• Etusivu
  • Energia

Minkä hintaista on ledien johdollinen ja langaton älyohjaus?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lamppukauppa Led Store Oy
Päivitetty 03.03.2023
20229_79609.jpg

Led-valaisimia voidaan ohjata ja käyttää monella eri ohjaustavalla. Mutta mitä tämä kaikki maksaa? Esittelemme tässä artikkelissa hinnat tuotekokonaisuuksille, jossa on kuusi plafondia ja valaistuksen ohjaus.

Info

Info

Ohjauksessa on neljä eri vaihtoehtoa:

  1. yhden värilämpötilan valaisinryhmä ja johdollinen himmennys, 453 euroa

  2. värilämpötilasäädettävä valaisinryhmä ja johdollinen himmennys sekä värilämpötilan säätö, 575 euroa

  3. värilämpötilasäädettävä valaisinryhmä ja langaton himmennys ja värilämpötilansäätö, 579 euroa

  4. värilämpötilasäädettävä valaisinryhmä ja langaton älyohjaus Zigbee-tuotteilla, 698 euroa

Mallina on kuusi uppoasennettavaa led-plafondia 160 (12W, 24V) ja niiden ohjauksen järjestäminen. Kuusi Plafondi 160 valaisinta sopii hyvin esimerkiksi 12-16 m² kokoisen makuuhuoneen yleisvalaistukseen. Vaihtoehdossa yksi, eli yhden värilämpötilan vaihtoehdossa valon värisävy valitaan ostettaessa vaihtoehdosta, lämmin 3000K tai, neutraali 4000K.

Vaihtoehdoissa 2.-4. värilämpötilasäädettävissä valkoisen valon värilämpötila säätyy valaisimissa noin 2700K-5500K välillä eli lämpimän valkoisesta kylmän valkoiseen. Sekä tunnelmaa värilämpötilalla että kirkkautta voidaan molempia säätää näissä ohjausratkaisuissa portaattomasti.

Kuva 1. Värilämpötilasäädettävissä Plafondi 160 led-paneeleissa värilämpötilaskaala on 2700K–5500K. Esimerkkihintoihin on laskettu kuusi kappaletta Plafond 160 sekä ohjaus.
Kuva 1. Värilämpötilasäädettävissä Plafondi 160 led-paneeleissa värilämpötilaskaala on 2700K–5500K. Esimerkkihintoihin on laskettu kuusi kappaletta Plafond 160 sekä ohjaus.

1. Led-plafondit ja johdollinen himmennys

Valaisimet uppoasennetaan välikattoon ja valaisinkohtaiset virtalähteet ketjutetaan verkkovirtakaapelilla. Yksi seinähimmennin Schneider EXXACT asennetaan ohjaamaan ryhmää. Myös muut led-valaisimille sopivat säätimet himmentävät hyvin LedPlafondi 160-paneelivalaisimiamme. Lisää tietoa LedStoren valaisimilla testatuista himmentimistä löydät Tietoa/Himmennys-kohdasta nettisivuiltamme. Tämän ratkaisun tuotteiden hinnaksi tulee 453 euroa.

202012_67776.jpg

2. Johdollinen ohjaus – valaisinten himmentäminen ja värilämpötilasäätö seinähimmentimellä

Langallinen ohjaus kuudelle plafondille muodostuu plafondien ja johdollisen himmentimen lisäksi yhdestä muuntajasta ja kolmijohtimisesta johtosarjasta, joka asennetaan himmentimen ja valaisimien väliin, jotta portaaton värilämpötilasäätö ja himmennys toimii. Kokonaisuuden hinta on 575 euroa. Hinta on 27 % korkeampi kuin yhden värilämpötilan (K) valaisimissa.

Kuva 2. Johdolliseen 24V seinähimmentimeen yhdistetään muuntajalta tuleva heikkovirta, ja himmentimestä lähtevät heikkovirtajohdot värilämpötilasäädettäville plafondeille.
Kuva 2. Johdolliseen 24V seinähimmentimeen yhdistetään muuntajalta tuleva heikkovirta, ja himmentimestä lähtevät heikkovirtajohdot värilämpötilasäädettäville plafondeille.

3. Langaton ohjaus – langaton himmennys ja värilämpötilan säätö

Langattomassa ohjausratkaisussa seinähimmennin ottaa yhteyden vastaanottimeen, joka on sisäänrakennettuna muuntajaan. Tämän ratkaisun tuotteiden hinta ei eroa paljon seinähimmentimellä säätyvästä ratkaisusta. Erona on vain käytännössä se, että säätimen voi sijoittaa vapaasti haluamaansa paikkaan, ja säätimiä voidaan helposti asentaa yhden ryhmän ohjaamiseksi useampia. Esimerkiksi suuren tilan eri sisäänkäynneille, tai rappusissa rappujen ylä- ja alapäähän.

