Puuroja moneen makuun

Uusi vuosi ja uudet kujeet! Moni teki varmasti taas jokavuotisen lupauksensa uudesta arjesta, kevyemmästä ruokavaliosta ja tavoitteesta nauttia elämästä pienin lisämaustein. Mitäpä jos aloittaisimmekin pienellä muutoksella ja kokeilisimme uudenlaisia puuroja?

Hienostunut puuro Kaura-härkäpapurouheesta_0

Appelsiininen kuitukaurapuuro

Kokonaisvalmistumisaika: 5 min (sis. valmistelun), riittää noin 4:lle

Puuropäivä olisi monesti paikallaan, mutta millaista puuroa sitä tekisi? Vaihtelua saa mm. käyttämällä eri viljoista tehtyjä hiutaleita ja suurimoita. Rasvaton maito ja marjat tai hedelmät tuovat monipuolisuutta puuropäivään.

Tiesitkö?
Appelsiinimehuun tehtyyn puuroon on käytetty kuitupitoisia pikahiutaleita eli hiutaleissa on lisänä höyrytettyä kauralesettä (leseet ovat tällöin pehmeitä vatsalle).

Mitä tarvitset?
½ l vettä
½ l appelsiinituoremehua
5‒6 dl Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
¾ dl sokeria
½ tl suolaa
2 banaania
1141642329_appelsiinipuuro

Valmistusohje:

Kuumenna neste kiehuvaksi. Lisää hiutaleet, pieniksi pilkotut banaanit, sokeri ja suola. Keitä hetki (n. 1-2 min) välillä sekoittaen. Anna hautua kannen alla. Hyvää kylmänä tai kuumana.


Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Vai pidätkö enemmän mustikoista?

Mustikkatuorepuuro

Kokonaisvalmistumisaika: 8 t 5 min, josta valmisteluaika 5 min (1:lle)

Mitä tarvitset?
2 dl (laktoositonta) piimää
4 rkl Myllyn Paras Neljän Viljan Pikahiutaleita
1 rkl Myllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta
2 rkl auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä

Lisäksi:
2 dl mustikoita
sokeria

1187088859_mustikka_tuorepuuro

Valmistusohje:

Sekoita kaikki aineet keskenään illalla ja nosta jääkaappiin turpoamaan. Jos tuorepuuro on aamulla liian paksua, lisää joukkoon vähän maitoa tai piimää. Lisää mustikat ennen nauttimista.


Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Tutustu myös muihin resepteihin, herkkuja riittää!

Puuroja moneen makuun

Ja ei kun herkuttelemaan....

Puutarha.net_MyllynParas_940x250
 
Julkaistu
4.1.2021