• Etusivu
  • LVI

Näkymätön liesikupu täydentää keittiön tyylin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Swegon ILTO Oy
Päivitetty 11.11.2020
202010_67142.jpg

Vanha keittiö oli pieni ja jääkaappikin eri tilassa.

Ilmanvaihtoremonttia suunnitellaan tai ainakin mietitään monessa pientalossa ja taloyhtiössä. Kovinkaan moni ei edes tiedä, että liesikuvulla pystytään ohjaamaan myös huoneiston ilmanvaihtoa.

Kuopiossa toteutettiin 1950-luvun kerrostaloon täydellinen keittiön muodonmuutos

Kuopion keskustassa sijaitseva 1950-luvun kerrostalokeittiö koki täydellisen muodonmuutoksen sisustussuunnittelija Meja Hynysen käsittelyssä. Meja halusi toteuttaa asuntoon kauniin remontin, joka säilyttää talon alkuperäisen hengen. Keittiön haasteena oli liesikupu. Se ei saisi olla pääosassa, oikeastaan olisi hyvä jos se olisi kokonaan näkymätön.

Lähtötilanteessa keittiö ja koko asunto oli lähes alkuperäisessä kunnossa. Taloyhtiöön oli kuitenkin jossain välissä asennettu huoneistokohtainen ilmanvaihto. Se vaikutti myös liesikuvun valintaan, sillä kerrostaloissa liesikupu on usein liitetty asunnon ilmanvaihtojärjestelmään. Se voi olla osa keskitettyä iv-järjestelmää tai ohjata huoneistokohtaista ilmanvaihtokonetta. Siksi liesikupua vaihdettaessa on tärkeä varmistaa, että kupu sopii yhteen asunnon ilmanvaihtojärjestelmän kanssa.

- Selvitin isännöitsijältä, että kyseessä on AC-ohjattu huippuimuri. Useimmat löytämäni iv-laitteiden ohjaukseen sopivat liesikuvut eivät kuitenkaan olleet kovin kauniita. Lopulta löysin Swegonin Tango -liesikuvun. Tango Smart liesikupu AC-muuntajalla pystyy ohjaamaan huoneiston ilmanvaihtoa ja mikä parasta, se sopi täydellisesti keittiön tyyliin, kertoo Meja.

202010_67143.jpg

Suomalaista laatutyötä

Meja yllättyi kuullessaan, että kyseessä on kotimainen Suomessa valmistettu laite. - Todellisuudessa Swegon on asuntokohtaisen ilmanvaihdon markkinajohtaja Suomessa ja Pohjoismaissa. Viime vuonna Kaarinan tehtaallamme valmistettiin yhteensä yli 40 000 Swegon CASA -ilmanvaihtolaitetta ja liesikupua, kertoo Swegonin asuntoilmanvaihdon markkinointijohtaja Tomi Laakso. - Suurin osa laitteistamme toimitetaan kuitenkin uudiskohteisiin ja suoraan rakennuttajille, iv-urakoitsijoille ja tukkuliikkeille. Siksi Swegon saattaa tuotenimenä olla monelle kuluttajalle vieras.

Nyt tämä ammattilasten käyttämämä uusi tekniikka on myös tavallisen kuluttajan saatavilla. Heitä varten on nimittäin kehitetty oma palveluverkosto: Valtuutetut Swegon Ilmateknikot.

Swegon Ilmateknikot ovat koulutettuja ilmanvaihdon ammattilaisia, jotka laitemyynnin lisäksi auttavat niin suunnittelussa, asennuksessa kuin huoltotarpeissakin. Kuopion huoneistoremontin toimituksesta ja asennuksesta vastasi Karelian Talotekniikka Oy, joka on siis yksi Swegonin Ilmateknikoista.

Täydellisyyttä hipova Vintage-keittiö

Kuopion ahdas vihreä keittokomero muuttui kutsuvaksi L-mallin keittiöksi. Kun komeron seinät purettiin ja sivuseinää jatkettiin, saatiin myös astianpesukone mahtumaan uuteen keittiöön. Keittiö on nyt suoraan yhteydessä ikkunan alla olevaan ruokailutilaan. Ihanaa puuterista kaapistoa täydentää samaan sävyyn maalattu vanha hylly. Pallovalaisin, musta hana ja metallinen lista tuovat särmää keittiölle yhdessä muiden mustien yksityiskohtien kanssa. Liesituuletin on integroitu tyylikkäästi piiloon kaapinoven taakse.

202010_67144.jpg

Lue myös: Tämä sinun tulisi tietää liesikuvuista

Haluatko apua tai neuvoja ilmanvaihtoon liittyvissä asioissa? Valtuutetut Swegon Ilmateknikot antavat nopean ja ammatitaitoisen avun kaikissa ilmanvaihtoon liittyvissä asioissa.

Etsi valtuutettu ilmateknikko

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Swegon ILTO Oy
LVI
keittiö
koneellinen ilmanvaihto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202111_73758.jpg
20 vuotta vanhan ilmanvaihtokoneen uusiminen - miksi ja miten se tehtiin?
Nykyisin lähes kaikki asuinrakennukset varustetaan lämmöntalteenottavalla koneellisella tulo- ja poistoilmanvaihdolla. Tämä rakennustapa alkoi yleistyä 1990-luvulla, kunnes 2000-luvun alussa siitä tuli käytännössä pakollinen uudisrakentamisessa. Lämmöntalteenotolla varustettu ilmanvaihtokone on edelleenkin paras tapa varmistaa terveellinen, toimiva ja energiaa säästävä ilmanvaihto. Mutta miksi moniin asuntoihin sitten vaihdetaan uusia ilmanvaihtokoneita vanhojen tilalle?
201812_55748.jpg
Swegon CASA ilmanvaihto - raikasta sisäilmaa ja energiatehokkuutta
Ilmanvaihto pitää asunnon sisäilman raikkaana ja samalla poistaa haitalliset käryt ja hajut sisätiloista. Ilmanvaihdon kautta asunnon sisään tuleva ilma on aina suodattua ja hengittäminen sisätiloissa on mukavaa ja terveellistä.
20193_56818.jpg
10 hyvää syytä vaihtaa vanha ilmanvaihtolaite uuteen
Monessa kodissa on yhä käytössä vanha 2000-luvun alkupuolelta tai viime vuosituhanneltaperäisin oleva ilmanvaihtolaite. Joskus uskollisimmankin ilmanvaihtolaitteen elinkaari tuleekuitenkin tiensä päähän. Hyvä uutinen on, että ilmanvaihtolaitteet ovat kehittyneet valtavasti viimevuosien aikana. Päivittämällä ilmanvaihtosi uuteen tekniikkaan voit säästää enemmän energiaa,saavuttaa paremman ilmanlaadun ja nauttia älykkään automatiikan tuomasta käyttömukavuudesta.
20184_52441.jpg
Saarekekeittiön kärynpoisto
Keittiön ilmanvaihtoHyvään ruokaan kuuluu herkulliset tuoksut. Ruuanlaiton yhteydessä syntyvät käryt ja hajut eivät ole kuitenkaan osa nautintoa, joten likainen ja rasvainen ilma on poistettava nopeasti ja tehokkaasti.
20141_37533.jpg
Keittiökoulu: Keittiö ja ilmanvaihto
Keittiön ilmanvaihtoHyvään ruokaan liittyy herkullisten tuoksujen maailma. Ruoanlaiton yhteydessä syntyvät käryt ja hajut eivät ole osa tätä nautintoa, vaan likainen ja rasvainen ilma tulee poistaa nopeasti ja tehokkaasti. Keittiön käryjen ja hajujen poisto vaikuttaa erittäin paljon viihtyisän sisäilmastoa luomiseen.Onkin erittäin tärkeä niin sanotuissa "saarekekeittiöissä" suunnitella kärynpoisto niin, että käryt, kosteudet ja rasvat eivät leijaile koko sisätilaan, vaan lähtevät syntysijoiltaan suoraan pois. Myös kalusteiden väliin asennettava liesikupu tai tuuletin pitää suunnitella ja asentaa niin, että käryt poistuvat eivätkä seikkaile keittiössä, keittäjän silmissä ja nenään.Jos keittiössä on vierekkäin sähkö- ja puuliesi, niille voidaan asentaa yhteinen liesikupu.
20171_48073.jpg
IV:n nykyaikaistaminen tärkeä osa saneerausta
Lämmitysjärjestelmän saneerauksen, lisäeristyksen tai ikkunoiden uusimisen yhteydessä on erityisen tärkeää nykyaikastaa myös ilmanvaihtojärjestelmä sellaiseksi, että se tukee niitä energiansäästöpyrkimyksiä, joita saneerauksella tavoitellaan eikä säästöä tehdä sisäilman laadun kustannuksella.Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton