Sähköauton lataus turvallisesti kotona

Sähköautoilun yleistyessä, myös latauslaitteiden tarve kasvaa niin kotona kuin taloyhtiöissäkin. Sähköautoja ja ladattavia hybridejä ladataan enimmäkseen öiseen aikaan ja turvallisinta lataaminen on siihen suunnitellulla laitteella - Ensto One sähköauton latauslaitteella lataat turvallisesti ja nukut yösi rauhassa.

Tukesin mukaan sähköautojen lataus on turvallisinta siihen suunnitellulla latauslaitteella. Sähköauton lataamiseen tarkoitettu latauslaite mahdollistaa nopean, tehokkaan ja turvallisen latauksen sekä samalla sähkönkulutuksen seurannan. Koteihin suositellaan asennettaviksi sähköautonlataukseen tarkoitettuja latauslaitteita, joissa sähköauton voi ladata 16 A tai 32 A –voimavirtaliitännöistä. Enston sähköauton latauslaitevalikoima on kasvanut tämän vuoden aikana, sisältäen kattavasti sähköauton latauslaitteet niin omakotitalojen kuin taloyhtiöidenkin tarpeisiin. Enston latauslaitteita yhdistää lataamisen mutkattomuus. Modernit ja kestävät latausratkaisut helpottavat asukkaiden arkea, tehden sähköauton latauksesta helppoa ja turvallista. Laitteiden helppokäyttöisyys perustuu kuitenkin jatkuvaan kehitystyöhön ja perusteelliseen testaukseen.
 

- Ladattavien autojen ja latauslaitteiden kehitys on nopeaa ja olemme aktiivisesti mukana tässä kehityksessä. Latauslaitteet ovat testattu standardien mukaisesti ja lisäksi testaamme laitteita monipuolisesti eri automallien kanssa taataksemme laitteiden toimivuuden ja turvallisuuden. Käytössämme on myös testikohteita erilaisissa ympäristöissä, myyntipäällikkö Margit Salminen Enstolta kertoo.

- Valikoimassa on luotettavat ja helppokäyttöiset latauslaitteet niin omakotitalojen kuin taloyhtiöidenkin tarpeisiin - helppokäyttöisillä sähköauton latauslaitteilla lataaminen onnistuu kaikilta.

Omakotitaloihin Ensto One Home

Omakotitaloihin suunnattu Ensto One Home saa erityistä kiitosta mukana tulevasta kiinteästä viiden metrin pituisesta Type 2 -latauskaapelista. Helppokäyttöinen Ensto One Home soveltuu kaikkien yleisimpien sähköautojen lataamiseen, kytke ja lataa -periaattella. Laitteen käyttöönotto vie vain muutaman minuutin Ensto Charger Control -mobiilisovelluksella, jota voi käyttää sekä laitteen asentaja että sähköautoilija. 

 • Mukana latauspistokkeen pidike latauskaapelin säilyttämiseen
 • Maksimi latausvirran rajoitus ja vaihto Ensto Charger Control
  -mobiilisovelluksesta (Bluetooth)
 • Käyttövirta säädettävissä mobiilisovelluksen avulla 6A-16A/32A
 • Latauksen aloitus/lopetus Ensto Charger Control -sovelluksesta, kun valittuna tunnistautumista vaativa lataustapa

Taloyhtiöille Ensto One

Ensto One on yhdessä älykkään ja helppokäyttöisen EV Manager -taustajärjestelmän kanssa on turvallinen kokonaisratkaisu taloyhtiöiden käyttöön. Ensto One sopii taloyhtiöille, joissa on useita sähköauton lataajia. Älykäs EV Manager on täysin yhteensopiva Enston sähköauton latauslaitteiden kanssa. Älykkäällä lataamisella tarkoitetaan mm. sitä, että latauslaitteen käyttäjä voidaan tunnistaa, ja että latauslaite on yhteydessä pilvipalveluun sekä osana dynaamista kuormanhallintaa.

- Taustajärjestelmä EV Manager on luotettava ja turvallinen tämän päivän ratkaisu pilvipalvelulla, joka vastaa myös tulevaisuuden tarpeisiin. Säännölliset päivitykset parantavat laitteen toimintaa ja tekevät siitä entistäkin turvallisemman, Salminen toteaa.

Valitse taloyhtiön tarpeisiin sopivimmat ominaisuudet monipuolisesta Ensto One valikoimasta:
 

 • Type 2 -pistorasia, kiinteä Type 2 -latauskaapeli tai ylimääräinen suko-pistorasia
 • 3.6kW (16A) tai 7.4kW (32A)
 • Sisäänrakennettuna DC-vuotovirran valvonta (RDC-DD, 6mA), Type A yhdistelmäsuoja (RCBO, 30mA) ja MID-energiamittari
 • Asentajalle latausvirran säätäminen Bluetooth mobiilisovelluksen avulla 6A-16A/32A.

Latauslaitteen käyttäjälle lataaminen on erittäin helppoa ja turvallista. Lataaminen aloitetaan tunnistautumalla, jonka jälkeen latauspistoke kiinnitetään autoon ja lataus alkaa. Ensto One yhdessä EV Managerin kanssa takaavat sujuvan kuormanhallinnan sekä käyttäjien hallinnan ja lataamisen kustannukset kohdistuvat suoraan käyttäjälle.

 • Katso yhdellä silmäyksellä latauslaitteiden tila ja kulutus
 • Lisää ja hallinnoi uusia latauslaitteita ja -käyttäjiä helposti ja tehokkaasti
 • Latauslaitteen MID-mittari mahdollistaa laskutuksen kulutuksen mukaan
 • Käyttäjäkohtaiset kulutusraportit ja pdf-laskut suoraan latauskäyttäjälle
 • Valmius käyttäjän RFID-tunnistautumiseen


Tutustu Ensto One ja Ensto One Home

Valtuutetulta jälleenmyyjältä turvallinen sähköauton latausratkaisu

Enston valtuuttamat jälleenmyyjät ovat sähköalan huippuammattilaisia, jotka on koulutettu ja sertifioitu taloyhtiöille sekä omakotitaloille suunnattuihin Enston sähköauton latausratkaisuihin. Sähköalan ammattilainen on kumppani koko sähköauton latausratkaisun elinkaaren ajan, tarvekartoituksesta asennukseen ja latausinfran laajentamiseen saakka. Sähköauton latausratkaisut siis saman katon alta avaimet käteen -periaatteella.

Lataa sähköautosi turvallisesti -
tutustu valtuutettuihin jälleenmyyjiin

 
Julkaistu
7.12.2020