Löydä paikka etätyöläisen kotitoimistolle
– Pienen tilan ja avonaisen konseptin ongelmat

Viime vuosien trendikkäät avonaiset tilaratkaisut ja väliseinien kaatamisinto ovat tehneet kodeistamme huomattavan epäkäytännöllisiä etätyöläisten käyttöön. Avonaiset konseptit tuovat sisustukseen avaruutta ja ilmaa, mutta vievät mahdollisuuden omaan tilaan ja työskentelyrauhaan. Mutta kun kerran olet päässyt eroon väliseinistä ja olet tyytyväinen saavutettuun ratkaisuun, et varmaankaan halua rakentaa pysyviä seinä pienellä oviaukolla taas takaisin, ja menettää sitä ihanaa tilan tuntua, jonka saavutit.

kulmaovi-jattää-tilan-avoimeksi-750x422

Työpisteen sijoittaminen olohuoneeseen ei varmasti ole ideaalisin tilanne. Lapset, koirat, kissat ja puoliso häiritsevät keskittymistä ja kodin viihdekeskus houkuttelee pitämään pidempiä taukoja kuin olit ajatellut. Rauhallinen työtila onkin varmasti vaikeimpia saavutettavia mietittäessä kotitoimiston paikkaa ja rakennetta. Omaa tilaa voidaan luoda esimerkiksi sijoittelemalla huonekaluja niin, että saat luotua ympärillesi seinät, mutta oman rauhan saamiseksi tämä konsti ei toimi.

Toinen ongelmia aiheuttava tilanne kotitoimiston sijoittelulle, liian avoimen tilan lisäksi, on hyvin pieni huoneisto ja vähäiset neliöt. Pieneen tilaan väliseinien rakentaminen tuntuu suorastaan katastrofilta. Tilan pienentäminen ja sokkeloiseksi tekeminen ei palvele näitäkään asumistyyppejä. Etenkin pienissä yksiöissä on tärkeää saada kodin kaikki neliöt tehokkaaseen hyötykäyttöön.

VINKKI! Pienissä tiloissa ota kotitoimistokäyttöön kaikkein vähiten käytössä ollut tila.

Tee kotitoimisto vähäiselle käytölle jääneeseen nurkkaukseen, vaikka liukuoviratkaisua hyväksi käyttäen.Tee kotitoimisto vähäiselle käytölle jääneeseen nurkkaukseen, vaikka liukuoviratkaisua hyväksi käyttäen.

Mieti ensin paikka toimistolle

Kotitoimisto ei sinänsä tarvitse kovin paljon tilaa – vain parikin neliötä riittää. Tärkeää olisi pysytä erottamaan työ ja vapaa-aika toisistaan. Helposti kun käy niin, ettet huomaa lopettaa töitäsi ajoissa tai työkoneen näyttö, työpostit ja paperipinot pyörivät koko ajan silmissä. Rentoutumisesta kotona töiden jälkeen ei voi kuin unelmoida.

VINKKI! Maksimoi toimistosi säilytystilat siirrettävillä laatikostoilla, joissa on pyörät alla. Näin saat raivattua helposti lisätilaa tarvittaessa.

Kotitoimisto on helppo rakentaa ja vaatii yllättävän vähän tilaa, kun se on suunniteltu hyvin.Kotitoimisto on helppo rakentaa ja vaatii yllättävän vähän tilaa, kun se on suunniteltu hyvin.

Tässä muutama vinkki kotitoimiston sijoituspaikkaa miettivälle:

  • portaikon aula yläkerrassa
  • käyttämätön tila portaiden alla
  • raivaa vaatekomerosta alue itsellesi
  • piilota työpaikkasi kaappiin
  • onko eteisessä tai aulassa ylimääräistä tilaa?
  • miltä näyttää kellarissa tai vintillä?
  • erota suuresta huoneesta pieni nurkkaus liukuovilla

Paikat, joissa yleensä rentoudut kotona töiden jälkeen, eivät ole parhaita mahdollisia avokonttorin paikkoja. Parempi itsellesi, jos saisit piilotettua työpöytäsi töiden jälkeen pois silmistä. Tähän tarjoavat mahdollisuuden muun muassa erilaiset komero ja liukuoviratkaisut.

Liukuovinurkkaus – tilaihme

Havainnekuva kertoo, miten pieneen yksiöön saa pienellä vaivalla ja Liune-kulmaliukuoviratkaisulla erotettua helposti kokonaisen erillisen huoneen. Tilaa voi käyttää työ- ja/tai makuuhuoneena, menettämättä kuitenkaan asunnon valoisuutta ja avaruutta. Samalla menetelmällä teet avonaisiin ja ovettomiin pohjaratkaisuihin itsellesi rauhallisen ja ääntä eristävän työhuoneen. Kulmaliukuoviratkaisulla pystytään helposti ratkaisemaan rauhallisen kotitoimiston paikka. 

Vaihtamalla kaikki perinteiset ovet liukuoviin saadaan asuntoon vielä enemmän järkeviä tilaratkaisuja ja vapaata seinätilaa.Vaihtamalla kaikki perinteiset ovet liukuoviin saadaan asuntoon vielä enemmän järkeviä tilaratkaisuja ja vapaata seinätilaa.

Liune-liukuoviratkaisuiden erikoisuutena on niiden muuntojoustavuus. Ovielementti sisältää aina myös palan väliseinärunkoa, joten säästyt erillisen rungon kasaamiselta, kun olet rakentamassa esimerkiksi pientä kotitoimistopistettä. Pariovellisella kulmaoviratkaisulla saadaan pienestäkin tilasta erotettua erillinen työhuone. Ovet avaamalla, tila on taas kuitenkin yhtenäinen ja avara. Liune Door -kulmaratkaisu on testatusti toimiva kokonaisuus ja teknisesti helppo toteuttaa.

liune-kulmaliukuoviratkaisu-750x422
liune-kulmaliukuovi-750x422

Meluton ja rauhallinen kotitoimisto

Tutkittua tietoa on, että huono akustiikka ja taustamelu vähentävät työn tuottavuutta ja työntekijän suorituskykyä. Melutaso vaikuttaa negatiivisesti keskittymiskykyyn ja jopa muistiin. Melukuorma aiheuttaa stressiä, joka taas kuormittaa, vähentää iloa työskennellä ja lisää sairauspoissaoloja.

Kun kaipaat rauhaa ja yksityisyyttä, sulje ovi. Liune -liukuovien äänieristävyys on aivan omaa luokkaansa ja ovet liukuvat pehmeästi, eivätkä paiskaudu tai pidä ääntä sulkeutuessaan. Teräsrungon sisään liukuvalla väliovella on yllättävän tehokas äänieristys. Esimerkiksi Liunen Taika (LD3) eristää tutkitusti äänet jopa 30 % paremmin kuin perinteiset kääntyvät kenno-ovet. Seinän päällä liukuvilla ladonovilla on lähinnä koristeellinen arvo. Ne eivät eristä ääntä laisinkaan.

Tyytyväinen Antti Pihlström valitsi Liunen liukuovet omaan kotiinsa. Antti esittelee Liune liukuoven teräsrakennetta ja asentamisen helppoutta.Tyytyväinen Antti Pihlström valitsi Liunen liukuovet omaan kotiinsa. Antti esittelee Liune liukuoven teräsrakennetta ja asentamisen helppoutta.

Liune uudisrakentamiseen ja myös remonttikohteisiin

  • Uudisrakentamisessa kulmaoviratkaisu tarjoaa uudenlaisia mahdollisuuksia miettiä yhtenäisten ja suurten tilojen muodostumista.
  • Liunen kulmaoviratkaisu on mahdollista jälkiasentaa myös remontin yhteydessä. Tällöin liukuovet antavat uusia ajatuksia sille, mitä saadaan mahtumaan jo olemassa olevaan tilaan.

Panosta myös viihtyisyyteen ja kauneuteen

Ovi usein ajatellaan vain haittana, joka on aina tiellä ja joka vie tarvittava seinätilaa huonekaluilta ja sisustukselta. Liukuovi antaa uusia mahdollisuuksia ottaa lisää tilaa sisustamiselle, ja ovet liukuvat aina tarvittaessa myös piiloon.

