Uuden takan hankkiminen

Uuden tulisijan hankkiminen vanhan tilalle – tai ylipäätään takan hankkiminen. Miten onnistua näin suuressa hankinnassa kerralla? Mistä tulisi lähteä liikkeelle?

Todennäköisesti olet jo pidemmän aikaa silmäillyt ja ehkä vertaillutkin erilaisia tulisijoja keskenään. Miettinyt, millainen takka kodin tai mökin sisustukseen sopisi. Vaikka takka onkin kodissa usein keskeisellä paikalla ja visuaalisuus on tärkeää, tulee ottaa takan valinnassa huomioon myös muutamia muita seikkoja.

RAITA SRAITA S

Näin takan ostomatka alkaa

Ota rohkeasti yhteyttä Tulikivi-studioon. Heillä on paras tieto tuotteista sekä niiden soveltuvuuksista erilaisiin tiloihin. Mikäli sinulla on käytettävissäsi oman kotisi pohja- ja leikkauspiirustukset, kannattaa ne ottaa myös matkaan mukaan, jolloin tilojen hahmottuminen mm. helpottuu. Itse tapaamisessa kartoitetaan tarpeesi tulisijan suhteen, minkä suuruista tilaa sen tulisi lämmittää – halutaanko varaava vai nopeasti lämmittävä kamiinatyyppinen ratkaisu. Perusajatus on, että millainen kohde, sellainen tulisija. Vaikka kodissasi ei olisi ennen ollut tulisijaa, onnistuu uunin teko myös siinä tapauksessa.

Kurkista Tulikiven mallistot – löytyisikö täältä sinun kotiisi sopiva?

VAALA 1800 hiertopinnallaVAALA 1800 hiertopinnalla
LAIVO S ClassicLAIVO S Classic

Takkaremontti on mahdollista toteuttaa muutamassa päivässä

Tulikiven studiolla pääset valitsemaan myyjän kanssa yhdessä haluamaasi tilaan soveltuvan tulisijan. Valitun tulisijan soveltuvuus varmistetaan vielä maksuttomalla kotikäynnillä kohteeseen, jonne takka olisi tulossa. Myyjä tai uunimestari tutustuu kohteeseen ja varmistuu asennuksen onnistumisesta, tekee tarjouksen ja asiakas miettii lopullisen valinnan. Tämän jälkeen myyjä huolehtii tilauksesta tehtaalle sekä varmistaa aikataulun.

Kutsu Tulikiven asiantuntija käymään!

Sinun ei tarvitse tietää tulisijoista mitään, sillä asiantuntija on apunasi joka askeleella.

Ensimmäisenä päivänä ammattilainen huolehtii vanhan takan purkamisesta ammattitaidolla, joten sinun ei tarvitse surra osaatko itse purkaa tulisijan oikein. Huoneisto pölysuojataan asianmukaisesti ja takka puretaan siististi ilman moukarin jyskettä ja tiilenpalojen lentämistä ympäriinsä. Syntyneet purkujäljet siivotaan huolellisesti ja saatu purkujäte kierrätetään. Jäljelle jäänyt hormi puhdistetaan ja sen pinta uudistetaan ilmeeseen sopivaksi.

Seuraavana päivänä uusi takka toimitetaan asennuspaikalle ja asiakas sopii asentajan kanssa varsinaisen asennuspäivän. Saapunut lasti tarkistetaan huolella ja asennus alkaa kantamalla takka ja sen osat sisälle. Tulikiveltä on mahdollista ostaa myös sisäänkantopalvelu, jolloin tulisijan osat kannetaan sisälle Tulikiven toimesta. Ennen asennusta varmistetaan vielä asennuspiirustuksista, että tulisija tulee oikealle paikalleen. Tämän jälkeen asennus tapahtuu asennuspiirustuksia noudattaen.

Tulikiven uunimestarit työssään.Tulikiven uunimestarit työssään.

Asennustyön lopuksi huoneesta siivotaan uunimestarin toimesta asennuksesta aiheutuneet sotkut ja antaa samalla ohjeita uuden tulisijan käyttöönottoon.
Takan on tärkeää antaa kuivua muutama päivä asennuksesta, jonka jälkeen uusi takka on valmiina luovuttamaan lämpöä heti ensi lämmityshetkestä lähtien. Ensimmäinen lämmityskerta tulee tehdä varovasti. Tulipesää ei tule ahtaa täyteen polttopuita. Tulikiven vuolukivitulisijat varaavat itseensä lämpöä ja luovuttavat sitä hiljalleen huonetilaan. Lämpöisiä hetkiä uuden tulisijasi parissa.

Tulikiven Takkaremontissa takanvaihto on tehty helpoksi, sinun ei välttämättä tarvitse tehdä mitään. Ammattitaitoinen uunimestari tekee takanvaihdon aina joutuisasti ja kotiasi kunnioittaen.

Tutustu takkaremonttiin ja kutsu Tulikiven uunimestari maksuttomalle kotikäynnille!


Takkaremontti
Paljonko takkaremontti maksaa?

Kiinnostuitko?


 
Päivitetty
24.8.2021