Johtosarjaan kuuluu sekä muuntaja, langaton säädin että johtosarja värilämpötilasäädettäville plafondeille. Ohjaus toimii myös värilämpötilasäädettäville 24V spoteille ja paneeleille. Hintaa tälle vaihtoehdolle tulee 579 euroa. Vain neljä euroa enemmän kuin langalliselle ohjaukselle.

Kuva 3. Johtosarja, langattomaan ohjaukseen sopiva RF-muuntaja sekä langaton painike värilämpötilasäädettäville 24V paneeleille ja spoteille.
Kuva 3. Johtosarja, langattomaan ohjaukseen sopiva RF-muuntaja sekä langaton painike värilämpötilasäädettäville 24V paneeleille ja spoteille.

4. Langaton älyohjaus värilämpötilasäädettäville valaisimille Zigbee-yhteensopivilla tuotteilla

Langattomassa älyvalaistusohjauksessa LedStoren uutuutena ovat Zigbee-protokollan avulla toimivat valaisinmuuntajat, vastaanottimet ja langattomat valaisinohjaustuotteet, jolloin lähes kaikki valaisimet saadaan älyohjaukseen.

Zigbee-protokolla mahdollistaa monipuolisen kotiautomaatio-ohjauksen, ja hubin ja applikaation voi valita käytännössä monista ratkaisuista, kuten Philips Hue, Ikea Trådfri, Google Home, tai Samsung SmartThings.

Mobiiliohjauksen lisäksi on hyvä ottaa langalliset tai langattomat seinäkatkaisimet, jotta valojen käyttö ei jää kokonaan mobiililaitteen varaan. Tässä vaihtoehdossa hintaan on laskettu langaton seinähimmennin, joka ottaa yhteyden Zigbee-muuntajaan sisäänrakennettuun vastaanottimeen.

Tämän ratkaisun tuotteiden hinta eroaa +20 % edellä esiteltyyn langattomaan seinähimmentimellä säätyvään ratkaisuun verrattuna. Erona on se, että älyohjausta varten valitsemasi merkkinen Zigbee-hubi tai silta ja mobiiliapplikaatio ja Zigbee-muuntajat ja langattomat seinäpainikkeet löytyvät omasta kategoriastaan verkkokaupasta. Zigbee-tuotteet ovat langattoman RF-ohjauksen tuotteita noin 10 euroa kalliimpia / kpl.

Ohjaus toimii myös yhden värilämpötilan, värisäädettävälle Kameleontti RGBW- led-nauhoille, ja 24V spoteille ja paneeleille. Kun hubi on hankittu, niin siihen voidaan käytännössä yhdistää kaikki huoneiston valaisimet ja muut älylaitteet, jolloin hubin hinta per ohjattava ryhmä laskee. Hintaa tälle vaihtoehdolle tulee noin 690 euroa.

Pidätämme oikeudet hinnanmuutoksiin.

Info

Info

Tutustu LedStoren maailmaan

LedStoren palvelu- ja tuotekokonaisuudesta löydät kaiken kotien ja toimitilojen led-valaisuun. Kaikkiin tuotteisiin pääsee tutustumaan Lamppukauppa Led Storen myymälässä, jossa toimii myös valaistussuunnittelupalvelu ja mittatilauspalvelu LedPaja, josta myös asennukset. Myymälä-showroom palvelee kuluttaja- ja jälleenmyyjäasiakkaita Koivuhaassa osoitteessa Mesikukantie 16, 01300 Vantaa. Tiedusteluihin vastataan numerossa 045 251 4510 ja myynti@ledstore.fi.

Bloggaamme aktiivisesti ledeistä: LedStoren blogiin.

Löydät LedStoren sivuilta paljon kuvia led-valaistuksesta: Valo eri tiloissa.

Artikkelin kirjoittaja on valaistusbloggari Sanna Salmela, joka on kirjoittanut blogia LedStorella jo vuodesta 2016. Sannalla on markkinoinnin, myynnin ja viestinnän taustaa jo vuodesta 2006 lähtien. Hän rakastaa sitä, kuinka artikkeli kerrallaan LedStore pystyy jakamaan valaistusosaamistaan ja vinkkejään suuren yleisön tietoon. LedStore avaa valon maailmaa ja mahdollisuuksia.

Lue lisää Sannan artikkeleita LedStoren blogista

Sanna Salmela, LedStore
Sanna Salmela, LedStore

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lamppukauppa Led Store Oy
Energia
sisätilat
valaistus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202110_73054.jpg
Led-valaistusremontin toteutus ja hinta - näin teet kaarevat muodot kattoon
Led-nauhoissa on pitkään ollut tarjolla ainoastaan malleja, joita voi taivuttaa pyöreään muotoon vain kaarevaa muotoa pitkin, ei sivuttain. LedStoren uudella NEON led-nauhalla saadaan tehtyä monenlaisia muotoja myös suoralle pinnalle, kuten kattoon ja seinään. Tässä artikkelissa käydään läpi opit ja vinkit led NEON -nauhan asennuksesta ja muotojen tekemisestä kattoon.
20214_70040.jpg
Hyvälaatuinen valaistus korostaa tyylikkäitä materiaalivalintoja ja kalusteita
Uuden talon valaistus on toteutettu käyttämällä runsaasti epäsuoraa led-nauhavalaistusta. Hyvälaatuinen valaistus korostaa tyylikkäitä materiaalivalintoja ja kalusteita. LedStoren Janne Halttu suunnitteli valaistuksen LedStoren oman tuotemerkin tuotteilla asiakkaan kanssa niin, että eri tilojen toiminnallisuudet ja erilaiset valon tarpeet otettiin huomioon.Keittiöön suunniteltiin tasaista, hyvää työskentelyvaloa. Korkeassa olohuoneessa seinälle saatiin linjakasta valoa jakamaan tilaa. Kylpyhuoneissa led-nauhavalaistuksen ja spottivalaistuksen yhdistelmä sopii sekä tunnelmalliseen että kirkkaampaan valaistustarpeeseen. Omina tiloinaan otettiin myös huomioon makuuhuoneen, kuntosalin, kodinhoitohuoneen ja vaatehuoneen toiminnallisuudet ja tarpeet. Pihavalaistuksen toteutuksessa käytettiin hyväksi muurin pintaa sekä terassikansia.
201810_55008.jpg
Kuinka valita oikea valaistus ja värilämpötila?
Valon värilämpötila (CCT, eli correlated colour temperature) ilmoitetaan kelvineissä. Valon värilämpötila vaihtelee yksinkertaistettuna punaisen ja sinisen välillä, punaisen ollessa Kelvin-asteikon alapäässä (2000 K) ja sinisen sijoittuessa asteikon yläpäähän (12 000-18 000 K). On sanottu, että ihminen erottaa värilämpötiloja 2290-11000 K välillä. Luonnossa valon värilämpötila muuttuu jatkuvasti päivän aikana aamun lämpimänpunaisesta illan siniseen hetkeen. Valon värilämpötila kuvaa siis valon värin sävyä.
20211_68402.jpg
Ota nämä asiat huomioon valaistuksen suunnittelussa
Uudisrakennuksessa valaistussuunnittelu kannattaa ajoittaa ennen tai yhtäaikaisesti sähkösuunnittelun kanssa, jotta sähkönsyöttöpisteitä saadaan tarvittava määrä oikeisiin kohtiin. Remontoitavassa kohteessa, jossa sisäkatto ja sisäseinät uudistetaan, ollaan otollisessa tilanteessa myös valaistuksen kohentamisen kannalta. Tässä artikkelissa LedStoren Janne Halttu antaa vinkit valaistuksen suunnitteluun.
20077_5727.jpg
4 Huoltokirja
Mikä on huoltokirja?Huoltokirja on eräänlainen omistajan käsikirja, joka vuoden 2000 alusta asti on ollut pakollinen kaikissa uusissa asuinrakennuksissa. Huoltokirja on kiinteistön ylläpitoon liittyvä asiakirjakokonaisuus, johon kootaan kaikki tarvittavat tiedot kiinteistöstä ja sen hoidosta. Huoltokirjan avulla pystytään helpommin hallitsemaan kiinteistön elinkaarta.(ks. Koti-Optimi -huoltokirja)
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
TTS kouluttaa työturvallisuudessa
TTS järjestää muun muassa monipuolista rakentamiseen ja remontointiin liittyvää koulutusta. Tarjolla on kestoltaan lyhyempiä kursseja sekä pidempiä koulutuksia, jotka tähtäävät ammattitutkintoon. Ajankohtainen kurssi tällä hetkellä on esimerkiksi rakennusalapainotteinen työturvallisuuskorttikoulutus.Tutustu koulutuskalenteriin

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton