• Etusivu
  • Varusteet

Kestävätkö työvaatteet puutavara-auton kuskin kyydissä?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö IKH
Päivitetty 07.12.2020
202012_67805.jpg

Työvaatetesti / Testaaja 1 / Petra Vesterinen / raportti 1

Työssäni liikun joka ikisessä mahdollisessa ja mahdottomassa säässä. Ei paljon myrskyt, mutapaini, helteet tai pakkaset heilauta. Tykkään, kun vaatteet istuvat hyvin päällä, joustavat ja ovat vielä hyvännäköiset. Työvaatteet joutuvat kovaan käyttöön ja odotan niiltä kestävyyttä ja helppohoitoisuutta sekä helppoa saatavuutta myymälöistä paikanpäältä tai verkkokaupasta.

Työtehtäväni ja työskentelyolosuhteet

Ajan puutavara-autoa ja tässä työssä on sekä vaatteet että kengät kovalla koetuksella. Työtä tehdään vaativissa ja vaihtelevissa olosuhteissa mm. kylmyys, pimeys, sateet, hankalat työasennot, lika ja liukkaat pinnat asettavat kovat vaatimukset vaatteille ja kengille.

Mainittakoon että itselleni on haastavaa löytää oikean kokoisia työvaatteita koska olen lyhyehkö ja mukavuudenhaluinen.

Työvaatteiden ja kenkien vaikutus työn sujuvuuteen. Yksinkertaisesti, työnteko on hankalaa, mikäli vaatteet tai kengät eivät sovellu tehtävään työhön.

Kengillä ja vaatteilla on uskomaton vaikutus työpäivään, päivä on pilalla, jos joudut aamulla kiskomaan työhön epäsopivat vaatteet päälle, eihän linnan juhlissakaan ole mukavaa olla väärin pukeutuneena.

Talvitakki Patron Adamiitti

Itselleni takissa on tärkeää istuvuus, hyvä huppu, hihapituus, helman malli ja mitta, puettavuus, vedenpitävyys, näkyvyys, ulkonäkö, liikkuvuus, kestävyys ja likaa hylkivä materiaali.

Oikean koon löytyminen oli helppoa, hihapituus täydellinen, on turvallisuuden ja työnsujuvuuden kannalta tärkeä, etteivät hihat ole liian pitkät. Tarrat hihansuissa on kestävät ja niillä saa hyvin säädettyä hihaa. Pehmeä resori hihan sisällä lisäisi mukavuutta. Kaulus nousee tarpeeksi ylös. Takki ei myöskään ole liian painava.

Pyöristetty pitkä helma on erittäin hyvä, kun usein joutuu kyykkimään ja ryömimään. Pituus helmassa on ok, ei tarvitse olla yhtään pidempi. Vetoketju vaikuttaa kestävältä ja toimii helposti. Harvemmin tulee avattua vetskaria alhaalta ylöspäin. Vetimet ovat riittävän isot vetoketjuissa.

Henkilökortille varattu tasku on tärkeä, takin taskuissa tulee harvoin pidettyä mitään. Huppu on tarpeeksi iso, saa vedettyä kypäränkin päälle, käytän huppua paljon, niin itse en näe tärkeänä sitä, että saako sen irti. Kiristysnyöri hupussa toimii hyvin.

Materiaali pitää hyvin kylmää, vettä ja tuulta. Näille miedoille pakkasille ei alle tarvitse pukea kuin t-paidan. Hengittävyys ei ole niin tärkeää. Materiaali ei ole liian kahisevaa ja jäykkää. Itselleni kankaan äänekkyydellä ei ole merkitystä, pönäkkä jäykkyys häiritsisi kyllä. Kangas vaikuttaa kestävältä.

Pidän siitä, että takki on kauniin ja asiallisen näköinen ja heijastimien määrä ja sijainti on ok. Hyvä näkyvyys tiellä ja puutavaran toimituskohteissa on äärimmäisen tärkeä. Nepparit pysyvät jämäkästi kiinni ja ne saa myös mukavasti auki, helman säätö neppareilla on suunniteltu hyvin, pysyy valitussa kohdassa ja kolme eri vaihtoehtoa on riittävä.

Testissä oleva talvityötakki >>

Takin hinta-laatusuhde yllättää positiivisesti. 40 asteen pesu on riittänyt toistaiseksi puhdistamaan takin.
Takin hinta-laatusuhde yllättää positiivisesti. 40 asteen pesu on riittänyt toistaiseksi puhdistamaan takin.

Talvihousut Patron Ametisti

Talvihousut henkseleillä ovat yksi maailman parhaista tuotteista, ja housujen käyttöaika alkaa huomattavasti aikaisemmin syksyllä kuin takin. Tärkeitä ominaisuuksia housuissa on lahkeen mitta, tarpeeksi ylös aukeavat vetoketjut lahkeissa, korkea selkäosa, näkyvyys, ulkonäkö, vedenpitävyys, taskut, kestävyys, likaa hylkivä materiaali, puettavuus.

Kokojen mitoitus on hyvä. Sopiva lahkeenmitta on tärkeä turvallisuuden ja mukavuuden kannalta. Talvihousuille on todellakin käyttöä, ovat ehdottomasti tärkeä vaatekappale omassa työssäni. Käyttöaika alkaa, kun syyssateet alkavat ja lisään sitten pakkasien mukaan vaatetta alle.

Korotettu selkäosa on tärkeä ja hyvä ominaisuus kun joutuu kiipeilemään, ryömimään ja jos ei ole takki päällä, kun esim. heittelen kuormaliinoja niin pysyy selkä lämpimänä. Nämä pysyvät paremmin päällä kuin vyötärömalliset ja itse tykkään että ovat muutenkin mukavammat.

Henkseleissä on tarpeeksi säätövaraa ja tarrat ovat pitävät. Henkselit olisi myös helppo irrottaa, näissä housuissa en käytä vyötä. Pitkät vetoketjut lahkeissa on hyvät, jos autossa tulee kuuma, niin avaan vetskarit, kenkiä pukiessa on myös näppärä toiminto. Polvisuojat on helppo sujauttaa paikoilleen ja osuu loistavasti kohdalleen.

Nämä housut ovat aivan parhaat, soveltuvat täydellisesti vaativiin hommiin ulkona, ovat mukavat ajaessa ja erittäin hyvännäköiset. Nämä kun kiskaisee aamulla jalkaan, niin näissä viihtyykin sitten siihen iltayöhön asti. Heijastimet lahkeissa ovat riittävät.

Pitävät hyvin vettä ja tuulta, hengittävät tarpeeksi. Näillä keleillä ei alle tarvitse mitään pitkiksiä. Vetoketjut tuntuvat kestäviltä ja ovat helppokäyttöiset.

Reisitaskuissa säilytän puhelimen ja paljon muutakin. isompi reisitasku on sopivan iso. Puhelintasku on ehkä aavistuksen kapea, mutta tarpeeksi syvä. Toisessakin lahkeessa voisi olla tasku ja vaikka läpällinen ylhäältäpäin aukeava, kun toisen reiden tasku on vetoketjullinen sivusta toimiva. Takataskuille ei ole itselläni käyttöä. Ylätaskut ovat hyvät. Hinnaltaankin vielä edulliset.

Testissä olevat talvityöhousut >>

Housujen materiaali on mukavaa, ei liian jäykkää ja housut eivät ole kömpelöt. Näissäkin 40 C pesu on vielä riittänyt.
Housujen materiaali on mukavaa, ei liian jäykkää ja housut eivät ole kömpelöt. Näissäkin 40 C pesu on vielä riittänyt.

Sievi Viper -turvakengät

Askelia tulee päivässä paljon ja pinnat ovat epätasaisia, liukkaita, vetisiä, mutaisia jne. On tärkeää, että kengät ovat pitävät, mukavat jalassa, varvassuojatut, helpot pukea ja riisua, vedenkestävät, sirot, kevyet, nilkkaa tukevat.

Nämä ovat tarpeeksi kevyet, ja mukavan pehmeät, vaikka ovat uudet, myös tarpeeksi sirot autoa ajaessa. Pohja on taipuisan tuntuinen ja ei ainakaan näillä pakkasilla ole kovettunut. Pitoa tuntuu riittävän hyvin.

Lesti on tarpeeksi leveä ja kantapäällekin on tilaa. Nilkan tuki on todella hyvä, jämäkkä mutta joustava, eikä hankaa. Jalat pysyvät virkeinä koko päivän, vaikka askelia kertyy. Kengillä on kevyt ja helppo kävellä, tuntuvat joustavilta.

