• Etusivu
  • Varusteet

Maaseutuyrittäjällä työvaatteiden pitää olla hengittävät, mutta vedenpitävät

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö IKH
Päivitetty 16.02.2024
IKH ja Sievin käyttäjäkokemuskamppis

Työvaatetesti / Testaaja 2 / Jari Yli-Hukka / raportti 1

Olen maaseutuyrittäjä ja työssäni olosuhteet ja työympäristö vaihtelevat betonilattialta suohon, kuumasta kylmään, säästä ja kellonajasta riippumatta. Päivään mahtuu kaikkea ja kamppeiden on pysyttävä menossa mukana. Työvaatteet pitää mukautua matkaan, olla lämpimät, mutta hengittävät, ei saisi heti kastua ja niiden pitää näkyä, turvallisen työskentelyn kannalta. Jos kunnon vaatteet ja kengät tekisivät haastavasta päivästä siedettävän, se olisi jo paljon se.

Työvaatteiden käyttökohteet ja vaatimukset

Käytän testin tullutta työvaatetusta ja jalkineita vaihtelevissa tehtävissä ja ympäristössä. Työhöni kuuluu muun muassa työkonehuoltoa, koneurakoinnin eri tehtäviä, kiinteistöhuoltoa ja korjausrakennusta ulkona.

Työvaatteilta vaaditaan ensinnäkin suojausluokat täyttävää näkyvyyttä sekä tuulen- ja sateenpitävyyttä. Lämpötilat vaihtelevat suurestikin ulkotilojen ja työkoneiden ohjaamon välillä, joten se antaa omat haasteensa.

Jalkineet tulee olla pohjamateriaalin osalta pitävät, kärkivahvistetut, naulaanastumissuojattu ja öljyjen kestävät sekä lämpimät ja kosteuden ulkopuolella pitävät.

Toimivat työvaatteet ja jalkineet eivät hankaa, kiristä eikä roiku päällä. Vaatteista pitää löytyä riittävästi taskuja ja ne on helppo pukea.

Itse työvaatteet testissä

Nyt testissä olevat Patronin talvityövaatteet ei oikein lyhyellä testillä, mitä on päässyt tekemään, osoita ainakaan takin osalta mitenkään erinomaisuuttaan, miinuksena kova peltinen päällysmateriaali. Pitää kyllä kosteuden ulkona, mutta muuten ei tunnu mukavalta. Takki on jäykähkö.

Testissä oleva talvityötakki >>

202012_67821.jpg
Info

Info

IKH kommentoi: Sadetta pitävä kalvo ja kulutusta kestävä materiaali jäykistävät päällikangasta aina jonkin verran. Pehmeämmät materiaalit ovat käytössä miellyttävämpiä, mutta niiden käyttöikä on lyhyempi. Jos tärkeimpänä ominaisuutena näkyvyyden lisäksi on käyttömukavuus, suosittelemme valitsemaan takiksi Patron Gavin pilottitakin (tuotenroPAT505K). Tämän mallin materiaali on miellyttävän tuntuinen, ohuempi ja pehmeämpi. Pilottitakki pitää myös tuulta ja kevyttä sadetta.

Talvityöhousut ovat samanoloiset. Housut eivät kuitenkaan ole liian paksut. Niissä ei tule niin sanottua "michelinukko" oloa ja voi käyttää ohuen alusvaatetuksen kanssa jo leudommilla ilmoilla.

Henkselit ovat riittävän leveät. Ne eivät paina ja niistä löytyy kunnolla säätövaraa.

Työhousut on helpot käyttää ja pukea, huomattavasti paremmat kuin takki.

Testissä olevat talvityöhousut >>

Lunta vielä odotellessa, niin tietäisi tarttuuko lumi lahkeisiin ja hiostaako ulkona työvaatteiden osalta. Testi kuitenkin menossa ja kelit ovat täällä rannikolla kosteat ja purevan tuulen ansiosta aika vilpoiset, eli testataan ja katsotaan miten ne toimivat.

Sievin jalkineet eivät petä. Istuu tukevasti jalkaan, sopiva lesti ja varten pituus. Kengät ovat pitävät ja pohja puhdistuu helpohkosti.

Testissä olevat työkengät >>

IKH
Varusteet
työvaatteet
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20223_77567.jpg
Työvaatteet parantavat myös työn tehokkuutta ja turvallisuutta
Laadukkaat ja toimivat työvaatteet ovat tärkeässä roolissa työmailla, sillä mukavuuden lisäksi ne parantavat työn tehokkuutta ja turvallisuutta - tarvitset vaatteita sitten kotona nikkaroidessa tai työmaakäyttöön.
20211_68140.jpg
Miten työvaatteet pärjäävät kylmän tuulen ja pakkasen kanssa?
Työvaatetesti / Testaaja 3 / Jaakko Örn / raportti 2
20211_68101.jpg
Työvaatteet pääsivät kunnon testiin haastavissa sääoloissa
Työvaatetesti / Testaaja 1 / Petra Vesterinen / raportti 2
työvaate ja työkenkä testaaja linda seisoo kerrostalotyömaan katolla
Miten työvaatteet pärjäsivät kerrostalotyömaalla Espoossa?
Toimin työnjohtajana kerrostalohankkeessa Espoon Tapiolassa. Vastuualueeni työnjohtajana ovat kahden tornitalon vesikatot, niiden julkisivut sekä pihatyöt kattopuutarhan sekä pihakansien osalta. Työskentelen päivittäin ulkona hyvin haastavissa ja vaihtelevissa sääolosuhteissa. Rakenteilla olevien talojen sisätiloissa, kattojen ja työmaatoimiston väliä tulee käveltyä niin paljon, että askelia tulee helposti päivittäin yli 10 000.Tontti, johon nämä kaksi 12-kerroksista tornia ja välisiipi rakentuu, sijaitsee myös meren rannalla, joten voimakas tuuli ja sade tuottavat lisähaasteita sääolosuhteisiin. Näistä syistä vaatetukselta ja jalkineilta vaaditaan työssäni monia eri ominaisuuksia.
Rakennusammattilainen ragnar estam testasi patronin ja sievin työvaatteita ja kenkiä. kuvassa ragnar heittää rakennusjätettä lavalle työmaalla
Miten Patron-työvaatteet ja Sievi-työkengät pärjäsivät testissä työmaalla?
Olen 40-vuotias rakennusalan ammattilainen, joka toimii laajassa mittakaavassa, mukaan lukien myös pienimuotoiset kiinteistönhoito- sekä kunnossapidon työt. Työni on hyvin monipuolista ja vaihtelevaa: katoilla, montunpohjalla, sisätiloissa ja ulkona. Teen aliurakointia isommille rakennusyrityksille sekä tietenkin omia projekteja huoneistoremonteista pieniin uudisrakennusprojekteihin. Ja tietenkin kaikkea siltä väliltä.
Rakentaja kantaa betonisirkkeliä ja rakentajalla on huomioväriset työvaatteet päällä
Kuulonaleneman riskit työssäsi – Milloin melu muuttuu vaaralliseksi ja miten voit suojautua?
Kuulonalenema, joka johtuu melusta, on yleinen ammattitauti maailmassa. Jokapäiväisessä työssä altistuminen korkeille melutasoille voi aiheuttaa pysyviä vaurioita kuulollesi. Onneksi kuulonalenemaa on kuitenkin helppo ehkäistä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton