Lämmitätkö autoa turvallisesti?

Pihan kosteat olosuhteet lisäävät sähköiskun vaaraa etenkin, jos auton lämmittämiseen käytetään vaurioitunutta tai sisäkäyttöön tarkoitettua jatkojohtoa, muistuttaa sähköistysalan yhteinen Löydä sähkömies -palvelu.

Johto_loskassa_kuva 1680x945

Liian usein näkee loskassa lojuvan jatkojohdon, joka on pahimmillaan jäänyt jännitteelliseksi auton lähdettyä. Johto tuleekin lämmityksen loppuessa irrottaa pistorasiasta ja kotelon kansi lukita, jotta lapset ja lemmikit - tai muut pihapiirissä liikkuvat eläimet - eivät pääse siihen käsiksi.

- Erityisesti sisälämmitintä käytettäessä johto kuormittuu ja jopa kuumenee. Siksi kannattaa aika ajoin tarkastaa, että pistotulpan päät ovat suorat eikä osissa ole tummumia tai sulamisen merkkejä. Kaapelin on oltava ehjä ja molempien päiden puhtaita, sanoo Löydä sähkömies -palvelun tekninen asiantuntija Jenna Kauppila Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL:sta.

Paras keino varmistaa oma ja muiden pihalla liikkuvien turvallisuus on asennuttaa sähköistyksen ammattilaisella auton lämmitykseen tarkoitettu, maadoituksin ja ajastimin varustettu pistorasiakotelo. Työn voi tehdä myös talvisaikaan.Paras keino varmistaa oma ja muiden pihalla liikkuvien turvallisuus on asennuttaa sähköistyksen ammattilaisella auton lämmitykseen tarkoitettu, maadoituksin ja ajastimin varustettu pistorasiakotelo. Työn voi tehdä myös talvisaikaan.

"Muutkin pihan ulkojatkojohdot tulee aina käytön jälkeen irrottaa pistorasiasta. Normaalikäytössä ja olosuhteissa vaara on pieni, mutta loskakeli ja mahdolliset vialliset johdot ovat tekevät ne erityisen vaarallisiksi."

Jenna Kauppila, tekninen asiantuntija, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL

Toimivuus ja turvallisuus on helppo varmistaa kutsumalla paikalle ammattitaitoinen sähkömies. Lisätietoa sähköistyksestä ja lähialueen koulutetuista sähköalan ammattilaisista löytyy osoitteesta www.löydäsähkömies.fi

Katso alta miten auton lämmitystä ei kannata järjestää ja miten asia kannattaisi korjata:

Video kuulu lyhyiden tietoiskumaisten ajankohtaisvideoiden sarjaan, jonka julkaisija on riippumaton ja maksuton Löydä sähkömies -palvelu.
 
Julkaistu
7.12.2020