Minkä hintaista on ledien johdollinen ja langaton älyohjaus?

Led-valaisimia voidaan ohjata ja käyttää monella eri ohjaustavalla. Mutta mitä tämä kaikki maksaa? Esittelemme tässä artikkelissa hinnat tuotekokonaisuuksille, jossa on kuusi plafondia ja valaistuksen ohjaus.

Hmmm Janne - 1 p

Ohjauksessa on neljä eri vaihtoehtoa:

  1. yhden värilämpötilan valaisinryhmä ja johdollinen himmennys, 453 euroa

  2. värilämpötilasäädettävä valaisinryhmä ja johdollinen himmennys sekä värilämpötilan säätö, 575 euroa

  3. värilämpötilasäädettävä valaisinryhmä ja langaton himmennys ja värilämpötilansäätö, 579 euroa

  4. värilämpötilasäädettävä valaisinryhmä ja langaton älyohjaus Zigbee-tuotteilla, 698 euroa


Mallina on kuusi uppoasennettavaa led-plafondia 160 (12W, 24V) ja niiden ohjauksen järjestäminen. Kuusi Plafondi 160 valaisinta sopii hyvin esimerkiksi 12-16 m² kokoisen makuuhuoneen yleisvalaistukseen. Vaihtoehdossa yksi, eli yhden värilämpötilan vaihtoehdossa valon värisävy valitaan ostettaessa vaihtoehdosta, lämmin 3000K tai, neutraali 4000K.

Vaihtoehdoissa 2-4 värilämpötilasäädettävissä valkoisen valon värilämpötila säätyy valaisimissa noin 2700K-5500K välillä eli lämpimän valkoisesta kylmän valkoiseen. Sekä tunnelmaa värilämpötilalla että kirkkautta voidaan molempia säätää näissä ohjausratkaisuissa portaattomasti.

Kuva 1. Värilämpötilasäädettävissä Plafondi 160 led-paneeleissa värilämpötilaskaala on 2700K-5500K. Esimerkkihintoihin on laskettu kuusi kappaletta Plafond 160 sekä ohjaus.Kuva 1. Värilämpötilasäädettävissä Plafondi 160 led-paneeleissa värilämpötilaskaala on 2700K-5500K. Esimerkkihintoihin on laskettu kuusi kappaletta Plafond 160 sekä ohjaus.

1. Led-plafondit ja johdollinen himmennys

Valaisimet uppoasennetaan välikattoon ja valaisinkohtaiset virtalähteet ketjutetaan verkkovirtakaapelilla. Yksi seinähimmennin Schneider EXXACT asennetaan ohjaamaan ryhmää. Myös muut led-valaisimille sopivat säätimet himmentävät hyvin LedPlafondi 160-paneelivalaisimiamme. Lisää tietoa LedStoren valaisimilla testatuista himmentimistä löydät Himmennys-osiosta nettisivuiltamme. Tämän ratkaisun tuotteiden hinnaksi tulee 453 euroa.

plafondikollaasi 1 kappaleeseen

2. Johdollinen ohjaus - valaisinten himmentäminen ja värilämpötilasäätö seinähimmentimellä

Langallinen ohjaus kuudelle plafondille muodostuu plafondien ja seinähimmentimen lisäksi yhdestä muuntajasta ja kolmijohtimisesta johtosarjasta, joka asennetaan himmentimen ja valaisimien väliin, jotta portaaton värilämpötilasäätö ja himmennys toimii. Kokonaisuuden hinta on 575 euroa. Hinta on 27 % korkeampi kuin yhden värilämpötilan (K) valaisimissa.

Kuva 2. Johdolliseen 24V seinähimmentimeen yhdistetään muuntajalta tuleva heikkovirta, ja himmentimestä lähtevät heikkovirtajohdot värilämpötilasäädettäville plafondeille.Kuva 2. Johdolliseen 24V seinähimmentimeen yhdistetään muuntajalta tuleva heikkovirta, ja himmentimestä lähtevät heikkovirtajohdot värilämpötilasäädettäville plafondeille.

3. Langaton ohjaus - langaton himmennys ja värilämpötilan säätö

Langattomassa ohjausratkaisussa seinähimmennin ottaa yhteyden vastaanottimeen, joka on sisäänrakennettuna muuntajaan. Tämän ratkaisun tuotteiden hinta ei eroa paljon seinähimmentimellä säätyvästä ratkaisusta. Erona on vain käytännössä se, että säätimen voi sijoittaa vapaasti haluamaansa paikkaan, ja säätimiä voidaan helposti asentaa yhden ryhmän ohjaamiseksi useampia. Esimerkiksi suuren tilan eri sisäänkäynneille, tai rappusissa rappujen ylä- ja alapäähän.

Johtosarjaan kuuluu sekä muuntaja, langaton säädin että johtosarja värilämpötilasäädettäville plafondeille. Ohjaus toimii myös värilämpötilasäädettäville 24V spoteille ja paneeleille. Hintaa tälle vaihtoehdolle tulee 579 euroa. Vain neljä euroa enemmän kuin langalliselle ohjaukselle.

Kuva 3. Johtosarja, langattomaan ohjaukseen sopiva RF-muuntaja sekä langaton painike värilämpötilasäädettäville 24V paneeleille ja spoteille.Kuva 3. Johtosarja, langattomaan ohjaukseen sopiva RF-muuntaja sekä langaton painike värilämpötilasäädettäville 24V paneeleille ja spoteille.

4. Langaton älyohjaus värilämpötilasäädettäville valaisimille Zigbee-yhteensopivilla tuotteilla

Langattomassa älyohjausratkaisussa LedStoren uutuutena ovat Zigbee-protokollan avulla toimivat valaisinmuuntajat, vastaanottimet ja langattomat valaisinohjaustuotteet, jolloin lähes kaikki valaisimet saadaan älyohjaukseen. 

Zigbee-protokolla mahdollistaa monipuolisen kotiautomaatio-ohjauksen, ja hubin ja applikaation voi valita käytännössä monista ratkaisuista, kuten Philips Hue, Ikea Trådfri, Google Home, tai Samsung SmartThings.

Tarjolla on myös LedStoren Zigbee-hubi, ja siihen mobiililaitteella käytettävä Easy Home-applikaatio, joka löytyy sekä Androidille että iOSille.

Mobiiliohjauksen lisäksi on hyvä ottaa vähintään seinäkatkaisimet, jotta valojen käyttö ei jää kokonaan mobiililaitteen varaan. Tässä vaihtoehdossa hintaan on laskettu langaton seinähimmennin, joka ottaa yhteyden Zigbee-muuntajaan sisäänrakennettuun vastaanottimeen.

Kuva 4. Easy Home mobiiliapplikaatiolla saadaan ohjattua ja ohjelmoitua Zigbee-yhteensopivia valaisimia. Zigbee-muuntajat ja vastaanottimet mahdollistavat laajasti myös muiden markkinoilla olevien mobiiliratkaisuja, kuten Samsung SmartThings hubin ja applikaation käytön.Kuva 4. Easy Home mobiiliapplikaatiolla saadaan ohjattua ja ohjelmoitua Zigbee-yhteensopivia valaisimia. Zigbee-muuntajat ja vastaanottimet mahdollistavat laajasti myös muiden markkinoilla olevien mobiiliratkaisuja, kuten Samsung SmartThings hubin ja applikaation käytön.

Tämän ratkaisun tuotteiden hinta eroaa +20 % edellä esiteltyyn langattomaan seinähimmentimellä säätyvään ratkaisuun verrattuna. Erona on se, että älyohjausta varten tarvitaan Zigbee-hubi ja Zigbee-muuntajat ja langattomat seinäpainikkeet ovat langattoman RF-ohjauksen tuotteita noin 10 euroa kalliimpia / kpl. Easy Home mobiiliapplikaatio on maksuton. 

Ohjaus toimii myös yhden värilämpötilan, värisäädettävälle Kameleontti RGB- led-nauhoille, ja 24V spoteille ja paneeleille. Kun hubi on hankittu, niin siihen voidaan käytännössä yhdistää kaikki huoneiston valaisimet ja muut älylaitteet, jolloin hubin hinta per ohjattava ryhmä laskee. Hintaa tälle vaihtoehdolle tulee 698 euroa.

Zigbee hubi, jota myös bridgeksi, tai boksiksi kutsutaan ja Easy Home -applikaation kuvake. Applikaatio löytyy sovelluskaupoista Androidille ja iOS-käyttöjärjestelmälle.Zigbee hubi, jota myös bridgeksi, tai boksiksi kutsutaan ja Easy Home -applikaation kuvake. Applikaatio löytyy sovelluskaupoista Androidille ja iOS-käyttöjärjestelmälle.

LedStore auttaa mielellään valaisinten ja valaistuksen ohjaukseen liittyvissä kysymyksissä. Käännythän aina sähköalan ammattilaisen puoleen asennuksissa. LedStore pidättää oikeudet hinnanmuutoksiin.


Jäikö jokin askarruttamaan? Jätä yhteydenottopyyntö ja/tai tilaa esite.


 
Päivitetty
15.3.2021