Toisaalta ovia ei tarvitse aina piilottaa vaan ne voi ottaa myös osaksi sisustusta. Miten mieltävirkistävää on saada itse ottamasi kuva tai kaunis taideteos esille aina tarvittaessa – ovessa! Liune-liukuovia saa tilattua myös omilla kuvilla tai väreillä. Ovivalikoimasta löytyvät myös kolmen taiteilijan upeat taideovet.

Nina Kellokosken rauhoittavat ja rentouttavat taidevalokuvat Liune-liukuovissa.Nina Kellokosken rauhoittavat ja rentouttavat taidevalokuvat Liune-liukuovissa.

Liune Sisustusextrassa taiteilija Johanna Oras toteaa, että tilaus arjen taiteelle on vahvasti olemassa. Kiireisen elämän keskellä ihmisen kaipuu taiteeseen on kasvanut, mikä näkyy muun muassa sisustustapettien ja -taulujen suurena suosiona. – Jotta taide löytäisi myös uusia kanavia ja muotoja, tarvitaan rohkeita suunnannäyttäjiä, jotka uskaltavat kokeilla uutta, kertoo Oras.

- Taide on ikuista ja sitä kautta rauhoittavaa. Olen itse saanut taiteesta paljon voimaa, jota haluaisin tarjota myös asiakkaillemme, toteaa Liunen toimitusjohtaja Leena Lundell.

Liunen toimitusjohtaja Leena Lundell ja taiteilija Johanna Oras pohtivat taiteen merkitystä sisustuksessa.Liunen toimitusjohtaja Leena Lundell ja taiteilija Johanna Oras pohtivat taiteen merkitystä sisustuksessa.

Värein ja kuvin

Uskalla käyttää myös kuvia ja värejä piristämään kotitoimistoasi. Värien merkitystä tilan tunnulle tai vihtyisuyydelle ei pidä vähätellä. Erittäin pienessä tilassa erilaiset valkoiset ja hyvin vaaleat sävyt puolustavat paikkaansa. Viileät sävyt saavat tilan näyttämään suuremmalta, mutta vaikutus on häviävän pieni verrattuna käyttääkö tummia vai vaaleita värejä.

Tilasta saat harmonisemman jos käytät neutraaleja värisävyjä kuten harmaita, valkoisia, beigen sävyjä ja vaikka laivaston sinistä ja mustaa. Mitä lähempänä sävyt ovat toisiaan, sen eheämpi sisustus on. Kontrastit tuovat lisää jännitettä tilaan ja esimerkiksi mustan lisääminen vaaleaan sisustukseen saa mustan sisustuselementin hehkumaan.

VINKKI! Lisää pienessä tilassa kontrasteja harkiten.

Käytä omia suosikkivalokuviasi myös väliovissa. Magneetilla kiinnitetyt kuvat saat irrotettua helposti ja vaihdettua jos haluat.Käytä omia suosikkivalokuviasi myös väliovissa. Magneetilla kiinnitetyt kuvat saat irrotettua helposti ja vaihdettua jos haluat.
Liune liukuovia saa tilattua myös monissa eri väreissä. Esimerkiksi musta on tänä vuonna noussut suureen suosioon.Liune liukuovia saa tilattua myös monissa eri väreissä. Esimerkiksi musta on tänä vuonna noussut suureen suosioon.

Liune liukuovia saa myös haluamallasi kuvalla. Kuva joko tulostetaan korkealuokkaisella Backlight-lasertekniikalla halutulle ovipinnalle, tai niin että se on irrotettavalla magneettilevyllä. Kuvalevy on helppo irrottaa ja kiinnittää, joten sen voi halutessaan vaihtaa tai ottaa mukaan muuttaessaan. Varsinkin pienessä kotitoimistotilassa oveen kiinnitettävät kuvat eivät ole liian suuria tilan kokoon nähden ja piristävät päivää mukavasti.

Hauskaa työpäivää kaikille, toivoo Liune!

Tilaa ilmaiset oviesitteet

Teille, jotka jo päätitte rakentaa toimivan työpisteenne Liune liukuovilla, tarjoamme ilmaisen Liune liukuovikatalogin 2022

Tilaa tästä!


Huomio arkkitehdit ja sisustussuunnittelijat!

Lataa Liune BIM objektit sunnittelun avuksi.

Arkkitehti Liune bim
 
Päivitetty
15.11.2022