Kodin sisäilma kuntoon- Näin parannat kodin ilmanvaihtoa

Tuntuuko kodin sisäilma tunkkaiselta? Tunkkainen sisäilma ei ole talon ominaisuus, johon pitäisi tyytyä. Sen sijaan pienelläkin vaivalla kodin sisäilmaa voi parantaa merkittävästi. Tämä onnistuu esimerkiksi korvaus- eli tuloilmaventtiilien avulla. Niiden kautta rakennukseen virtaa raikasta ilmaa.

IMG_4546_muokk_rgb_2-web_inkku

Näin saat raikasta sisäilmaa kotiin

Joissain rakennuksissa korvausilmaventtiilit on tukittu vedon vähentämiseksi. Yksinkertaisimmillaan kodin sisäilma parantuu, kun tukitut venttiilit avataan. Venttiilien suodattimet pitää myös muistaa vaihtaa säännöllisesti.

Rakennuksen korvausilmaventtiilit voivat myös puuttua kokonaan, tai niitä on liian vähän. Yleisohje on, että rakennukseen tarvitaan yksi korvausilmaventtiili 20 neliömetriä kohden. Jos venttiileitä ei ole, asuntoon ei virtaa riittävästi raikasta ilmaa, tai ilma voi tulla rakenteiden vuotojen kautta. Korvausilmaventtiilien tarve on kuitenkin tapauskohtaista, ja lvi-asiantuntija tekee päätökset kohteen mukaan. Yksi keino sisäilman parantamiseen onkin korvausilmaventtiilien määrän lisääminen.

Tyylikäs korvausilmaventtiili, joka ehkäisee vedon tunnetta

VILPE Wive -korvausilmaventtiili tuo raikasta ilmaa kohteeseen ilman haitallista vedon tunnetta. Tuote kohdistaa ilmavirran huoneen yläosaan, missä se sekoittuu lämpimän huoneilman kanssa ja ehkäisee vedontunnetta.

Modernin venttiilin ulkonäkö on helposti muokattavissa kohteen ja asiakkaan toiveiden mukaisesti. VILPE Wiven voi tapetoida tai maalata seinään sopivaksi tai jättää sellaisenaan näkyville – lopputulos on joka tapauksessa tyylikäs. Venttiili on helppo asentaa eikä se vaadi ylimääräisiä säätöjä.
 

Kuvien tapetti: Boråstapeter Nocturne 6331. Venttiilin kannen maali: Tikkurila V490Kuvien tapetti: Boråstapeter Nocturne 6331. Venttiilin kannen maali: Tikkurila V490

Poistoilmanvaihto kuntoon

Riittävän korvausilman lisäksi käytetyn, likaisen sisäilman pitää poistua asunnosta ulos esimerkiksi poistoputken tai huippuimurin kautta. VILPE FLOW-huippuimurin ja automaattisen ohjausjärjestelmän ECo Ideal Wirelessin avulla kodin ilmanvaihdon saa päivitettyä automaattiseksi ja energiatehokkaaksi.

Järjestelmä tunnistaa automaattisesti, kun esimerkiksi kylpyhuoneessa on enemmän kosteutta.Järjestelmä tunnistaa automaattisesti, kun esimerkiksi kylpyhuoneessa on enemmän kosteutta.
  1. Kosteus- tai hiilidioksidianturi havaitsee, että ilmanvaihtoa on tehostettava (esimerkiksi suihkun jälkeen tai kun kotona on paljon vieraita).
  2. Anturin havainto välittyy ohjausyksikön kautta VILPE FLOW -huippuimuriin katolla.
  3. Huippuimuri katolla alkaa toimia tehokkaammin, jotta ns. likainen, käytetty sisäilma saadaan poistettua pois asunnosta. Automatiikan ansiosta sinun ei tarvitse itse säätää ilmanvaihtoa arjen kiireissä.

Tuotteet löydät Rakentaja.fi Verkkokaupasta

VILPE-korvausilmaventtiilit

VILPE-huippuimurit

 
Julkaistu
16.11.2020