistus
 • Tarvikkeiden sisään kantaminen
 • Purkujätteiden pois kuljetus.
Kampanja on voimassa 30.6.2023 saakka tehtyihin uusiin tilauksiin.

Tilaa itsellesi takkaremontti

Tulikiven Takka- ja kiuaspäivät!

Tulikivi järjestää Studioilla Takka- ja kiuaspäivät 24.–25.3.2023!
Tervetuloa tutustumaan takkoihin sekä kiukaisiin.
Kysy rohkeasti mieltäsi askarruttavista seikoista –Tulikiven osaavat myyjät auttavat sinua mielellään oikean ratkaisun löytämiseksi.
Takka- ja kiuaspäivät Tulikivi-studioissa

Jos et pääsekään vierailulle Tulikiven studioon, ota ihmeessä yhteyttä asiantuntijoihin Tulikiven Chat-palvelussa. Chat-palvelussa laajennetut aukiolot viikoilla 11-13.
Ma-pe klo 8-22; la 10-22.

Löydä lähin Tulikivi Studiosi.


Kiinnostuitko?


 
Päivitetty
15.3.2023