Valitse paras ja säästyt monelta harmilta – tarkista vinkit parhaan lämpöpumpputarjouksen valintaan!

Lämpöpumppu on iso hankinta ja se hankitaan yleensä vain muutaman kerran elämässä. Hankintaan kannattaa paneutua ja tutustua eri tuotteiden ominaisuuksiin. Kannattaa myös miettiä, mitkä ominaisuudet ovat itselle tärkeitä ja, mitä tarpeita lämpöpumpun tulee täyttää.

Monesti kiinnitetään huomiota kokonaisuuden kannalta pieniin asioihin lämpöpumpputarjouksia vertaillessa. Tärkeämpää kuin tarkastella esimerkiksi yksittäistä COP-arvoa on tarkastella tarjousta suurempana kuvana. Kun suurempaan kuvaan ja itselle tärkeisiin asioihin unohdetaan keskittyä voi seurata pettymyksiä lämpöpumpun ominaisuuksissa ja toiminnassa. Tärkeää on, että kokonaisuutena tarjous on paras juuri sinulle ja täyttää kaikki vaatimuksesi

Tutustu lämpöpumpputarjouksiin huolella, jotta saat parhaan kokonaisuuden juuri sinulle.Tutustu lämpöpumpputarjouksiin huolella, jotta saat parhaan kokonaisuuden juuri sinulle.

Ota ainakin nämä huomioon lämpöpumppua hankkiessasi

Ammattitaitoinen asennus ja palvelu
Lämpöpumppua hankittaessa ei kannata kiinnittää huomiota pelkkään hintaan, vaan siihen mitä investoinnilla saa. Jatkossa tulevat lisäinvestoinnit voivat kohottaa hankinnan hintaa huomattavasti, joten ensisijaisen tärkeää on varmistaa ammattitaitoinen asennus ja varmistua jälleenmyyjän sekä valmistajan palveluista. Asennus vaikuttaa esimerkiksi lämpöpumpun hyötysuhteeseen ja 90 % reklamaatioista syntyy vääristä asennuksista. Suurin ero hyötysuhteessa tuleekin siitä, miten laite on asennettu ja otettu käyttöön. Takuu ei myöskään kata väärin asennettua lämpöpumppua. Kannattaa myös varmistaa, että lämpöpumppua valmistavalla tehtaalla on kattava huoltoverkosto, koska tehdas on aina vastuussa takuuasioissa, senkin jälkeen, jos jälleenmyyjä olisi lopettanut toimintansa. Hyvä ja ammattitaitonen palvelu on myös tärkeää, jotta saat oikeanlaisen lämpöpumpun juuri sinun lämmitystarpeisiisi.

Kattava ja pitkä takuu
Ennen lämpöpumpun ostoa kannattaa selvittää, mitä valmistajan takuu pitää sisällään. Varmista myös onko kyseessä takuu vai turva? Täystakuu on paras vaihtoehto asiakkaan kannalta. Takuu kattaa yleensä rikkoutuneen osan, työn sekä kilometrit asennuspaikalle. Turva taas on yleensä sidottu johonkin vakuutusyhtiöön. Asiakas maksaa ensin kaiken itse ja sen jälkeen hakee vakuutusyhtiöltä korvausta. Esimerkiksi Bosch Lämpömestarien asentamalle lämpöpumpulle saat 6 vuoden takuun. Lisäksi ilmavesi- ja maalämpöpumpuille (6-17 kW) sekä poistoilmalämpöpumpulle saat 10 vuoden kompressoritakuun.

Laadukkaat tuotteet tunnetulta valmistajalta
Kun olet varmistanut, että lämpöpumpputarjous sisältää ammattitaitoisen asennuksen ja kattavan takuun, voidaan kiinnittää huomiota lämpöpumpun ominaisuuksiin ja hintaan. Lämpöpumppu kannattaa ostaa aina tunnetulta valmistajalta, jolloin saat toimivan ja laadukkaan tuotteen. Yksi laadukkaan tuotteen tunnusmerkki on pitkä takuu. Valmistaja ei myönnä pitkää takuuta, jos lämpöpumppua ei ole valmistettu kestävistä osista. Kun ostat lämpöpumpun tunnetulta valmistajalta, varmistat myös aiemmin mainitun kattavan palvelun.  

Lisää vinkkejä lämmitysalan ammattilaisilta lämpopumpputarjousten vertailuun!

Vielä ehdit hyödyntämään myös hankintatuen! Vaihda vanha öljylämmitys ekologisempaan ilma-vesilämpö- tai maalämpöpumppuun ja saat jopa 4000 euron avustuksen. Lue lisää >>

Energiatehokas ilma-vesilämpöpumppu mukautuu tarpeisiisi

Ilma-vesilämpöpumppu sopii hyvin niin uudis- kuin saneerauskohteisiin. Ilma-vesilämpöpumpulla voit saavuttaa jopa 60 prosentin säästöt. Asennuskustannukset ovat pienemmät kuin maalämmössä ja soveltuu erinomaisesti tilanteisiin, joissa poraus ei ole mahdollista tai tontin ala on rajallinen.

Energiatehokkaassa ja käytännöllisessä Bosch Compress 7000i AW:ssä on kierroslukuohjattu invertterikompressori, mikä säätää tehoa tarpeen mukaan. Näin säästetään entistä enemmän energiaa ja lämpöpumppu optimoi vuosihyötysuhteen erityisesti keväällä ja syksyllä, kun täyttä lämmitystehoa ei tarvita.

Markkinoiden hiljaisinta lämpöpumppua voidaan käyttää ainoana talon lämmitysjärjestelmänä lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden lämmittämiseen tai yhdistää sen olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään. Laite tuottaa energiaa laajalla alueella: -20 °C...+35 °C.

Katso lisää >>

Ilma-vesilämpöpumppu soveltuu erinomaisesti tilanteisiin, joissa poraus ei ole mahdollista tai tontin ala on rajallinen.Ilma-vesilämpöpumppu soveltuu erinomaisesti tilanteisiin, joissa poraus ei ole mahdollista tai tontin ala on rajallinen.

Inverter-tekniikalla varustettu maalämpöpumppu on kustannustehokas valinta

Maalämpöpumpulla saadaan parhaimmillaan jopa 80 prosentin säästön. Se sopii isommankin kiinteistön lämmitykseen. Boschin Compress 7001i LW/M on uudenlainen inverter-maalämpöpumppu. Siinä on hyödynnetty ilmalämpöpumpuista tuttua tekniikkaa, jolla saadaan aikaan parhaimmat säästöt lämmityskustannuksissa. Värillinen kosketusnäyttö mahdollistaa pumpun mielekkään ja helpon käytön. Pumpun kierroslukuohjattu kompressori säätää tehoaan portaattomasti eikä koskaan käy suuremmalla teholla kuin on tarpeen.

Etäohjaus helpottaa elämää. Bosch Easy Remote -sovelluksella voit ohjata lämpöpumppua, vaikka et olisi kotona. Boschin Compress 7001i LW/M sopii loistavasti myös saneerauskohteisiin Boschin keruupiirin valvonta-automatiikan vuoksi

Compress 7001i LWM:ssä on sisäänrakennettu käyttövesivaraaja ja älykäs automatiikka, joka sovittaa käyttöveden lämmityksen käytön mukaan. Automatiikka havaitsee esimerkiksi kylpyammeen täytön ja sovittaa veden lämmityksen käytön mukaan. Compress 7001i LW -mallissa ei ole varaajaa, joten se on matalampi kuin varaajallinen malli. Se mahdollistaa asennuksen useampiin kohteisiin, joissa on esimerkiksi korkeusrajoituksia tilassa.

Tutustu maalämpöön >>

Kauniin ja modernin maalämpöpumpun voidaan tarvittaessa sijoittaa näkyville.Kauniin ja modernin maalämpöpumpun voidaan tarvittaessa sijoittaa näkyville.

Pyydä lisätietoa Bosch-lämpöpumpuista!


 
Julkaistu
2.11.2020