Mudasta ja lätäköistä huolimatta vesi ei ole mennyt kengistä läpi. Kenkien puhdistaminen on ollut myös helppoa.
Mudasta ja lätäköistä huolimatta vesi ei ole mennyt kengistä läpi. Kenkien puhdistaminen on ollut myös helppoa.

Kiinnitysmekanismi on loistavan näppärä, arvostan toimivuutta ja nopeutta, jos kengät ovat oikein kuraiset, niin ajan sukkasillani, silloin korostuu mekanismin helppokäyttöisyys, kun kenkiä riisuu ja pukee monta kertaa päivässä. Useimmiten käytän teknisiä vaellussukkia ja myös ohuita villasukkia, näiden sukkien kanssa jalat ovat pysyneet kuivina.

Hinta-laatusuhde loistava, tuntuvat kestäviltä. Uskomattomissa mutakoissa ja lätäköissä olen joutunut rämpimään näillä, ja kertaakaan ei ole vielä vesi tullut materiaalista läpi. Arvostan myös sitä, että puhdistaminen on helppoa. Ulkonäöltään kengät ovat kauniit ja sirot. Tykkään todella paljon.

Testissä olevat työkengät >>

IKH
Varusteet
työvaatteet
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20223_77567.jpg
Työvaatteet parantavat myös työn tehokkuutta ja turvallisuutta
Laadukkaat ja toimivat työvaatteet ovat tärkeässä roolissa työmailla, sillä mukavuuden lisäksi ne parantavat työn tehokkuutta ja turvallisuutta - tarvitset vaatteita sitten kotona nikkaroidessa tai työmaakäyttöön.
20211_68140.jpg
Miten työvaatteet pärjäävät kylmän tuulen ja pakkasen kanssa?
Työvaatetesti / Testaaja 3 / Jaakko Örn / raportti 2
työvaate ja työkenkä testaaja linda seisoo kerrostalotyömaan katolla
Miten työvaatteet pärjäsivät kerrostalotyömaalla Espoossa?
Toimin työnjohtajana kerrostalohankkeessa Espoon Tapiolassa. Vastuualueeni työnjohtajana ovat kahden tornitalon vesikatot, niiden julkisivut sekä pihatyöt kattopuutarhan sekä pihakansien osalta. Työskentelen päivittäin ulkona hyvin haastavissa ja vaihtelevissa sääolosuhteissa. Rakenteilla olevien talojen sisätiloissa, kattojen ja työmaatoimiston väliä tulee käveltyä niin paljon, että askelia tulee helposti päivittäin yli 10 000.Tontti, johon nämä kaksi 12-kerroksista tornia ja välisiipi rakentuu, sijaitsee myös meren rannalla, joten voimakas tuuli ja sade tuottavat lisähaasteita sääolosuhteisiin. Näistä syistä vaatetukselta ja jalkineilta vaaditaan työssäni monia eri ominaisuuksia.
Rakennusammattilainen ragnar estam testasi patronin ja sievin työvaatteita ja kenkiä. kuvassa ragnar heittää rakennusjätettä lavalle työmaalla
Miten Patron-työvaatteet ja Sievi-työkengät pärjäsivät testissä työmaalla?
Olen 40-vuotias rakennusalan ammattilainen, joka toimii laajassa mittakaavassa, mukaan lukien myös pienimuotoiset kiinteistönhoito- sekä kunnossapidon työt. Työni on hyvin monipuolista ja vaihtelevaa: katoilla, montunpohjalla, sisätiloissa ja ulkona. Teen aliurakointia isommille rakennusyrityksille sekä tietenkin omia projekteja huoneistoremonteista pieniin uudisrakennusprojekteihin. Ja tietenkin kaikkea siltä väliltä.
Rakentaja kantaa betonisirkkeliä ja rakentajalla on huomioväriset työvaatteet päällä
Kuulonaleneman riskit työssäsi – Milloin melu muuttuu vaaralliseksi ja miten voit suojautua?
Kuulonalenema, joka johtuu melusta, on yleinen ammattitauti maailmassa. Jokapäiväisessä työssä altistuminen korkeille melutasoille voi aiheuttaa pysyviä vaurioita kuulollesi. Onneksi kuulonalenemaa on kuitenkin helppo ehkäistä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton