Öljykattila vaihtui siistiin ja ekologiseen ilma-vesilämmitykseen

Lämmityksen nykyaikaistaminen viimeisteli mittavat remontit läpikäyneen rintamamiestalon Paraisilla.

Lorentz Erikssonilla ja Elise Lindenillä ei ollut aiempaa kokemusta kodin lämmittämisestä ilma-vesilämpöpumpulla, mutta naapureilta ja tuttavilta kuullut käyttökokemukset olivat pelkästään positiivisia. Lorentz Erikssonilla ja Elise Lindenillä ei ollut aiempaa kokemusta kodin lämmittämisestä ilma-vesilämpöpumpulla, mutta naapureilta ja tuttavilta kuullut käyttökokemukset olivat pelkästään positiivisia. 

Lorentz Eriksson ja Elise Linden saivat muuttaa viime juhannuksena uuteen kotiinsa vailla suurempia remonttihuolia, sillä edelliset omistajat olivat kunnostaneet Paraisilla sijaitsevan 60-luvun rintamamiestalon hiljattain perusteellisesti. Ainoastaan vanha öljylämmitysjärjestelmä oli päivityksen tarpeessa.

Eri vaihtoehtoja vertailtaessa omiin ja talon tarpeisiin sopivimmalta vaikutti joko suora sähkölämmitys tai ilma-vesilämpöpumppu. Lopulta vaakakuppi kallistui vaivattomammin toteutettavaan ilma-vesilämmitykseen, sillä talossa oli valmiiksi vesikiertoiset patterit ja putket, joita ei tarvinnut vaihtaa.
 

Tuntuu, että tämä on öljylämmitystä siivompi ja varmempi tapa hoitaa lämmitystä.

− Meillä ei ollut aiempaa kokemusta kodin lämmittämisestä ilma-vesilämpöpumpulla, mutta naapureilta ja tuttavilta kuullut käyttökokemukset olivat pelkästään positiivisia. Tuntuu, että tämä on öljylämmitystä siivompi ja varmempi tapa hoitaa lämmitystä. Myös lämmityksen ekologisuutta pidämme tärkeänä, pariskunta kertoo.

KOHDE
- Paraisilla Skräbbölen kylässä sijaitseva vuonna 1962 valmistunut rintamamiestalo, jossa on noin 100 asuinneliötä.

- Öljykattila korvattiin NIBE Split Box 6 -ilma-vesilämpöpumppujärjestelmällä syyskuussa 2020. Aiemmin öljyn kulutus oli noin 2 300 litraa vuodessa.
Vuonna 1962 valmistuneessa rintamamiestalossa on noin 100 asuinneliötä.Vuonna 1962 valmistuneessa rintamamiestalossa on noin 100 asuinneliötä.

Urakkakilpailutuksen jälkeen lämmitysremontin toteuttajaksi valittiin Strandellin Sähkö Oy. Avaimet käteen -periaatteella toteutetun urakan kokonaishinnaksi tuli 11 500 euroa, josta öljylämmityksestä luopuville suunnatun energia-avustuksen ansiosta hyvitetään 4 000 euroa.
− Tämä tuli meille positiivisena yllätyksenä, Elise kertoo.

Tilauksen tekemisen jälkeen asiat etenivät nopeasti, ja urakka valmistui luvatun aikataulun mukaisesti neljässä päivässä. Syyskuusta asti talon ja käyttöveden lämmityksestä on vastannut ilma-vesilämpöpumppujärjestelmä NIBE Split Box 6, jossa on uusi helppokäyttöinen NIBE S -sarjan sisäyksikkö.
− Kaikki on toiminut todella hyvin. Ei mitään valittamista, Lorentz kiteyttää.

NIBE Split Box
- Tehokas ilma-vesilämpöpumppujärjestelmä, jonka ulkoyksikkönä on invertterikäyttöinen NIBE AMS 10 tai AMS 20. Se kykenee tuottamaan lämpöä aina -20°C asteeseen asti.

- Järjestelmän sydämenä toimii uuden S-sarjan sisäyksikkö NIBE VVM S320, jossa on ohjauspaneeli ja lämpimän käyttöveden varaaja. Suuren kosketusnäytön opastava ohjaus neuvoo käyttäjää oikeiden säätöjen tekemisessä, ja haluttaessaan laitetta voi valvoa kätevästi myös etänä myUplink-palvelussa.

- Samaan järjestelmään ja hallintaan on mahdollista liittää NIBE-ilmanvaihto, -aurinkosähkö ja -viilennys.
NIBE AMS 10NIBE AMS 10
NIBE VVM S320NIBE VVM S320
Mats Strandellin mukaan ilma-vesilämpöpumppu maksaa pienentyneinä lämmityskuluina itsensä nopeasti takaisin.Mats Strandellin mukaan ilma-vesilämpöpumppu maksaa pienentyneinä lämmityskuluina itsensä nopeasti takaisin.

Luontoa ja lompakkoa säästävä lämmitysratkaisu kiinnostaa yhä useampaa

Strandellin Sähkö Oy:n lämpöpumppumyynnistä ja -suunnittelusta vastaava Mats Strandell kertoo, että vastaavanlaisia lämmitysremontteja toteutetaan saman ikä- ja kokoluokan taloissa nykyään runsaasti. Vuonna 2020 tarjolle tullut valtion energiatuki on entisestään kiihdyttänyt kiinnostusta öljylämmityksestä luopumiseen.

Mats Strandellin mukaan ilma-vesilämpöpumppu valitaan usein vanhan öljykattilan korvaajaksi, koska se on luontoa ja rahaa säästävä ratkaisu, joka maksaa pienentyneinä lämmityskuluina itsensä nopeasti takaisin.
− Tässä kohteessa takaisinmaksuaika on viiden ja puolen vuoden paikkeilla, hän arvioi.

Hyödynnä NIBEn tarjoama kampanjaetu!

Kun hankit* NIBE Polar tai Split Box -ilma-vesilämpöpumppupaketin kampanja-aikana 15.3.−30.6.2021, saat kaupan päälle Samsung Galaxy Tab A7 10.4 LTE 32 GB -tabletin aidossa nahkakotelossa ja myUplink-sovelluksen Premium-tason käyttöösi veloituksetta 3 kuukaudeksi. Etujen arvo on yhteensä noin 350 €. Lue lisää kevätkampanjasta täällä.

(*tilaus ja toimitus kampanja-aikana)

NIBEn kevätkampanja on voimassa 15.3.-30.6.2021.NIBEn kevätkampanja on voimassa 15.3.-30.6.2021.

Haluatko lisätietoa? Jätä NIBElle yhteydenottopyyntö!

 
Päivitetty
29.3.2021